Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 nov 2018
Leestijd: 5 minuten

Crypto-analyse: Bitcoin (BTC) en Altcoins beginnen positief aan de week

Afgelopen vrijdag signaleerden we dat de koersen langzaam verder stegen en keken we vooruit naar een rustig weekend waar wellicht ruimte was om momentum te pakken voor een bull-rally. Om van een momentum te spreken is wellicht nog wat vroeg, maar de cryptokoersen kenden een positief weekend. De Bitcoin (BTC) en meeste cryptomunten in de top-25 altcoins noteren dan ook hogere koersen dan vrijdag. Met onze grafische analyse van Bitcoin (BTC) en Altcoin top 10 en analyse van de overige munten uit de Altcoin top-25 ben je snel op de hoogte van de actuele standen. Daarnaast praten we je natuurlijk bij met het nieuwsoverzicht van de afgelopen week. De crypto-agenda en monetaire bekendmakingen bieden we ter voorbereiding op de handelsdag. Vanmiddag zie je bij bij cryptoclan.nl of we op streek liggen en morgen doen we in een nieuwe crypto-analyse natuurlijk weer uitgebreid verslag van de komende handelsdag. 

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Afgelopen vrijdag verlieten we de cryptokoersen met voor de Bitcoin (BTC) een koers van € 5.569,60, Ethereum (ETH) noteerde € 175,85 en Ripple (XRP) € 0,4053. Als we vandaag de koersoverzichten bekijken zien we dat de koersen dit weekend verder gestegen zijn. Aangezien we vorige week minder positief begonnen heeft dit ook een positieve invloed op de weekresultaten. Onze grafische crypto-analyse biedt dan ook een prettige aanblik als je op de hoogte wilt zijn van de meest recente koersen.

Crypto-analyse 5 november: Bitcoin en Altcoins in de plus
Crypto-analyse 5 november: Bitcoin en Altcoins in de plus. Livekoers vastgelegd om 7.55 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-25 is er vooral positiviteit te bespeuren. Met uitzondering van de Ontology (ONT), Dogecoin (DOGE) en Ox (ZRX) die een resultaat van respectievelijk – 1,56 %, -2,34 % en – 1,57 % noteren, zijn ook hier de dagkoersen positief. Grootste stijger is de Dash (DASH) met 6,95 %. In tegenstelling tot de top-10 zijn niet alle weekkoersen positief, de verhouding is hier ongeveer 50/50.

Met deze positieve resultaten kijken we graag terug op het cryptonieuws van het afgelopen weekend.

Het cryptonieuws van het afgelopen weekend

Voordat het weekend begon brachten wij een achtergrondartikel over de positieve houding die zakenbank Morgan Stanley over de Bitcoin heeft. Ook stonden we stil bij rapper T.I., die een miljoenenclaim ontving vanwege een falende token.

Cryptomunten

Er zijn meer en meer bull-trends te zien. Staat de koers van de Bitcoin voor een uitbraak? De schrijver van dit artikel onderzocht het. In dit artikel wordt vooruit gekeken naar de koers van de Bitcoin rond kerst. Men analyseert zowel een bear, neutrale als bull markt. Het viel andere analisten op dat de huidige koersbeweging van Bitcoin verrassend veel gelijkenis vertoont met die van 2015.

Altcoins

Er was dit weekend ook het een en ander te doen over Ethereum (ETH). Oprichter Vitalik Buterin maakte bekend dat de wijziging van authorisatie door Proof of Work naar Proof of Stake nabij is. Daarnaast voorziet hij dat de cryptomunt alleen succesvol kan worden als zij minder afhankelijk van hem wordt. Hoewel hij ontkende dat hij zich terugtrekt staken de geruchten direct de kop op. In dit artikel analyseert men hoe de kunstwereld de munt wel eens over de psychologische waarde van $ 500,- kan helpen. Deze analyse laat zien dat steeds meer tokens ‘loskoppelen’ van Ethereum. Dit is volgens de analisten teken van een bull-markt.

Deze fundamentele analyse ziet bewijs dat de Ripple naar $ 20,- kan stijgen. De bull-trend die deze analist signaleert tekent in ieder geval een begin af.

In dit achtergrond-artikel gaat men dieper in op de koersstijging van Bitcoin Cash (BCH) door de aangekondigde hard-fork en support van Coinbase.

Deze analyse gaat nader in op de Litecoin (LTC).

Blockchain

Blockchainbedrijf ConsenSys heeft Planetery Resources gekocht. Zij willen crypto minen in de ruimte.

Privacyliefhebbers houden van het ‘recht om vergeten te worden‘. In dit artikel beantwoord men de vraag hoe dit in het Blockchain-tijdperk geregeld wordt.

Cryptobeurzen

Stablecoin Gemini USD (GUSD) krijg een listing op Liquid.

Regelgeving

Vandaag sluit de termijn waarop belanghebbenden konden reageren op het wel of niet toekennen van een vergunning voor ETF’s. De verwachting is dat de SEC snel bekend maakt wat er verder gaat gebeuren. We weten uit het verleden dat berichtgeving van de SEC over dit onderwerp heftige koersbewegingen kan veroorzaken.

Rondom ICO’s is langzaamaan een reputatie van list en bedrog ontstaan. De SEC komt nu met regelgeving om daar een eind aan te maken.

Overig cryptonieuws

Vorige week was in Las Vegas de World Crypto Con. Zij haalden onverwacht de pers toen crypto-influencers Ronnie Moas en Vinny Lingham een weddenschap van $ 20.000 sloten over de vraag of de Bitcoin-koers eind 2019 boven de $ 28.000,- staat. Lingham denkt van niet, maar kan niet verliezen. “Als ik de weddenschap verlies betaal ik dat met liefde uit mijn koerswinst” zo zei hij.

Met een vooruitblik hoe de komende verkiezingen in Amerika van invloed kunnen zijn op de cryptokoersen sluiten we dit weekend af.

De crypto-agenda voor vandaag

Na de grote crypto-conferentie die vorige week op Malta werd gehouden moet de industrie duidelijk even bijkomen. Dit verraadt een zeer rustige crypto-agenda.

Evenementen en beurzen

Voor vandaag is er 1 groot evenement gepland. Dit is de:

  • Websummit te Lissabon (tot en met 8 november);

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

IOTA (MIOTA) houdt vanavond vanaf 23 uur (Nederlandse tijd) een Ask-me-Anything sessie op Reddit.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De crypto-agenda lijkt weinig verrassends in petto te hebben. We verwachten dan ook niet dat de agenda van invloed zal zijn op de cryptomarkt als geheel.

De Europese Unie brengt vandaag cijfers naar buiten over het vertrouwen van investeerders en in Amerika komen de vooruitzichten van producenten in cijfers naar buiten. Een gebrek aan vertrouwen en negatief vooruitzicht zal zeker een effect hebben op de aandelenbeurzen. Er lijkt echter geen verrassing te komen. Wij gaan er dan ook vanuit dat er, als er geen schokkend nieuws komt, een rustige handelsdag in het verschiet ligt. Of dit zo is kun je vanmiddag zien op de site van Cryptoclan.nl. Uiteraard doen wij morgen weer verslag in onze crypto-analyse.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site cryptocryptoclan.nl brengt vanavond het laatste nieuws in hun CryptoClan Daily. De CryptoClan Daily Special gaat vandaag over de optiehandel in Bitocoins. Wil jij de CryptoClan Daily gratis ontvangen? Meld je dan aan op de CryptoClan-site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin (BTC) en Altcoins beginnen positief aan de week
Sluiten