Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 okt 2018

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins weer in de min

Gisterenochtend leerde de crypto-analyse ons dat de koersen redelijk neutraal en met positief sentiment uit het weekend waren gekomen. Helaas wist de markt dit gevoel niet vast te houden, want de koersen zijn na 24 uur behoorlijk negatief. Zoals we in onze grafische crypto-analyse laten zien was de beurs negatief voor de Bitcoin en de top-10 Altcoins. Ook de top-25 Altcoins laat op 1 uitzondering na uitsluitend rode cijfers zien. In het nieuwsoverzicht gaan we op zoek naar een verklaring en bekijken we met het overige nieuws ook de nodige analyses. Zo ben je goed voorbereid op de komende handelsdag. Deze brengen we alvast in kaart met een blik op de crypto-agenda en de vooruitblik op de komende 24 uur. Zo ga je goed voorbereid de komende handelsdag in.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Na de neutrale opening van gisteren was het positieve sentiment op de cryptomarkt snel verdwenen. De koersen zetten een dalende tendens in die tot nu toe nog niet gekeerd is, al lijkt het sentiment weer iets positiever te zijn. Over de grafische crypto-analyse die je hierna ziet kunnen we dan ook kort zijn. Rode cijfers met alleen een positief weekresultaat voor Tether (USDT).

Crypto-analyse 30 oktober: Bitcoin en Altcoins in de min
Crypto-analyse 30 oktober: Bitcoin en Altcoins in de min. Livekoers vastgelegd om 7.50 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 was er in de Altcoin top-25 weinig positiefs te melden. Ook hier uitsluitend negatieve dagkoersen met uitzondering van de Maker (MKR) dat + 1,59 % noteerde. Het grootste verlies kwam vandaag voor rekening van de Ethereum Classic (ETC) dat – 6,01 % noteerde. Met dergelijke resultaten is de constatering dat alle weekresultaten negatief zijn niet verrassend. Wellicht biedt het nieuwsoverzicht een verklaring en zicht op betere tijden.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast onze crypto-analyse brachten we gisteren een achtergrondverhaal over de 9 twijfelachtige tokens en ICO’s waar de SEC voor waarschuwde. Daarnaast signaleerden we opvallend koersgedrag van de Bitcoin (BTC).

Cryptomunten

Op zoek naar een verklaring voor de koersdaling van de Bitcoin (BTC) komt deze analyst met de conclusie dat speculanten de markt verlaten en dat de bodem in zicht is. Hij verwacht koersherstel. Nu de uitkomst van voorspellingen op korte termijn niet zeker lijkt probeert men positief te blijven door langetermijnvoorspellingen en berekeningen te doen. Zo ziet deze analist de komende 10 jaar grote koersstijgingen en gaat deze analyst op zoek naar hoe de Bitcoin er over vijf jaar voorstaat. Bitcoin-guru Tim Draper voorspelt een bull-markt en voorziet een enorme koersstijging richting 2022.

Altcoins

Deze analyse van Ripple (XRP) laat zien dat de samenwerking met grote banken niet converteert naar meer verkeer op het netwerk. Ook deze analyse voorziet een bear-tendens.

Met deze analyse van de cryptomarkt sluiten we het nieuws over cryptomunten af.

Blockchain

Dit artikel laat zien hoe Blockchain gemanipuleerd wordt.

Japanse banken testen een Blockchain-gebaseerd systeem om interbancair betalingsverkeer te regelen.

Regelgeving

Vanuit Rusland een oproep om te komen tot wereldwijde regelgeving voor cryptobeurzen.

De Britse autoriteiten willen een marktconsultatie houden om te bezien of er een verbod moet komen op de handel in crypto-derivaten.

Overig cryptonieuws

Dit achtergrondartikel voorziet dat institutionele beleggers in rap tempo de cryptomarkt zullen bestormen.

De Belgische Financiële Autoriteit publiceerde een lijst met websites die mogelijk frauduleus zijn. Met de laatste update bestaat de lijst nu uit 99 websites.

Dat ‘crypto’ langzaamaan ingeburgerd raakt merk je op alle fronten. Zo heeft Accountant PWC inmiddels 400 cryptospecialisten in dienst.

Nexo, een digitaal platfom voor leningen, kondigt aan binnenkort 6,5% rente te geven aan beleggers die hun stable-coin daar stallen.

Bokskampioen Floyd Mayweather maakte reclame voor een interessante ICO. Helaas is inmiddels gebleken dat de oprichters van de ICO voor 25 miljoen dollar fraudeerden. Met deze digitale knock-out voor de bokskampioen sluiten we het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag

De crypto-agenda bestaat vandaag vooral uit evenementen, beurzen en items voor cryptovaluta buiten de top-25.

Evenementen en beurzen

Ook deze week zijn er uiteraard ook weer de nodige beurzen en evenementen:

  • Hong Kong Fintech Week, (tot 2 november);
  • Holochain week in Pittsburgh (tot 4 november);
  • World Crypto Con in Las Vegas (tot en met 2 november)
  • IoT Blockchain Summit 2018 in Atlanta;

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Voor zover bekend staan er voor de Bitcoin en top-25 Altcoins vandaag geen publieke items op de agenda.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Uitgezonderd mogelijk beursnieuws verwachten we dat de crypto-agenda vandaag niet tot grote koersschommelingen zal leiden.

De financiële bekendmakingen zijn vandaag vooral interessant in Europa. Hier wordt namelijk zowel het bruto binnenlands product (voorlopig) bekend gemaakt als cijfers over het vertrouwen van industrie, dienstverleners en consumenten in de economie. Er wacht ons weer een interessante handelsdag waar we morgen graag verslag van doen in onze nieuwste crypto-analyse.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Crypto-overzicht.nl

De site crypto-overzicht.nl legt vanavond de exitscam uit en brengt het laatste nieuws in hun gratis crypto-overzicht, waarvoor je je nu al kunt aanmelden.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins weer in de min
Sluiten