Tech 20 nov 2018 Robert Kroes

Crypto-analyse 20-11: Bitcoin en Altcoins verliezen zwaar, XRP wint

Gisteren zagen we in onze crypto-analyse dat de cryptomunten negatief uit het weekend kwamen. We konden toen niet voorzien dat er gisterenmiddag plotseling een enorme koersval plaats zou vinden. Zelfs op dit moment durven de analisten nog geen oorzaak of oorzaken aan te wijzen. Men komt niet verder dan speculaties. Hierdoor zijn de analyses even de kast in gegaan en zoeken analisten nu naar de bodem van koersen van bepaalde cryptomunten. Helaas kent men die bodem ook (nog) niet, waardoor er veel geruchten en weinig feiten worden genoemd. Feit is dat de Amerikaanse en Aziatische beurzen het tij niet hebben kunnen keren. In alle neergang valt op dat de Ripple (XRP) bijzonder stabiel blijft en in 24 uur zelfs een kleine winst noteert. Kortom, genoeg reden om snel aan de crypto-analyse te beginnen.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Ten opzichte van gisteren daalden de koersen van Bitcoin en de top-10 Altcoins enorm, met uitzondering van Ripple (XRP). De grafische crypto-analyse laat de omvang van de crash in volle hevigheid zien. Bitcoin verliest 15% en de Bitcoin Cash (BCH) inmiddels meer dan een kwart van haar waarde. De enige munt waarvan de koers de bear-trend weerstaat is de Ripple (XRP) dat zelfs een kleine winst noteert.

Crypto-analyse 20 november: Bitcoin en Altkoersen crashen, Ripple (XRP) is de uitzondering
Crypto-analyse 20 november: Bitcoin en Altkoersen crashen, Ripple (XRP) is de uitzondering. Livekoersen vastgelegd om 7.45 uur TradeinCrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 is het met de Altcoins zo mogelijk nog slechter gesteld. Maker (MKR) heeft de twijfelachtige eer om met – 27,71% de grootste daling te noteren, maar Tezos (XTZ) blijft met – 23,11% niet ver achter. Over het algemeen ligt de daling tussen – 15% en – 20%. Het is de Dogecoin (DOGE) die met – 9,37% de schade in dit segment het meest beperkt weet te houden. De eerste munt die opnieuw een klein plusje weet te noteren is de True USD (TUSD) met 0,02%. Deze cryptomunt, op de 47ste plaats van meest verhandelde cryptomunten is daarmee, na de Ripple, ook direct de eerste munt met een positief weekresultaat.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast onze crypto-analyse brachten wij gisteren (voor de nieuwste koersval) een vooruitblik op de koers van Bitcoin in 2019 en waarschuwden wij dat de bodem nog niet in zicht was.

Cryptomunten

Deze analyse geeft inzicht in de positie van de Bitcoin en enige steunniveaus. Het enge is dat niet exact bekend is waardoor de plotselinge koersval veroorzaakt is. Hierdoor gaat de analyse op zoek naar zowel huidige als lagere steunkoersen. Je ziet danook $ 1.800,- als steunkoers genoemd. Deze analist acht zelfs een koers van $ 1.000,- niet uitgesloten. Deze analyse voorziet echter dat de bodem minder diep is.

Altcoins

Dat de Ripple (XRP) als enige overeind bleef, viel gisteren ook CNBC-presentator Ran Neuner op. Zijn oproep om Bitcoin en Bitcoin Cash los te laten ten faveure van Ripple (XRP) heeft de onrust, zacht uitgedrukt, niet doen verminderen. Deze analyse laat wel zien dat er een Bull-rally aanstaande lijkt voor Ripple.

Een van de factoren die ook niet bijdraagt aan de huidige situatie is de voortdurende onzekerheid rondom Bitcoin Cash (BCH). Men is er daar nog steeds niet over uit hoe de toekomst van deze munt eruit gaat zien. De strijd lijkt zich eerder te verharden. Dit achtergrondartikel geeft een overzicht van de stand van zaken.

Overig cryptonieuws

Er wordt veel voorspeld in de wereld van cryptokoersen en zoals zo vaak had ook iemand dit scenario voorspeld. Die eer valt Arthur Hayes, voorzitter van BitMEX, nu ten goede nadat hij in maart terug kwam op zijn aanvankelijke analyse, die een koersdoel van $ 50.000,- aangaf. Hij voorziet op basis van historische cijferanalyses dat de bearmarkt nog aan kan houden.

Met deze positieve bijdrage, waarin de schrijver de huidige situatie een ‘Black Friday voor de dapperen noemt’ sluiten we het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag

In de zeer rustige crypto-agenda van vandaag vinden we 1 evenement waar 1 top-25 Altcoin aanwezig is.

Evenementen en beurzen

  • Provenance Summit in Seoul

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Monero (XMR) vaardigt lead developer Ricardo Spagni af als spreker naar de Provenance Summit in Seoul.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De crypto-agenda zal geen invloed uitoefenen op het koersverloop van vandaag.

In Europa zijn geen monetaire bekendmakingen voorzien. Wel zijn de ministers van financiƫn bijeen om over het voorlopige Brexit-akkoord te praten.

In Amerika staat publicatie van cijfers voor de retail en huizenmarkt op de monetaire agenda. Ook hier verwachten we geen invloed op de cryptomarkt. Het zal vandaag naar verwachting een handelsdag worden waarop de cryptomarkt zelf haar weg moet vinden. Kan zij de beren verjagen of houdt de crash aan? Je ziet het vanmiddag in de Crypto Daily van cryptoclan.nl en leest het morgen in ons nieuwe crypto-overzicht waarin wij verslag doen van de handelsdag die voor ons ligt.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site cryptoclan.nl brengt vanavond het laatste nieuws in hun CryptoClan Daily. Voor de CryptoClan Daily Special is het vandaag cryptocrime dinsdag. Zij bespreken de 51% fraude en 1% fraude? Ben jij benieuwd hoe deze fraudes werken en hoe je jezelf kunt beschermen? Wil jij de CryptoClan Daily gratis ontvangen? Meld je dan aan op de CryptoClan-site of bekijk de site.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 20-11: Bitcoin en Altcoins verliezen zwaar, XRP wint
Sluiten