Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 nov 2018

Crypto-analyse 21-11: Bitcoin en Altcoins nog negatief, maar…

Gisterenochtend zagen we zware koersverliezen in onze crypto-analyse. Na een korte opleving volgde gisteravond slecht nieuws en dokken de Bitcoin en meeste Altcoins weer diep in het rood. Gedurende de vroege ochtend stabiliseerde de koersval enigszins. Sommige Altcoins noteren zelfs een koerswinst. In onze crypto-analyse van de Bitcoin en top-10 Altcoins zien we bovendien dat de Ripple (XRP) inmiddels stevig op de tweede plaats staat op basis van marktkapitalisatie en daarmee Ethereum (ETC) voorbij is. In het nieuwsoverzicht onder meer het slechte nieuws dat de koersen verder in mineur bracht en een vooruitblik naar de positie van Ripple. Met de crypto-agenda en de 24-uurskoersen kijken we vooruit naar de komende handelsdag. Op de site van CryptoClan.nl vanmiddag cryptoclass over de fundamentele analyse. In onze crypto-analyse van morgenochtend brengen wij je weer volledig op de hoogte van de dag die voor ons ligt.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

De crypto-analyse van gisteren liet een verlies in dubbele cijfers voor de Bitcoin en meeste Altcoins zien. Vandaag schrijft alleen Stellar (XLM) nog een verlies in dubbele cijfers. Met uitzondering van Bitcoin Cash (BCH), dat door een 24-uurs koerswinst een herstel laat zien, verliezen Bitcoin en de Altcoins nog steeds flink. Daarnaast valt op dat de Ripple (XRP) op basis van handelsvolume nog op de derde plaats staat, maar op basis van marktkapitalisatie inmiddels Ethereum (ETH) ruim voorbij is. Tether (USDT) weet, mede dankzij een kleine koersstijging, zowaar een positief weekresultaat te behalen. Of dit, gezien de status van ‘stable coin’ een positief resultaat is, valt te bezien.

Crypto-analyse 21 november: Bitcoin en Altcoins zijn nog overweegend negatief, maar crisissfeer lijkt verminderd.
Crypto-analyse 21 november: Bitcoin en Altcoins zijn nog overweegend negatief, maar crisissfeer lijkt verminderd. Live koersen vastgelegd om 7.45 uur. TradeinCrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zijn de resultaten in de top-25 Altcoins wisselend. In negatieve zin vallen de Tezos (XTZ) en ZCash (ZEC) op, die met -16,74% en -10,54% hun verlies nog steeds in dubbele cijfers moeten schrijven. Aan de positieve kant vinden we oX (ZRX) en Maker (MKR), die met 1,64 % en 10,42 % een positieve 24-uurs koers noteren. Alle andere cryptomunten in deze categorie schrijven verlies, gemiddeld zo’n 5,5 %. Ook hier lijkt het erop dat zij in de vroege ochtend hun weg terug hebben gevonden.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast onze crypto-analyse presenteerden wij gisteren een achtergrondartikel over de koersval van de Bitcoin.

Cryptomunten

Volgens deze analyse houdt de bearmarkt voor Bitcoin aan en worden de koersdoelen verlaagd. Ondanks de koersval blijven sommigen positief, zo acht deze analist het in de periode tussen nu en 10 jaar mogelijk dat een koers van $ 500.000,- wordt behaald. Inderdaad, per Bitcoin.

De Amerikaanse justitie maakte gisteren bekend te onderzoeken of de koers van de Bitcoin naar het hoogtepunt van vorig jaar is gemanipuleerd. Dit zou zijn gebeurd door cryptobeurs Bitfinex en cryptomunt Tether (USDT), die beide onder dezelfde eigenaars vallen.

Altcoins

Naast alle koersontwikkelingen valt de marktkapitalisatie van Ripple (XRP) op. Als de groei in dit tempo doorgaat stoot zij dit weekend de Bitcoin van de eerste plaats. De koersontwikkeling van Ripple is volgens deze analyse op weg naar een breekpunt. Of dat positief of negatief is hangt wellicht af van de vraag of zij de Bitcoin voorbij kan streven.

