Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 nov 2018
Leestijd: 5 minuten

Crypto-analyse 30-11: Bitcoin positief, Altcoins wisselend in stilte voor de storm

Gisteren zagen wij in onze crypto-analyse een krachtig herstel voor Bitcoin en Altcoins. Ook vandaag zijn de koersen van Bitcoin en meeste Altcoins positief. De markt is wel iets tot rust gekomen. De stijgingspercentages zijn iets minder hoog en liggen dichter bij elkaar. In onze grafische crypto-analyse van de Bitcoin en Altcoin top-10 en analyse van Altcoin top-25 zul je dat zien. Uiteraard bieden we je een selectie uit het nieuws van de afgelopen 24 uur, waarna we met een rustige crypto-agenda en weinig monetaire bekendmakingen vooruit kijken naar het komende handelsweekend. Vanmiddag kun je een laatste update verwachten van de site CryptoClan.nl en maandag verzorgen wij weer een uitgebreide crypto-analyse waarin we jou op de hoogte brengen van de belangrijkste gebeurtenissen en koersontwikkeling van het komende weekend.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

De koers van de Bitcoin stijgt, maar bij de Altcoins zien we in vergelijking met gisteren meer rode cijfers en lagere stijgingspercentages. Het lijkt erop dat de markt tot rust komt na de heftige koersbewegingen van eerder deze week. In onze grafische crypto-analyse zie je de stand van zaken.

Crypto-analyse 30 november: Bitcoin positief in stilte voor de storm, Altcoinkoersen wisselen.
Crypto-analyse 30 november: Bitcoin positief in stilte voor de storm, Altcoinkoersen wisselen. Live koersen vastgelegd om 7.55 uur. TradeinCrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Tezos (XTZ), Nem (NEM), oX (ZRX) en OmiseGo (OMG) verliezen respectievelijk 3,81 %, 0,08%, 2,58% en 0,53%. De overige koersen van Altcoins uit de top 25 die niet in de top 10 staan zijn gestegen. Ook hier zijn de dubbele cijfers van het bord verdwenen. ZCash (ZEC) is met 8,12% stijging de positieve uitschieter. Gemiddeld stijgen de koersen zo’n 1,5 %. ZCash (ZEC) is ook de enige cryptomunt in deze categorie die de koersstijging van de afgelopen dagen weet om te zetten in een positief weekresultaat.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast de crypto-analyse brachten wij gisteren een artikel waarin we ons afvroegen waar de bodem van de Bitcoin-koers ligt en hoe reëel het is dat we die bodem gaan zien.

Cryptomunten

Analisten zien dat de Bitcoin-koers tot stilstand komt en verwachten dat dit een voorbode van een bull-breakout is. De stilte voor de storm wordt in deze analyse bevestigd. Op grond van een historische analyse verwachten ook deze auteurs en analisten dat er een bull-rally aankomt. Paul Donovan van UBS is minder positief. Hij schreef in een blog dat hij de Bitcoin het liefst wil verbranden. Een pittig interview met cryptobull Tom Lee volgde.

Altcoins

Experts vragen zich af of het bedrijf achter Ripple (XRP) de cryptomunt niet te veel als ‘geldmachine’ ziet.

Bij Ethereum (ETH) werkt men aan een nieuwe roadmap om sneller te kunnen schalen.

Stellar (XLM) is ondertussen gestaag bezig aan een opmars. Zij mag zich nu in grootte de vierde cryptomunt noemen.

Inmiddels is de storm rond de hard fork van Bitcoin Cash (BCH) gaan liggen. Er is een duidelijke verliezer (BSV) en daar wordt in dit artikel grondig mee afgerekend.

Het is nu ook mogelijk om Monero (XMR) op de Ledger wallet te bewaren.

Uiteraard blijft de stijging van de ZCash (ZEC) niet onopgemerkt. In dit artikel gaat men op zoek naar de oorzaken, waarbij de listing op Coinbase Pro genoemd wordt.

