Tech 14 sep 2018 Robert Kroes

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins positief naar het weekend

De eerste tekenen van herstel waren gisteren al zichtbaar in onze crypto-analyse. De afgelopen 24 uur zette het herstel stevig door. Inmiddels zien we zelfs weer de eerste dubbele cijfers in de top-10. Bitcoin en diverse Altcoins tonen zelfs positieve weekresultaten. Ook net daaronder, in de top-25, wordt de koersgrafiek voor dag en week steeds groener. Na de analyses blikken we met ons nieuwsoverzicht terug op het belangrijkste cryptonieuws van de afgelopen 24-uur. Met de crypto-agenda en onze vooruitblik gaan we met een goed gevoel een hopelijk positief cryptoweekend in. Nu eerst de analyses.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Vandaag kunnen we voor de 24-uurs resultaten gelukkig weer een groene grafische crypto-analyse laten zien. De stijging van meer dan 15% bij Ethereum (ETH) valt uiteraard op. Ook de positieve weekresultaten van Bitcoin (BTC) Eos, (EOS), Stellar (XLM) en Iota (MIOTA) smaken naar meer.

Crypto-analyse 14 september: Bitcoin en Altcoins positief
Crypto-analyse 14 september: koersen van Bitcoin en Altcoins zijn positief. Livekoers vastgelegd om 7.20 uur Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top 10 zien we in de top 25 zonder uitzondering positieve dagkoersen. Hier noteren Dash (DASH), Tezos (XTZ) en Dogecoin (DOGE) zelfs weer positieve weekkoersen. Hoogste tijd om te zien of we daar in het nieuws een verklaring voor kunnen vinden.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Uiteraard was er ook de afgelopen 24 uur weer genoeg te analyseren, speculeren en vast stellen. Wij selecteerden de opvallendste berichten voor ons crypto-nieuwsoverzicht.

We starten het overzicht met het bericht dat de koersstijgingen in gang zette. Zakenbank Morgan Stanley werkt aan een Bitcoin swap. In zo’n situatie zou de Bitcoin ineens een serieuzere positie innemen in het reguliere betalingsverkeer. Hierdoor zal de massa instappen en worden koersstijgingen verwacht. Alle reden voor de crypto-beleggers om enthousiast te reageren.

Cryptomunten

Vandaag was de Bitcoin (BTC) weer veel in het nieuws. Zo voorziet deze analist sterke koersstijgingen omdat ook volgens hem de massa nog in moet stappen. Deze kenner is minder positief en ziet deze opleving als stilte voor een flinke storm. De algemene gedachte is echter dat Bitcoin in een niet al te sterk stijgende lijn koers zet naar een jaareinde van $ 8.500. In dit artikel van Forbes wordt die stelling onderbouwd. John McAfee gaf zijn wiskundige visie op de Bitcoin koersontwikkeling en kwam met twee opzienbarende stellingen. Mining zou volgens hem nooit verliesgevend hoeven zijn en wiskundig gezien schat hij de koers per eind 2020 op 1 miljoen. In dit TV-interview leggen beursanalisten uit welke koerswaarden voor Bitcoin de komende tijd relevant zijn voor het koersverloop.

Wat veel mensen niet weten is dat handel in Bitcoin niet altijd over de beurs gaat. Er is een tweede circuit, het zogenaamde OTC-traden. Dit artikel brengt je op de hoogte.

In dit artikel een analyse van de Ripple (XRP). Tijdens de Disrupt in San Fransisco schoof Ripple CEO Brad Garlinghouse aan voor een interview. Dit werd geen praatje voor de buhne maar een zeer pittig gesprek over vermeende koersmanipulatie. De interviewer vroeg hem zelfs of hij de crypto-duivel in vermomming was. Wij vermoeden dat Garlinghouse volgend jaar de Disrupt een jaartje overslaat.

Deze analyse van de Ethereum (ETH) geeft meer reden tot positiviteit. Ook een tweede analyse duidt op een te verwachten koersstijging.

Ook deze analyse van de Stellar (XLM) voorziet een stijgende koersbeweging.

