Robert Kroes
Robert Kroes Tech 27 sep 2018

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins stijgen weer, Bitcoin cash + 20%

In onze crypto-analyse van gisteren merkten we op dat de tendens positief was en dat positieve gevoel heeft doorgezet. Vandaag dan ook, met uitzondering van de Dash (DASH), uitsluitend groene dagkoersen voor de Bitcoin en Altcoin top-10. Bitcoin Cash (BTC) valt op met een stijging van meer dan 20%. Ook buiten de top 10 ziet het er positief uit. In het cryptonieuwsoverzicht verklaringen en analyses. De crypto-agenda en monetaire agenda voor de komende 24 uur luiden een spannende analyse voor morgen in. Nu eerst de analyse van vandaag.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Na de pas op de plaats van begin deze week en de positieve tendens die we gisteren signaleerden volgde een positieve dag voor de cryptokoersen. De Bitcoin (BTC) wint een procent en de Altcoins noteren vergelijkbare cijfers met uitschieters naar boven. Opvallende positieve uitzondering is de Bitcoin Cash (BCH) dat een koersstijging van meer dan 20% laat zien. De positieve dagkoersen leiden, met uitzondering van de Dash (DASH) en Tether (USDT), ook tot positieve weekkoersen. Je ziet de positiviteit in één oogopslag.

Crypto-analyse-27-9-Bitcoin-en-Altcoins-stijgen-weer-Bitcoin-Cash-+20%
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins weer omhoog, Bitcoincash stijgt met 20%. Livekoers vastgelegd om 7.45 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 is de top 25 altcoins ook positief gestemd. Met uitzondering van Tezos (XTZ), dat – 1,27% noteert en Lisk (LSK), dat – 0,58% noteert zijn alle dagkoersen positief. Ook de meeste weekkoersen zijn weer positief. We gaan dus met een goed gevoel naar het crypto-nieuwsoverzicht.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij waren gisteren druk met de cryptomarkt. Zo brachten we een achtergrondartikel over de Litecoin (LTC) en keken we vooruit naar 2019. Analisten voorzien een lucratieve cryptomarkt. We besloten de achtergrondberichten met een artikel over de Bitcoin en Blockchain in de praktijk.

Cryptomunten

Deze analist waarschuwt dat er twee kritieke koerswaarden in bereik liggen voor de Bitcoin/dollar pairings. Crypto-guru Mike Novogratz concludeert dat de Bitcoin aan de vooravond van verdere stijging staat.

Ook vandaag was er weer Ripple (XRP) nieuws. Dit artikel analyseert waarom de koers stijgt. De Canadese Cryptobeurs Coinfield overweegt Ripple als zogenaamde ‘basecoin’ te selecteren. Dit nieuws leidt tot verdere stijging van de koers. Het viel de makers van dit artikel op dat Ripple haar website heeft aangepast en RippleNet promoot als betaalfaciliteit voor grote banken. Met deze technische analyse bekijkt men hoe natuurlijk deze rally is en wat de langetermijn-effecten op de koers zijn.

Medeoprichter van Ethereum(ETH) Joseph Lubin ziet de cryptovaluta als natuurlijke evolutie van geld.

In dit artikel wordt uitgelegd waarom Stellar (XLM) wel eens met stijgende koers kan profiteren van de toelating op Coinbase.

Dit artikel geeft een vooruitblik op lange termijn voor de Tron (TRX)

Blockchain

Chinese zoekmachine Baidu werkt aan een eigen Blockchain. Zij presenteerde het whitepaper van wat zij zelf de superchain noemen.

In dit artikel enige kanttekeningen bij de toekomst van Blockchain.

Cryptobeurzen

De topman van Binance, Changpeng Zao, voorziet in dit interview op korte termijn een stijgende markt.

De nieuwe cryptobeurs Circle introduceert de USdollarcoin (USDC) als stablecoin voor diverse beurzen en daagt Tether (USDT) uit. CEO David Allaire voorziet dat Circle de wereldwijde economie kan herdefiniëren…

 Overig cryptonieuws

In Zwitserland werkt men aan een heuse cryptobank. Inmiddels is een investering van 103 miljoen dollar opgehaald.

Mt. Gox heeft bevestigd dat de enorme crypto-whale die al meer dan $ 230 miljoen Bitcoin verkocht inderdaad uit hun omgeving afkomstig is.

Bitmain is een enorm groot Chinees miningbedrijf. Zij kondigen hun IPO aan. Door de enorme hoeveelheden Bitcoin en Bitcoin Cash (BTC) die zij bezitten luidde dit de grote koersstijging van Bitcoin Cash (BCH) in.

De Nasdaq brengt een interessante analyse over de cryptomarkt. Zo bespreken zij handelsvolumes en signaleren zij dat instituonele beleggers in zullen stappen.

Met dit artikel, dat op zoek gaat naar wat er geworden is van de toppers uit de cryptomarkt van 2016, sluiten we het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda

Ook vandaag weer een goed gevulde crypto-agenda. We beginnen met de technische agendapunten.

Technische crypto-agenda:

Hdac (HDAC) houdt tot en met 3 oktober een token burning voor 9.741.235 HDAC.

BitRewards (BIT) lanceert vandaag haar DAO.

Listing

Formosa (FMF) ontvangt vandaag haar notering aan de MAX.

Commerciële crypto-agenda

Ook vandaag zijn er weer diverse evenementen en beurzen:

  • Tokio Blockchain week (tot en met 2 oktober)
  • AIR Convention in Vilnius
  • Date Expo in Taipei (tot en met 29 september)

Odem (ODE) CEO Rich Maaghul spreekt op de Date Expo in Taipei.

SophiaTX (SPHTX) CEO Jaroslav Kacina zal spreken op Business Redefined 2018 in Singapore.

Waves (WAVES) laat haar community manager spreken op de Blockchain en Bitcoin Conference in Baku.

Cardano (ADA) houdt vandaag een meet-up in Moskou.

Lisk (LISK) houdt ook een meet-up, maar dan in Londen.

Patientory (PTOY) houdt ook een meet-up in Londen.

Tokenpay (TPAY) houdt om 18 uur Nederlandse tijd op Youtube een livestream.

Holo (HOT) houdt een Ask Me Anything sessie op Youtube.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De crypto-agenda kan uiteraard voor de genoemde koersen tot beweging leiden. We hebben nu niet de indruk dat zij de hele markt kunnen beïnvloeden. Zowel Europa als Amerika maken vandaag cijfers bekend die een indruk geven van het consumentenvertrouwen. Wanneer we daar verrassingen zien kan dit tot volatiliteit op de beurzen leiden en dat zal de cryptokoersen vast beïnvloeden. In onze crypto-analyse van morgen bekijken we dit nader.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins stijgen weer, Bitcoin cash + 20%
Sluiten