Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 okt 2018

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins stilte voor de Swell-storm?

Met onze crypto-analyse van afgelopen vrijdag verlieten we de Bitcoin (BTC) bij een koers van EUR 5.769,23. Na een daling eerder in het weekend komt de koers met stijgende tendens terug richting dit niveau. De Altcoins bewegen ook rond de koers van vrijdag. Positieve uitschieter is de Ripple (XRP), die bijna 10 % in waarde steeg. Ondanks het overwegend positieve nieuws, dat je in ons crypto-nieuwsoverzicht kunt lezen, is de markt rustig. Het lijkt erop dat investeerders afwachten welke impact de Ripple-conferentie Swell, die vandaag en morgen gehouden wordt, gaat hebben. Uiteraard bieden wij een overzicht van wat daar te verwachten is en de overige items op de crypto-agenda. Met eenvooruitblik op de komende 24 uur sluiten we de crypto-analyse van vandaag en maken we ons op voor die van morgen.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

De koers van de Bitcoin (BTC) van afgelopen vrijdag (EUR 5.769,23) werd helaas niet gehandhaafd. Na een eerdere weekenddip stijgt de koers nu weer en is de Bitcoin op weg terug naar dit niveau. De koers van de Ripple (XRP), die wij vrijdag met EUR 0,463126 verlieten is het weekend wel verder gestegen. De weekresultaten blijven wat achter na alle rally’s van vorige week. In onze grafische crypto-analyse zie je de ontwikkelingen in één oogopslag.

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins rustig in afwachting van Ripple-event Swell
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins rustig in afwachting van Ripple-event Swell. Live-koers vastgelegd om 7.45 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 is de top 25 nauwelijks in beweging. Ze stijgen en dalen rond 2 %. De weekresultaten zijn ongeveer 50/50 positief. Ook hier lijkt men de adem in te houden voor de resultaten van de Swell.

Het cryptonieuws van het afgelopen weekend

Het nieuws heeft nooit weekend en dat geldt ook voor het crypto-nieuws. Met dit overzicht praten we je weer bij. Wij sloten de week af met een mogelijk crash-scenario voor de Bitcoin en een analyse van de Monero (XMR).

Cryptomunten

Deze maandanalyse van de Bitcoin laat zien dat zij twee maanden op rij verlies schrijft, maar dat er signalen zijn voor een sterke stijging in het vierde kwartaal. Ook Tom Lee, de legendarische beurshandelaar die bekend staat om zijn rake voorspellingen over de Bitcoin, ziet een groei komen.

In dit achtergrondartikel gaat men op zoek naar de vraag waarom Bitcoin zo ver gezakt is na de hoge koersen van eind vorig jaar.

Men heeft onderzocht hoe de totale hoeveelheid Bitcoin die nu beschikbaar is, verdeeld is. Opvallendste conclusie: 36% van de Bitcoins is zoek.

Ripple (XRP)

De Ripple (XRP) was ook dit weekend weer veel in het nieuws. In dit artikel doet men uit de doeken waarom twee van de drie grootste cryptobeurzen (Circle en Coinbase) de XRP niet listen.De Ripple wordt steeds vaker gezien als de nieuwe Bitcoin. Of dat juist is moet de toekomst uitwijzen. Wel zien we steeds vaker dat XRP Ethereum voorbij gaat als Altcoin met het meeste volume en daarmee de nummer 2 positie achter Bitcoin inneemt. Het Swell-event, dat 1 en 2 oktober gehouden wordt, is wat dat betreft een belangrijke mijlpaal. In dit artikel een vooruitblik op de Swell. Uiteraard gaf hier Ripple ook een officieel persbericht over uit.

Ook belangrijk, Ripple investeert via haar sociale investeringsprogramma Ripple for good 100 miljoen dollar in financiële ontwikkeling van mensen die minder makkelijk toegang hebben tot regulier bankverkeer.

