Tech 22 okt 2018 Robert Kroes

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins weer neutraal na positief weekend

Voor het weekend verlieten we de crypto-koersen in minor. In onze crypto-analyse van afgelopen vrijdag moesten we rode cijfers melden. Wie de analyses van vrijdag en vandaag vergelijkt kan zien dat de markt als geheel in het weekend gestegen is en dat de koersen nu weer terug gaan naar neutraal. De weekresultaten zijn dan ook over het algemeen positief. Met een goed gevuld nieuwsoverzicht brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo kun je geheel up-to-date met ons meekijken naar de crypto-agenda, die vooral in het teken staat van de East-West Crypto Bridge in Frankfurt en vooruitblik voor de komende 24 uur.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

De crypto-analyse van afgelopen vrijdag was neutraal. In ons crypto-overzicht noteerden de Bitcoin (BTC) vrijdagmorgen EUR 5.645,37 en de meest verhandelde Altcoins Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) respectievelijk EUR 176,62 en EUR 0,395064. Als je de grafische analyse moet geloven is de koers niet veel veranderd. Over de afgelopen 24 uur is dit juist, maar eerder dit weekend is er wel een positieve ontwikkeling geweest. De cryptomunten staan nu immers, ondanks de geringe koersschommelingen, in geld hoger genoteerd dan afgelopen vrijdag. Ook de meeste weekresultaten zijn positief.

Crypto-analyse 22 oktober Bitcoin en Altcoins neutraal na stijging in het weekend.
Crypto-analyse 22-10 Bitcoin en Altcoins neutraal na stijging in het weekend. Livekoers vastgelegd om 7.45 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 is de neutrale houding ook in de top-25 Altcoins terug te zien. Afgezien van de Tezos (XTZ), Nem (XEM) en Maker (MKR) met respectievelijk 2,25% , 5,51 en 1,35 % zijn de 24-uurskoersen zo’n 1 % negatief. Grootste daler van de afgelopen 24 uur is de VeChain (VET) met – 1,78 %. Ook hier zijn de weekkoersen overwegend positief.

Het cryptonieuws van het afgelopen weekend

Voordat het tijd was voor het weekend duidden wij het dalende handelsvolume in Bitcoin (BTC) en de gevolgen daarvan. In onze serie ‘de volgende Bitcoin‘ stonden we deze keer stil bij een relatief onbekende munt, de Ark (ARK).

Cryptomunten

De Bitcoin (BTC) kreeg een steuntje in de rug van Wallstreet-veteraan Tom Lee, die denkt dat het marktsentiment te negatief is.

Altcoins

Ook dit weekend was er veel media-aandacht voor Ripple (XRP). Zo meldden zij zelf dat zij de adoptatie van xRapid willen bevorderen. De aanwezigheid van Ripple op de Sibos (zie de agenda) voedde de geruchten dat er een samenwerking met of zelfs overname van betaalprovider SWIFT (bekend van de BIC-code) aanstaande is. Dit gerucht veroorzaakte zoveel handelsverkeer dat Ethereum (ETH) weer even van haar troon gestoten werd als meest verhandelde Altcoin.

De gaming dapp van Tron (TRX) heeft inmiddels 200 miljoen TRX uitbetaald.

Zaterdag benoemde deze analyse de Stellar (XLM) als cryptomunt met het meest indrukwekkende herstel.

In dit artikel wordt de Dogecoin (DOGE) verder geanalyseerd.

Dit weekend kondigde VeChain (VET) aan dat zij later deze maand haar eerste DApp lanceert.

Bij de kleinere cryptovaluta vielen er twee munten op. Zilliqa (ZIL) haalde het nieuws na haar Mainnet-lancering. De Ravencoin (RVN) viel op door de aanhoudende koersstijgingen (nu al meer dan 200%) en aankondiging van een notering op Binance.

Blockchain

Onze ABN-AMRO bank gaat samen met Samsung een trail met Blockchain in de scheepvaartlogistiek houden.

Goed nieuws voor de Blockchain engineers, het salaris stijgt daar volgens dit artikel sterk.