De slag om Bitcoin Cash lijkt nu gewonnen door BCHABC (de groep van Roger Ver), nu BVS onverwacht een dubbele blokreorganisatie heeft uitgevoerd. Cryptobeurzen dreigen nu met delisting van BVS omdat haar stabiliteit in gevaar is. Of de strijd ook gewonnen is valt te bezien.

Dit artikel zet drie cryptomunten op een rij die door de koersverliezen ondergewaardeerd lijken.

Cryptobeurzen

De aanleiding voor de nieuwste ontwikkeling van de koersval was het nieuws dat cryptobeurs Bakkt niet in december maar naar verwachting pas eind januari opengaat. Aangezien achter Bakkt onder meer het moederbedrijf van de NASDAQ schuil gaat wordt dit gezien als vertraging van toetreding van institutionele beleggers.

Overig cryptonieuws

Nouriel Roubini doet zijn bijnaam ‘Dr. Doom’ weer eens eer aan. Zo voorziet hij het einde van de cryptocurrencymarkt, dat bespoedigd zal worden wanneer de Europese Centrale Banken cryptomunten uit gaan brengen.

Jamie Dimon, CEO van JPMorgan werd eerder verguisd en uitgelachen om zijn afwijzende houding tegenover Bitcoin. Geldt nu ‘wie het laatst lacht, lacht het best’?

De koersval van de Bitcoin is ook slecht nieuws voor miners. Zij sluiten op dit moment hun mining farms omdat het niet langer rendabel is om te minen. Ook Bitcoin-hedgefondsen en ICO-begeleiders dreigen door de ontwikkelingen te sluiten.

Met het opvallende nieuws dat Noord Korea volgend jaar haar eigen 8-daagse Blockchain- en Crypto-event organiseert sluiten we het nieuws af.

De crypto-agenda voor vandaag

We beginnen de vooruitblik op de komende handelsdag met een rustige crypto-agenda.

Evenementen en beurzen

Er is vandaag een beperkt aantal evenementen:

  • RIW Global Conference in Moskou (tot en met 23 november);
  • Russian Blockchain Week (vandaag en morgen)
  • Blockchain Industry Innovation Conference in Seoul;

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Tron (TRX) ontvangt vandaag haar notering op de FCoin exchange.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De rustige crypto-agenda van vandaag zal de negatieve koersontwikkeling niet kunnen remmen.

In Europa wordt vandaag een bekendmaking verwacht over hoe om te gaan met Italië, dat met haar begroting tegen de regels van de EU is ingegaan. De ECB komt ook bijeen, maar in een niet-monetaire meeting, dus hiervan is de invloed beperkt. In Amerika volgen bekendmakingen over de huizenmarkt, hypotheken en werkeloosheid. Daarnaast worden voorraadcijfers van olie en gas bekend gemaakt. Ook deze bekendmakingen zullen naar verwachting geen rechtstreekse invloed op de koersen hebben.

Wij verwachten dan ook dat de cryptokoersen vandaag wederom bepaald zullen worden door ontwikkelingen binnen de eigen markt. Voor de positief ingestelde handelaar zijn er, met de eerste groene resultaten, wellicht wat lichtpunten aan het eind van de bear-tunnel te zien. Aan de andere kant is de markt momenteel erg gevoelig voor (slecht) nieuws en hangt de beslissing de de SEC over ETF’s gaat nemen nog steeds boven de markt. Kortom een spannende handelsdag waarvan de site CryptoClan.nl met live koersen de hele dag verslag doet en vanmiddag een tussenstand biedt en wij morgen weer uitgebreid verslag doen in een nieuwe crypto-analyse.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site cryptoclan.nl brengt vanavond het laatste nieuws in hun CryptoClan Daily. Voor de CryptoClan Daily Special is het vandaag cryptoclass. Zij geven vandaag uitleg over de fundamentele analyse. Ben jij benieuwd hoe deze helpt bij het bepalen van jouw beleggingsstrategie? Wil jij de CryptoClan Daily gratis ontvangen? Meld je dan aan op de CryptoClan-site of bekijk de site.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 21-11: Bitcoin en Altcoins nog negatief, maar…
Sluiten