Robert Kroes
Robert Kroes Tech 9 sep 2019

Analyse: Bitcoin daalt, Altcoins stijgen in enerverend weekend

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden vrijdag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 261,8 miljard.  Vrijdagavond rond 20 uur volgde een flash crash, waardoor de markt in korte tijd terugzakte naar $ $ 250,8 miljard en daarmee direct de laagste koers van het weekend noteerde. Hierna volgde een herstel tot $ 262,7 miljard, die in de vroege zondagmorgen werd bereikt. Vervolgens daalde de koersen weer, waardoor we nu een stand van $ 255,8 miljard zien. Kortom, een volatiel weekend.

De dominantie van de Bitcoin, die vrijdag 73,49 % bedroeg, liep in het weekend terug naar 72,17 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van vrijdag zagen we voor de Bitcoin € 9.729,60 genoteerd staan, waarna Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) volgden met respectievelijk € 159,34 en € 0,2334. Doordat de Bitcoin-dominantie daalde zien we een beeld dat we lange tijd moesten missen. Bitcoin daalt namelijk terwijl de Altcoins stijgen. De Bitcoin weet wel een positieve weekkoers te houden en ook het aantal positieve weekkoersen voor de Altcoins neemt toe. De Bitcoin-koers in dollars, die vrijdag $ 10.700,11 bedroeg, schrijft vandaag $ 10.331,45 . Met onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Bitcoin verliest terwijl Altcoins beter weekend hebben. Live koersen vastgelegd om 8.50 uur.
crypto-analyse 9 september koers Bitcoin verliest terwijl Altcoins beter weekend hebben. Live koersen vastgelegd om 8.50 uur. Bron; Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we dat positieve en negatieve dagkoersen elkaar afwisselen. De grootste stijger is Cosmos (ATOM) met 7, 14 % en de grootste daler is Ethereum Classic (ETC) met -3,60 %. Inmiddels is het merendeel van de weekkoersen weer positief.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin daalt, Altcoins stijgen in enerverend weekend
Sluiten