Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 okt 2018

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins verliezen weer terrein

De cryptobeurzen blijven rustig. Gisteren zagen we positieve ontwikkelingen in de crypto-analyse en de analyse van vandaag laat zien dat de markt deze weer opgenomen heeft. De Bitcoin en Altcoins verliezen iets. Ook de weekkoersen bevestigen het wisselende beeld. Verder blijft het rustig. Er is niet veel nieuws en de markt lijkt vooral in afwachting van het SEC-besluit over EFT. In onze grafische crypto-analyse zie je de cryptokoersen in één oogopslag en het (korte) nieuwsoverzicht brengt je op de hoogte. Met de interessante crypto-agenda en 24-uurs vooruitzichten ben je klaar voor wat wel eens een enerverende handelsdag kan worden.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

De grafische analyse van gisteren was positief. In de afgelopen 24 uur lijkt de markt die koerswinst weer terug te hebben genomen. In het overzicht zie je direct dat de koersen weer terugvallen. Inmiddels is de trend weer positief, dus we zijn benieuwd of de markt vandaag positief eindigt.

Crypto analyse 10 oktober Bitcoin en Altcoins verliezen licht
Crypto-analyse 10 oktober Bitcoin en Altcoins verliezen licht. Livekoers vastgelegd om 7.45 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 is het in de top-25 rustig. Waar de Maker (MKR) de afgelopen dagen de positieve uitzondering was zijn de rollen vandaag omgedraaid. Met een resultaat van – 9,13% is zij vandaag de grootste daler. De verliezen van overige munten schommelen rond de twee procent. Tezos (XTZ) en Dogecoin (DOGE) noteren met respectievelijk 2,29% en 0,42 % als enige een positief 24-uursresultaat. De weekkoersen zijn nog wel overwegend positief.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur:

In onze serie ‘de volgende Bitcoin‘ bekeken we gisteren de Tron (TRX).

Cryptomunten

Volgens deze analyse duidt het koersverloop van de Bitcoin op een naderende break-out.

Dit achtergrondartikel schetst de positieve vooruitzichten voor de Tron (TRX).

AliBaba heeft haar eigen cryptomunt Alibabacoin (ABBC) gelanceerd op maar liefst 9 beurzen tegelijk. De introductie verliep succesvol.

Met dit overzicht van cryptomunten die eind 2018 voor positieve koersen kunnen zorgen sluiten we het nieuws over cryptomunten.

Cryptobeurzen

De Canadese beurs QuadrigaCX bereidt juridische acties voor tegen een aantal grote Canadese banken wegens vertragingen in transacties.

Regelgeving

De SEC heeft bekend gemaakt dat 26 oktober a.s. de deadline is voor marktpartijen om commentaar te geven op de overwegingen bij de te nemen ETF-beslissing. De verwachting is dat de SEC kort daarna een beslissing neemt. Men verwacht bij een positieve beslissing een explosie van de markt.

Overig cryptonieuws

Veel mensen verwachten in de laatste maanden van 2018 een koersstijging. Deze technische analyse duidt volgens de opstellers op het tegendeel, een implosie van de markt.

Deze analist haalt een rendement van 29% door te handelen op basis van sentiment-analyses.

Dit bericht is voor ons een mooi moment om vooruit te kijken naar de sentimenten van vandaag.

De crypto-agenda:

Vandaag een vooral commerciële agenda.

Evenementen en beurzen

Ook deze week zijn er uiteraard ook weer de nodige beurzen en evenementen:

  • In Kiev wordt (tot en met 10 oktober) het HackIT 4.0 Global CyberSecurity Forum gehouden.
  • Tot 12 oktober vindt de San Francisco Blockchain week plaats.
  • Blockcon in Santa Monica (vandaag en morgen);
  • Free State Blockchain Digital Assets  conferentie in Portsmouth (vandaag en morgen);
  • Pay-expo in Londen.

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin is vandaag spreker tijdens de San Francisco Blockchain week.

Bitcoin Cash (BCH) organiseert een Hackathon tijdens de San Francisco Blockchain week.

Nem (XEM) vice president Jeff McDonald is spreker tijdens de Blockcon.

Delistings

Vanaf vanavond 18.00 verliezen Expanse (EXP), Synereo (AMP) en Gnosis (GNO) hun notering aan de Poloniex beurs. Als je op deze beurs munten hebt zul je die voor 18.00 vanavond moeten verkopen of transfereren naar een beurs die deze munten wel aanbiedt.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

We zagen al eerder dat Vitalik Buterin met een pittige uitspraak het beurssentiment kan bepalen. Het zou dus zeker kunnen dat er vanaf de San Franscisco Blockchain week nieuws naar buiten komt dat de cryptokoersen beïnvloedt.

Ook de monetaire agenda duidt op een drukke handelsdag. Zo maakt Amerika veel productiecijfers bekend en komt ook Groot Brittannië met haar cijfers. Tot slot heeft de Europese Centrale Bank vandaag een niet-monetaire vergadering en aansluitend een persconferentie. Kortom, we zouden vandaag wel eens een enerverende handelsdag tegemoet kunnen gaan. In onze crypto-analyse van morgen brengen we je uiteraard op de hoogte.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins verliezen weer terrein
Sluiten