Abu Dhabi en diverse Belgische havens gaan samen een pilot houden met een blockchain-toepassing voor de supply chain.

Samen met bekende wereldsterren zoals Usain Bolt en Ronaldinho lanceerde scheerbenodigdhedenfabrikant Wilkins een blockchain voor de scheerindustrie.

Cryptobeurzen

Een zeer inventieve gebruiker heeft een rode noodknop op Binance geïntroduceert. In tijden van grote koersdaling zorgt een druk op deze rode noodknop ervoor dat alle orders gecancelled worden en alle posities direct worden omgezet in Bitcoin (BTC) of Tether (USDT).

Regelgeving

Het bestuur van de beurs van Hong Kong heeft laten weten dat Blockchain/crypto wat hen betreft onder bestaande regulering valt en dat er geen nadere regelgeving nodig is.

Overig cryptonieuws

Het zijn zware tijden voor het Nederlandse crypto-initiatief ICO Headstart. Na nieuws over een nimmer gestorte investering is er nu de aanklacht van onder meer voormalig topman Dirk Scheringa. Een rechtszaak lijkt aanstaande.

Onder de noemer cryptocrime was er ook het een en ander te doen. Zo claimen deze bezitters van een hard wallet dat deze gehackt zou zijn, met een diefstal van 11 miljoen dollar aan cryptocoins tot gevolg. Overigens zijn technische hoogstandjes niet altijd nodig. Een ouderwetse toepassing van valsheid in geschrifte hielp deze Indiër van zijn Bitcoins af.

Dit artikel analyseert wat er gebeurt als de SEC inderdaad toestemming geeft voor ETF’s voor Bitcoin.

In dit artikel ontdekt de auteur een gewijzigde benadering van cryptovaluta door de media.

De acceptatie van cryptovaluta in Amerika komt weer een stuk dichterbij. Door een deal tussen een pinautomatenfabrikant en een cryptohandelaar worden er in de USA zo’n 100.000 pinautomaten aangepast zodat je met jouw bankpas direct Bitcoins kunt kopen.

De kerstboom en oliebollen komen langzaam maar zeker naderbij, dus het is weer tijd voor vooruitblikken voor het nieuwe jaar. Met deze samenvatting van 5 interessante voorspellingen voor de cryptomarkt in 2019 sluiten we het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag

De agenda van vandaag wordt gedomineerd door één van de beurzen die vandaag en morgen gehouden wordt.

Evenementen en beurzen

Ook deze week zijn er uiteraard ook weer de nodige beurzen en evenementen:

  • Money20/20 USA in Las Vegas (21 tot en met 24 oktober);
  • Sibos 2018 te Sidney (tot en met 25 oktober);
  • Web3 Summit in Berlin (tot en met 24 oktober);
  • Crypto invest summit in Los Angeles (tot en met 24 oktober);
  • East-West Crypto Bridge Conferentie in Frankfurt (vandaag en morgen);

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Naast een aantal kleinere fondsen zijn Cardano (ADA), Neo (NEO), Nem (XEM), Iota (MIOTA) en Dash (DASH) aanwezig op de East-West Crypto Bridge in Frankfurt.

Ripple (XRP) is aanwezig op de Sibos 2018 in Sidney.

Tezos (XTZ) is aanwezig op Web 3 in Berlijn.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Dé gebeurtenis van vandaag is de start van de East-West Crypto Bridge conferentie in  Frankfurt. Gezien de vele aanwezige vertegenwoordigers van top 25-cryptomunten en een agenda die vandaag vooral over technologie en regelgeving gaat is er gerede kans op nieuws dat de koersen kan beïnvloeden. Daarbuiten biedt de crypto-agenda geen aanleiding om sterke koerswisselingen te verwachten.

Ook de monetaire agenda is vandaag opvallend leeg. Zowel Amerika als Europa hebben geen publicatie van cijfers op de agenda staan. Het zou dan ook zomaar een van de rustigere handelsdagen kunnen worden. Uiteraard zullen we dit in de crypto-analyse van morgen kunnen toetsen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins weer neutraal na positief weekend
Sluiten