Met deze analyse, die laat zien dat de koersen van de Bitcoin en grootste Altcoins momenteel stabiliseren in afwachting van een nieuwe storm, sluiten we het nieuwsoverzicht voor de cryptomunten af.

Cryptobeurzen

Regelgeving

De SEC heeft zich duidelijk uitgelaten over de toekomst van regelgeving van cryptovaluta. Is dit de mogelijkheid voor VanEck om een ETF-licencie te krijgen?

Investeerders zien positieve kanten aan de recente bekendmakingen van de SEC.

Overig cryptonieuws

Men deed onderzoek naar de perceptie van Bitcoin in de mainstream media. Deze blijkt momenteel negatief.

Kaspersky ziet een verschuiving van criminele activiteiten. Ransomware wordt minder populair, het terrein verschuift naar cryptominingfraude.

Experts waarschuwen voor een fraude op Facebook waarin mensen worden overgehaald te investeren in een niet bestaande cryptomunt.

Floyd Mayweather won veel boksgevechten, maar de SEC kreeg hij niet knock-out. Met het bericht dat hij, net als DJ Khaled, een schikking met SEC heeft getroffen over de promotie van ICO’s sluiten we het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag en het weekend

Evenementen en beurzen

Ook vandaag worden er weer de nodige evenementen georganiseerd. Dit zijn de volgende:

  •  BlockShow Asia 2018;
  • Monaco International Blockchain Forum;
  • FutureBookLive 2018 (met uitreiking Blocktech ‘start-up of the year’ award).

Voor zaterdag 1 december en zondag 2 december zijn er voor zover bekend geen evenementen of beurzen gepland.

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Vandaag is de laatste handelsdag voor de CME Bitcoin maandfutures die op 5 december geagendeerd zijn voor settlement.

Nem (NEM) ontvangt vandaag haar listing op cloudplatform BitCloud.

Zaterdag 1 december

Vandaag lanceert Stellar (XLM) haar nieuwe Lightning Network.

Voor zover bekend zijn er voor zondag 2 december geen publieke agendapunten van Bitcoin en/of top 25 Altcoins geagendeerd.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur en het weekend

De crypto-agenda voor vandaag en het weekend is rustig. Wij verwachten vanuit de crypto-agenda geen invloed op de cryptomarkt als geheel.

Qua monetaire bekendmakingen staan vandaag en het weekend in Europa vooral in het teken van de G20-top. Daarnaast worden de prijsindexcijfers voor consumenten en werkloosheidscijfers vandaag bekend gemaakt.

Amerika komt vandaag met cijfers over de handel in goud, grondstoffen, olie en dollar. Voor het overige zijn er, buiten de G20-top, dit weekend geen monetaire bekendmakingen gepland.

Hoewel een top als de G20 altijd voor bijzonder nieuws kan zorgen komen er uit de voorbereidende handelingen geen indicaties dat de top grote verrassingen zal brengen. Als er geen bijzonderheden van de G20 komen en de lancering van Stellar Lightnet volgens plan verloopt verwachten wij dat de crypto-agenda en monetaire bekendmakingen dit weekend geen invloed zullen hebben op de koersontwikkeling van de Bitcoin en Altcoins. De cryptomarkt krijgt naar alle waarschijnlijkheid opnieuw de gelegenheid om op eigen kracht op zoek te gaan naar herstel en wellicht de langverwachte eindejaarsrally. Of dat lukt kun je vandaag en het hele weekend volgen op de site van CryptoClan.nl. Wij doen maandag in een nieuwe crypto-analyse uiteraard weer uitgebreid verslag van de ontwikkelingen van vandaag en het handelsweekend dat nu nog voor ons ligt.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site cryptoclan.nl brengt vanavond het laatste nieuws in hun CryptoClan Daily. Als CryptoClan Daily Special serveren zij vandaag een Blockchain special. Zij bespreken toekomstverwachting van Blockchain voor de komende jaren. Ben jij benieuwd ? Wil jij de CryptoClan Daily gratis ontvangen? Meld je dan aan op de CryptoClan-site of bekijk de site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 30-11: Bitcoin positief, Altcoins wisselend in stilte voor de storm
Sluiten