Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 okt 2018

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins afwachtend

Na het weekend vonden we in de crypto-analyse van gisteren een rustige beurs met stabiele koersen voor Bitcoin en Altcoins. Dit beeld is vandaag niet anders als we de crypto-analyse van de voorbije handelsdag bekijken. Buiten de top-10 slaan de koersen in de top-25 wat verder uit. Al met al lijkt het erop dat men de tweede dag van de Ripple-Swell afwacht. Ook het cryptonieuws lijkt wat rustiger dan anders, maar uiteraard bieden we wel de hoofdpunten. Met de crypto-agenda en monetaire bekendmakingen informeren we je over de vooruitzichten voor de komende 24 uur en crypto-analyse van morgen. We beginnen met de terugblik op de afgelopen 24 uur.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Zoals gezegd is het koersverloop van de Bitcoin en Altcoins top-10 ronduit rustig. We zien zelden meer dan 1 % daling of stijging ten opzichte van de koersen van gisteren. De weekkoersen zijn positief. Al met al voor de crypto-industrie geen dag waar men voor het koersverloop vaak op terug zal kijken. De grafische crypto-analyse brengt het inzichtelijk.

Crypto-analyse 2 oktober: Bitcoin en Altcoins afwachtend
Crypto-analyse 2 oktober: Bitcoin en Altcoins afwachtend. Live koers vastgelegd om 7.50 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 is de top 25 iets wispelturiger. De grootste stijger is de Nem (XEM) met 7,93 %. De Tezos (XTZ) daalde met 5,78 % het hardst. De meeste koersbewegingen liggen echter tussen – en + 2%. Ook hier zijn de weekkoersen overwegend positief. Al met al ook hier geen aanleiding voor heftige emoties. Een goed moment om terug te kijken naar het nieuws van de afgelopen 24 uur.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

In onze serie ‘de volgende Bitcoin’ bekeken we gisteren de Cardano (ADA). Daarnaast keken we uitgebreid naar de te verwachten koersontwikkeling van de Bitcoin.

Cryptomunten

Deze analist voorziet dat de Bitcoin (BTC) aan de vooravond van een forse stijging staat. Ook deze analyse indiceert op korte termijn een belangrijke koersbeweging.

Ripple (XRP)

Rondom de door Ripple (XRP) georganiseerde Swell komt allerlei nieuws naar buiten. De Ripple domineert dan ook het nieuwsoverzicht voor wat betreft de cryptomunten. De lancering van xRapid is wellicht het belangrijkste nieuws. Ondanks het feit dat Ripple direct kon melden dat xRapid door drie grote banken wordt ingezet bleef een koersexplosie uit. Sommige analisten vrezen zelfs voor een verkoopgolf op korte termijn. Uiteraard gaf Ripple zelf ook een aantal persberichten uit over de eerste dag van de Swell.

In dit artikel wordt een vergelijk tussen Ripple en Dogecoin (DOGE) getrokken.

Overige cryptomunten

Sommige analisten verwachten dat Stellar (XLM) de prestaties van Ripple nog voor het einde van het jaar overtreft.

De oprichter van Cardano (ADA) heeft vandaag een nieuwe wallet gelanceerd.

In dit artikel een analyse van IOTA (MIOTA), dat van de top 25 munten in september het meeste verlies moest noteren.

Blockchain

In dit artikel zet de Federal Reserve uiteen waarom zij moeite hebben om Blockchain te gebruiken voor hun werkzaamheden.

Regelgeving

Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft eerder een beslissing omtrent het toestaan van ETF’s met Bitcoin uitgesteld. In dit artikel vindt je een tussenstand van het beslisproces.

De SEC had toch een lastige dag. Bill Clinton waarschuwde namelijk vanaf de Swell dat SEC niet moet overreguleren omdat zij daarmee de kip met gouden eieren zou slachten.

Overig cryptonieuws

Deze analisten zien een stijging van de cryptokoersen en maken zich geen zorgen over de rust die nu over de markt hangt.

Om de interesse in cryptobeleggingen te meten gebruikt men vaak de zoekresultaten uit Google. Deze zijn voor Bitcoin en Ethereum (ETH) het laagst in 18 maanden.

Dit artikel gaat in op de mogelijkheden voor Amerikanen om cryptoverliezen fiscaal af te trekken. Hoewel de situatie in Nederland natuurlijk anders is, kan een cryptoverlies ook voor de Nederlandse belastingdienst een aftrekpost zijn.

Voor beleggers in Duitse ICO’s was het tot nu toe geen goed jaar. Er vielen verliezen tot 90% te noteren.

Dit onderzoek analyseert succesvolle beleggers. Hoeveel verschillende cryptomunten zouden zij in hun portefeuille hebben?

Met een kritisch overzicht over de (niet-)noodzakelijkheid om mensen als Bill Clinton royaal te belonen voor aanwezigheid op een crypto-event sluiten wij het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda

Zelfs de crypto-agenda lijkt in afwachting van wat er vanaf de Swell komen gaat. Er zijn namelijk maar weinig andere evenementen gepland. Van de evenementen die wel op de planning staan geven we je hierna een overzicht.

Technische crypto-agenda:

NeuroChain (NCC) lanceert haar nieuwe website.

Swaps en coinburning:

NetKoin (NTK) verbrandt vandaag 2 miljard NTK en brengt daarmee de totaal beschikbare hoeveelheid op 7,8 miljard NTK.

Idol Coin (IDOL) heeft vandaag een Swap op CoinExchange.

Bolenum (BLN) heeft vandaag ook een Swap op CoinExchange.

Commerciële crypto-agenda

Uiteraard is er ook deze week een aantal nieuwe evenementen en beurzen.

  • Swell by Ripple (XRP) in San Francisco. In dit persbericht een uitleg hoe je de Swell kunt volgen en wat er op het programma staat.
  • Imaguru Blockchain School in Minks (tot 4 oktober)
  • Austin Startup Week

Essentia (ESS) houdt vandaag een Ask-me-Anything sessie op Reddit.

Cronologic (DAY) houdt vandaag een livestream.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Op grond van de crypto-analyse kunnen we concluderen dat eventuele invloeden die de cryptokoersen beïnvloeden vandaag niet uit de markt komen, tenzij het nieuws van de Swell afkomstig is.

Monetair zijn vooral de speeches die de FED vandaag houdt in combinatie met de Europese productiecijfers die bekend worden interessant voor eventuele koersschommelingen. Al met al weer genoeg om de komende handelsdag en de crypto-analyse van morgen met spanning tegemoet te zien.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins afwachtend
Sluiten