Crypto-analyse overige Altcoins

Tom Lee, de we al eerder zagen, voorziet ook een comeback voor Ethereum (ETH). Hij voorziet in zijn crypto-analyse een ware rally naar $ 1.900, ruim boven de hoogste koers tot nu toe, die $ 1.400,- bedraagt.

Dit achtergrondartikel over de Tron (TRX) voorziet een grote koersstijging. Ook dit artikel hint op een uitbraak. Wellicht heeft dit te maken met de diverse activiteiten rond de Tron die in dit artikel worden gemeld. Zo is onder meer de eerste game, Magic Academy, gelanceerd.

Save Haven werkt aan een nieuwe manier om te beleggen in crypto-instrumenten die normaal boven het budget van een belegger gaan. Zij maken gebruik van pooling op het VeChainThor Blockchain met een eigen te lanceren cryptotoken, de SaveHavenToken (SHA).

Nebulas (NAS) valt op met een koersstijging van 28%. Dit is te danken aan het feit dat zij een Airdrop voor het Atlas Project heeft aangekondigd. Wie op 15 oktober Nebulas in bezit heeft komt in aanmerking.

Met dit artikel, waarin drie minder voor de hand liggende cryptovaluta worden getipt voor een koersstijging, sluiten we het nieuws over cryptomunten af.

Blockchain

De Chinese investeerder Li Xiaoli vergaarde miljarden met Bitcoins. Deze miljarden investeerde hij in Blockchain-toepassingen. Nadat er eerder dit jaar controverse rond zijn persoon uitbrak heeft hij nu besloten niet meer actief in Blockchain te investeren en het rustiger aan te gaan doen. De (Aziatische) markt reageert geschrokken en verrast.

Dit artikel onderzoekt waarom banken Blockchain wel moeten accepteren om relevant te blijven.

Vorige week informeerden wij je al over de derde generatie Blockchain. Zuid-Korea heeft nu haar interesse getoond.

In dit artikel kijkt men naar de toekomst van de toepassing van Blockchain in de agricultuur en voedsellevering. Deze markt kan in 2023 een kleine $ 430 miljoen waard zijn.

Regelgeving

Michael Arrington, een bekendheid in de cryptobeleggingen en eigenaar van onder meer een hedgefund dat in Ripple belegt is woedend op beurswaakhond SEC. Deze libertariër vindt dat hij te veel belemmerd wordt en heeft zijn bedrijven naar Azië verhuisd.

Het Amerikaanse congres heeft de SEC in een brief opgeroepen snel met duidelijke regelgeving omtrent handel in cryptovaluta te komen.

Inmiddels is er door een aantal cryptomunten een lobby-kantoor in de arm genomen om de regelgeving in goede banen te leiden. Uiteraard krijgen zij hun vergoeding deels in cryptovaluta. Naar verluidt strijken zij naast 10.000 XRP ook $ 25.000,- per maand op voor hun werkzaamheden.

Cryptobeurzen

Vorige week meldden wij dat Coinbase meer mogelijkheden voor listings van cryptomunten gaat bieden. Nu blijkt dat je je met een veredeld Google-docs formulier kunt aanmelden is het hek van de dam en bezwijkt men haast onder de fake-aanvragen.

Binance gaat in 2019 de betaversie van een decentrale beurs lanceren. Welke invloed dit op de markt kan hebben lees je in dit artikel.

Cryptobeurs Coinsquare heeft een samenwerking gesloten met één van de top 5 banken van Canada. Voor die samenwerking moest zij een onafhankelijke audit ondergaan waarvoor zij is geslaagd. Deze ontwikkelingen maken dat zij als ‘betrouwbaarste cryptobeurs ter wereld’ worden bestempeld en de 1 na meest gevolgde startup op LinkedIn zijn.

Er is een nieuwe beurs gelanceerd, StellarX, niet geheel onverwacht werkend op de Blockchain van Stellar (XLM). Opmerkelijk is dat dit de eerste decentrale fiat-beurs (beurs waar met traditionele valuta cryptovaluta gekocht kan worden) is. De eerste review is inmiddels al verschenen.