Dit artikel gaat uitgebreider in op de kritische visie die Jackson Palmer, oprichter van Dogecoin (DOGE) heeft op de ontwikkeling van Dapps.

Dit achtergrondartikel gaat in op de Nano (NANO) die 40% koerswinst noteerde nadat zij versie 16 van hun node software lanceerde.

Cryptobeurzen

De CCO van crypto betaalplatform BitPay ziet wel toekomst voor Bitcoins maar de Altcoins niet meer terugkomen.

Blockchain

Op de recente Blockchain cruise, die we ook door de agenda zagen varen, was het even minder gezellig toen een discussie tussen Bitcoin-vertegenwoordiger Jimmy Song en Bitcoin Cash adept Roger Ver uit de hand liep en al na 37 seconden ontaarde in een ordinaire schreeuwpartij. Binnen 5 minuten was Song van het toneel verdwenen en was Ver verwikkeld in een schreeuwpartij met het publiek. De hele video duurt 40 minuten, dus dat belooft wat!

In dit artikel kijkt men op de koersval terug als de tweede Blockchain bubbel en men vraagt zich af hoe het nu verder moet.

IBM participeert in een project dat een ‘gouden gids‘ moet worden voor Blockchain-projecten.

Overig cryptonieuws

Een van de toonaangevende crypto-analisten, Chris Burniske, deed ‘een Trumpje’. In een Twitter-dump van 18 tweets deelde hij zijn visie op de marktontwikkeling in de komende jaren.

Met deze marktanalyse, die drie redenen geeft waarom de cryptoprijzen verder kunnen stijgen, sluiten we het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag en het weekend

Het lijkt wel of het iedere dag drukker wordt in cryptoland. We leggen de crypto-agenda voor vandaag en het weekend voor je open.

Technische crypto-agenda

We beginnen de agenda met de BitBay (BAY) die vandaag haar dynamische koppeling lanceert.

Databits (DTB) lanceert vandaag haar Argumentors soft.

Veros (VRS) presenteert vandaag een update van haar zogenaamde Bluepaper.

Zaterdag 15 september:

Zero (ZER) heeft vandaag een Fork.

Bittwatt (BWT) presenteert haar mobiele versie voor iOS.

Daneel (DAN) lanceert haar mobiele Alpha app.

Wagerr (WGR) houdt haar eerste weddenschappen op haar mainnet.

Delisting, listings en airdrops

Bitcoin Gold (BTG) wordt vandaag gedelist van de Bittrex exchange na ruzie over schadevergoeding naar aanleiding van een hack.

KickCoin (KICK) ontvangt vandaag haar notering aan de Cobinhood Exchange.

HTMLCOIN (HTML) heeft vandaag een Airdrop voor BTC-houders op Satowallet.

zaterdag 15 september

Privcy (PRIV) heeft vandaag een Airdromp.

Newton Coin Project (NCP) krijgt vandaag haar notering aan de TCXhub exchange.

zondag 16 september

voor vandaag zijn er geen (de)listings en airdrops gepland.

Commerciële crypto-agenda

Er zijn dit weekend 2 evenementen van top-10 munten:

Litecoin (LTC) houdt vandaag haar jaarlijkse Litecoin summit in San Francisco.

Monero (XMR) spreekt zondag op de Discover Blockchain Conferentie in Houston.

Daarnaast zijn er dit weekend tientallen evenementen van kleinere cryptomunten. Om deze analyse leesbaar te houden verwijzen hiervoor naar een groter overzicht.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur en het weekend

Met zoveel evenementen en conferenties die gaande zijn zal er ongetwijfeld het nodige nieuws komen. Europa publiceert vandaag de handelsbalansen en diverse Europese landen presenteren cijfers over het consumentenvertrouwen. In Amerika worden vandaag de cijfers voor de retail, import en export gepresenteerd en bovendien houdt de president van de FED, Charles Evans, vandaag een toespraak. De reactie op deze cijfers en de mededelingen van de FED zal zeker een beursbeweging tot gevolg hebben. Deze zal ook invloed hebben op de cryptokoersen. We kijken dus uit naar een enerverend handelsweekend waar we je in onze analyse van maandag over bij zullen praten.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins positief naar het weekend
Sluiten