Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 nov 2018
Leestijd: 5 minuten

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins stijgen licht

Gisteren waren de cryptobeurzen neutraal en ook de afgelopen 24 uur was er niet heel veel volatiliteit. Hierdoor zien we een rustige beurs met (heel) licht stijgende koersen voor Bitcoin (BTC) en Altcoin top-10. Zoals de laatste dagen gebruikelijk is zien we dezelfde tendens, met iets grotere uitschieters bij de koersen van de crypto top-25. Ook qua nieuwsvoorziening lijkt de markt wat afwachtend. De crypto-agenda is goed gevuld met belangrijke evenementen en 3 agendapunten voor de top-25 Altcoins. We kijken vooruit naar de handelsdag van vandaag. Aangezien in de Europese Unie in veel landen de beurzen dicht zijn in verband met Sint Maarten lijken de monetaire bekendmakingen vooral uit Amerika te komen. Zo zijn we klaar voor het crypto-overzicht dat de site crypto-overzicht.nl vanavond brengt en de nieuwe crypto-analyse die we morgen verzorgen.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Toen we de crypto-analyse van gisteren voorbereidden was de beurs redelijk neutraal. Dat is vandaag slechts een fractie anders. De meeste koersen staan net iets boven de koersen van gisteren. Onze grafische crypto-analyse toont dan ook een groene zee aan dagkoersen die helaas nog niet genoeg zijn om de negatieve weekkoersen om te buigen. Bekijk de koersen zelf maar.

Crypto-analyse 1 november: Bitcoin en Altcoins licht positief
Crypto-analyse 1 november: Bitcoin en Altcoins zijn licht positief. Livekoers vastgelegd om 7.50 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 hebben zich in de top-25 Altcoins ook geen schokkende ontwikkelingen voorgedaan. Zoals we vaker zien liggen de uitersten hier wel iets verder uit elkaar. De grootste stijger is de Iota (MIOTA) met 2,93 % en de Maker (MKR) levert vandaag 2,59 % in en is daarmee de grootste daler. De koersschommelingen leiden ook hier nog niet tot positieve weekresultaten.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast onze crypto-analyse brachten wij gisteren een achtergrondartikel over 10 jaar Bitcoin. In onze serie ‘de volgende Bitcoin’ namen we de Tezos (XTZ) onder de loep.

Cryptomunten

Dankzij het 10-jarig jubileum was de Bitcoin (BTC) zeer goed vertegenwoordigd in het nieuws. Uiteraard kon speculatie over de identiteit van ‘Satoshi Nakamoto’ op zo’n dag niet uitblijven. Volgens deze site is er weinig twijfel aan dat Nick Szabo achter dit pseudoniem schuil gaat. De SEC had het jubileum van de Bitcoin (BTC) luister bij kunnen zetten met een positief besluit over de Bitcoin-ETF, maar een beslissing laat op zich wachten. De cryptogemeenschap wacht ongeduldig af. Over de toekomst van de Bitcoin (BTC) zijn de meningen al even verdeeld. Volgens dit artikel kan het niet anders dan dat er een ‘krachtige koersverschuiving‘ aankomt terwijl deze analyse voorspelt dat de Bear-trend nog wel 1,5 jaar kan duren. Bitcoin-guru Tommy Lee ziet het in ieder geval positief in.

Altcoins

Ethereum (ETH) heeft onverwacht $ 150.000,- gedoneerd aan Ethereum Classic (ETC). Dit zal J.P. Morgen, de zakenbank die toch al zo in Ethereum (ETC) gelooft, ongetwijfeld nog positiever stemmen.

Er was ook positief nieuws over de Ripple (XRP). Volgens dit artikel is een break-out aanstaande. Dit artikel geeft een technische analyse weer op basis waarvan een mogelijke koersstijging van Ripple wordt geanalyseerd. Ripple Net is in ieder geval niet gekozen als platform voor de Blockchain die de Centrale Bank van Canada aan het ontwikkelen is. Zij kozen voor het rivaliserende Corda.

De Tron (TRX) groeit ook en dan vooral in Azië, zo laat dit artikel zien.

Rond de kleinere munt Oyster (PRL) was veel te doen en men vermoedde zelfs een exit scam. Nu heeft de oprichter publiekelijk gereageerd.

Regelgeving

Dat Korea positief tegenover de cryptovaluta staat onderstreept deze uitspraak, waarbij een grote bank het onderspit moest delven.

Hong Kong wil ook een belangrijke rol spelen in de wereld van cryptovaluta. De te publiceren regelgeving biedt dan ook alle ruimte.

Overig cryptonieuws

Uit deze rapportage van Morgan Stanley blijkt dat institutionele beleggers steeds grotere posities innemen in cryptovaluta.

De ETF is steeds vaker in het nieuws. In dit artikel wordt uitgelegd wat een ETF is en waarom dit beleggingsinstrument belangrijk kan zijn.

Met het opmerkelijke nieuws dat na Humberto Tan nu ook John en Johnny de Mol zijn misbruikt voor een advertentie voor een Bitcoin-scam sluiten we het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag

Met drie evenementen van top-25 Altcoins en een flink aantal evenementen is de crypto-agenda vandaag goed gevuld.

Evenementen en beurzen

Ook deze week zijn er uiteraard ook weer de nodige beurzen en evenementen:

  • Holochain week in Pittsburgh (tot 4 november);
  • Hong Kong Fintech Week, (tot 2 november);
  • World Crypto Con in Las Vegas (tot en met 2 november);
  • Malta Blockchain Summit, St. Julian’s op Malta (vandaag en morgen);
  • DCB Bank Innovation Carnival in Pragati Maidan, New Delhi (tot en met morgen);

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Tron (TRX) ontvangt vandaag haar notering op de Coinsuper exchange.

Cardano (ADA) geeft vandaag een update over haar roadmap.

Lisk (LSK) voert vandaag vanaf block 7451520 een reward-reductie door van 4 naar 3 LSK.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Op de Malta Blockchain Summit zijn ruim 5.000 betrokkenen uit de crypto-wereld aanwezig. De kans is aanwezig dat daar nieuws vandaan zal komen dat wellicht een invloed op de markt heeft. Mocht dit zo zijn, dan is onze inschatting dat dit een positief koerseffect kan hebben. Voor het overige lijkt de crypto-agenda geen invloed te hebben op de koersen in de markt. Uiteraard kunnen individuele munten wel beïnvloed worden.

In verband met Sint Maarten is een aantal Europese beurzen gesloten. Ook zijn er vandaag geen monetaire bekendmakingen vanuit Europa geagendeerd. Amerika produceert vandaag wel veel handelscijfers, productiecijfers en cijfers over de werkeloosheid. Grote verrassingen verwachten wij daar niet, maar een koerscorrectie zou plaats kunnen vinden. Of dit invloed heeft op de cryptokoersen lees je vanavond bij crypto-overzicht.nl of morgenochtend in onze volgende crypto-analyse, waar je je ook gratis op kunt abonneren.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Crypto-overzicht.nl

De site crypto-overzicht.nl brengt vanavond het laatste nieuws in het crypto-overzicht. Ook brengen zij vandaag een portret over crypto-influencer Jimmy Song. Wie is hij en wat staat er op zijn planning voor volgend jaar? Je leest het vanavond in hun gratis crypto-overzicht, waarvoor je je nu al kunt aanmelden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins stijgen licht
Sluiten