Robert Kroes
Robert Kroes Tech 26 okt 2018

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins licht negatief

In onze crypto-analyse van gisteren zagen we een negatieve tendens en deze heeft zich de afgelopen 24 uur doorgezet. Zowel de Bitcoin als Altcoin-top 10 zijn negatief, met uitzondering van de Ripple (XRP) die net boven de 0-grens staat. Het goede nieuws is dat de daling zelden meer dan 1% betreft. Ook in de Altcoins top-25 is het resultaat nog licht negatief. Het sentiment lijkt echter positief. Afgezien van veel voorspellingen is er weinig concreet nieuws, vandaar vandaag een kort nieuwsoverzicht. De crypto-agenda is daarentegen bomvol en een goede start voor de vooruitblik op wat wel eens een druk weekend kan worden.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Het negatieve sentiment van gisteren had zijn invloed op de koersen, die vandaag licht negatief zijn met uitzondering van de Ripple (XRP) die net positief staat. In onze grafische analyse zie je dat de schade meevalt. Ook prettig is dat het sentiment vanochtend positief lijkt te zijn, dus wellicht gaan we de dag ook qua koersen nog positief beginnen.

Crypto-analyse 26-10 Bitcoin en Altcoins licht negatief
Crypto-analyse 26oktober: Bitcoin en top-10 Altcoins licht negatief. Live koersen vastgelegd om 7.45 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 zien we in de top-25 Altcoins een negatief 24-uursresultaat met kerende tendens. Ook hier zijn de koersverliezen relatief klein (rond 1 %) en zien we ook enkele positieve resultaten. De grootste stijger is de Ox (ZRX) met 0,90% en de grootste daler de Maker (MKR) met – 3,01 %. Opvallend is dat deze Maker samen met de ZCash (ZEC) de enige cryptomunt in de top-25 met positief weekresultaat is.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur:

Wij staarden gisteren voorbij de horizon met een vooruitblik op de cryptomarkt over 10 jaar. Welke munten gaan de Bitcoin wellicht verdringen?

Cryptomunten

Deze analyse van de Bitcoin (BTC) indiceert dat we eer aan de vooravond van een marktbeweging staan. Welke kant gaan we op?

Deze analyse van de Ripple (XRP) duidt op een bull-trend.

Ook voor de Cardano (ADA) wordt een grote break-out verwacht in november.

Interstellar lanceert een betaalnetwerk op Stellar (XLM)

Cryptobeurzen

Vanaf zaterdag 27 oktober om 14 uur haalt Liqui de notering van 12 cryptomunten door, waaronder die van Ox (ZRX). Degenen die op Liqui positie in deze munten hebben moeten deze dus voor de delisting verkopen of oversluiten naar een beurs die de munten nog wel aanbiedt. Een overzicht zie je hierna in onze crypto-agenda.

Overig cryptonieuws

Met het antwoord op de vraag hoe je er nu voor zou staan als je vijf jaar geleden $ 1.000,- in Bitcoin had geïnvesteerd sluiten we het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda:

Evenementen en beurzen

Ook deze week zijn er uiteraard ook weer de nodige beurzen en evenementen:

  • TwitchCon in San Jose (tot en met 28 oktober);
  • China India Forum in Pune, Maharashtra (vandaag en morgen);
  • China Alternative Investments Summit 2018 in Beijing (vandaag en morgen);
  • STABLE CONF 2018 in Londen;
  • Crypto Expo Asia 2018 in Singapore;

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Vandaag (vrijdag 26 oktober)

Vandaag is de laatste handelsdag van de oktoberopties Bitcoin (BTC).

Neo (NEO) houdt vandaag een Meetup in Berlijn.

Morgen (zaterdag 27 oktober)

Bitcoin (BTC) houdt vandaag een ETC-bootcamp in San Francisco

Bitcoin Cash (BCH) houdt vandaag en morgen haar eerste Europese Hackathon in Amsterdam.

Tron (TRX) houdt vandaag een meetup in New York.

Binance Coin (BNB) houdt vandaag een meetup in Genua.

Neo (NEO) houdt vandaag en morgen een Blockchain hackathon in Berlijn.

Dash (DASH) houdt vandaag haar Dash Business Conference in Medellin.

Overmorgen (zondag 28 oktober)

Bitcoin Cash (BCH) sluit vandaag haar eerste Europese Hackaton in Amsterdam af.

Neo (NEO) sluit vandaag haar Blockchain Hackathon in Berlijn af.

ZCash (ZEC) krijgt vandaag de update van haar node software naar versie 2.0, die klaar is voor de ZCash-toepassing Sapling.

Delistings

Vandaag (vrijdag 26 oktober) wordt de Magi (XMG) van Bittrex gehaald.

Morgen (zaterdag 27 oktober) haalt cryptobeurs Liqui vanaf 14 uur de notering van 12 valuta door. De delisting betreft: Ox (ZRX), NET, Patientory (PTOY), Neumark (NEU), Republic Protocol (REN), Aeternity (AE), district0x (DNT), Quantum Resistant Ledger (QRL), SIRIN LABS Token (SRN), Stox (STX), SONM (SNM) en Sphre AIR (XID).

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht met de agenda voor kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur en het weekend

De crypto-agenda kan aanleiding zijn voor een druk handelsweekend. Veel top-25 munten houden evenementen en het nieuws blijft net iets langer hangen dan in de week. Een ideaal moment voor een bekendmaking dus. In dat licht valt vooral de Bitcoin (BTC) ETC-Bootcamp op.

Vandaag is er nog een aantal financiële agendapunten op de monetaire agenda om rekening mee te houden. Zo worden in Amerika veel cijfers over het consumentenvertrouwen bekend en worden er ook cijfers over termijnhandel gedeeld.

In Europa ligt de nadruk op de eerste Lamfalussy lezing die  ECB-president Mario Draghi vandaag houdt bij de Banque Nationale de Belgique in Brussel. Ook de speech van ECB-bestuurder Benoît Cœuré met het thema ‘Central banks facing a global interdependent financial and monetary environment’ tijdens de Euro 50 – CF40 – CIGI meeting in Parijs zou voor koersbewegingen kunnen zorgen.

Voor de rest van het weekend zijn er in Europa en Amerika geen bekendmakingen gepland. Het lijkt er dus op dat het sentiment van vandaag een grote invloed heeft op de koersen van het weekend. Uiteraard laten we je daar alles over weten in onze crypto-analyse van maandag.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins licht negatief
Sluiten