In Azië is de Singaporese beurs Huobi in opspraak geraakt. Men beweert dat zij zich heeft laten betalen om bepaalde verkiezingen voor Blockchain control producers te beïnvloeden. De cryptobeurs ontkent.

Overig cryptonieuws

Naar aanleiding van een uitgave van 30.000 BTC van een van de eerste miners hebben deze auteurs onderzoek gedaan naar het lot van de oudste cryptovaluta. (De munten die het eerst gemined zijn). Het blijkt dat hiervan een groot percentage langetermijnbeleggers is.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe ‘dirty money‘ (zwart geld of door misdaad verkregen geld) wordt omgezet in cryptovaluta.

Het begrip ‘stablecoins‘ hoor je steeds vaker. Voor degenen die nog niet het fijne weten van deze nieuwe soort cryptomunt legt dit artikel de achtergronden uit.

Met dit stukje educatie sluiten we het nieuws van het afgelopen weekend af. We kijken vooruit met de crypto-agenda en de monetaire bekendmakingen voor de 24 uur.

De crypto-agenda voor vandaag

Ook vandaag is de crypto-agenda goed gevuld, we gaan dus snel van start.

Technische crypto-agenda

Stellar (XLM) heeft vandaag haar lightning network Beta release.

LockTrip (LOC) lanceert vandaag haar luchtvaartservice zonder commissie.

Concominium (CDM) lanceert vandaag de betaversie van haar web wallet.

Dimcoin (DIM) lanceert haar hybride crypto-exchange.

Ook Giant (GIC) lanceert vandaag haar beta-versie van haar exchange.

Infinity Economics (XIN) lanceert vandaag haar IE-marktplaats.

Swaps, hard forks, burns, refunds en Airdrops

TheAbyss (ABYSS) heeft vandaag weer een poll of zij beleggers geld terug moet geven. Dit doet ABYSS ieder kwartaal. Als investeerders ontevreden zijn over resultaat geven zij (een deel van) de investering terug.

Bytecoin (BCN) heeft vandaag haar hardfork op het programma staan.

Ook Rupaya (RUPX) heeft haar hardfork aangekondigd.

Ontology (ONT) biedt vandaag de laatste mogelijkheid voor haar ONT token swap.

Dentacoin (DCN) heeft vandaag haar tweede tokensale.

SelfSell (SSC) heeft vandaag haar JR10 token airdrop.

Commerciële crypto-agenda

Uiteraard zijn er weer de nodige evenementen en beurzen:

  • Swell by Ripple (XRP) in San Francisco. In dit persbericht een uitleg hoe je de Swell kunt volgen en wat er op het programma staat.
  • Imaguru Blockchain School in Minks (tot 4 oktober)
  • Austin Startup Week

DAO.Casino (BET) presenteert een workshop op de Imaguru Blockchain School.

Digibyte (DGB) heeft oprichter Jared Tate afgevaardigd om te spreken tijdens de Austin Startuip Week.

Callisto Network (CLO) houdt een ‘Ask-me-Anything’ sessie op Telegram.

Futurax (FTXT) geeft samen met FatBTC exchange 100 miljoen FTXT weg via een mlm-achtige constructie.

Kucoin maakt bekend welke 500 accounts op haar exchange het meest in Crypterium (CRPT) hebben gehandeld. Deze accounts mogen 10 BTC verdelen.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De meeste crypto-agendapunten zullen alleen effect hebben op de koers van de eigen valuta. Anders is dat met het Swell-congres. Als Ripple (XRP) een goede indruk maakt kan de markt sterk positief reageren. Andersom kan tegenvallend nieuws een dreun uitdelen aan de markt die we nog lang zullen horen.

In de monetaire bekendmakingen vandaag veel Europese cijfers over consumentenvertrouwen en inkoopcijfers over september. Amerika presenteert vergelijkbare agenda. Kortom, genoeg ingrediënten voor een handelsdag die alle kanten op kan. Welke kant de juiste blijkt lezen jullie in onze crypto-analyse van morgen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins stilte voor de Swell-storm?
Sluiten