Crypto-analyse 18-9: Bitcoin daalt, koersval Altcoins

Toen we gisteren de crypto-analyse en de week openden met een stijgende tendens leek het een goede handelsweek te worden. 24 uur later kijken we terug op (of zitten we zelfs in) een sterke koersval. De Bitcoin (BTC) houdt de schade relatief beperkt. De koersval bij de Altcoins is groter, daar zijn zelfs dubbele rode cijfers te noteren. Met onze grafische analyse is alles in één oogopslag duidelijk. Ook buiten de top 10 dalen de koersen zonder uitzondering. In het nieuwsoverzicht de eerste mogelijke verklaringen en (sombere) analyses. Met de crypto-agenda en vooruitblik voor morgen sluiten we ons dagoverzicht af. 

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Van de stijging in koersen die we gisteren konden rapporteren na het herstel van vorige week is helaas een groot deel verdampt. Sterker nog, er is onverwachts sprake van een flinke daling van de koers van de Bitcoin. Analisten zien zelfs de laagste jaarkoers van $ 5.800,- binnen bereik komen. Bij de Altcoins is er zelfs sprake van een heuse koersval nu sommige cryptomunten een verlies van dubbele cijfers noteren. Onze grafische analyse toont het verloop in de afgelopen 24 uur.

Crypto-analyse 18-9: Bitcoin daalt, koersval Altcoins
Crypto-analyse 18-9: Bitcoin daalt, koersval Altcoins. Livekoers vastgelegd om 7.45 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 is een koersval ingezet. De koersen dalen daar met uitschieters tot net onder 10 %. Tezos (XTZ) is een van die uitschieters (met – 9,3%) maar is samen met Bitcoin Gold (BTG) de enige cryptovaluta die een positieve weekkoers laat zien. De eerste winst in de afgelopen 24 uur vinden we op plek 64, waar de Trueusd (TUSD) een winst van 0,68% noteert. Dit draagt bij aan een positieve weekkoers.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij brachten gisteren een achtergrond-analyse waarin we aangaven dat het handelsvolume van de Bitcoin (BTC) een verdere groei remt. Zou juist dit gebrek aan handelsvermogen de koersval van vandaag hebben ingeluid?

Cryptomunten

Inmiddels lijkt wel duidelijk dat de grote Whale die al eerder voor onrust zorgde, te maken heeft met afwikkeling van het faillissement van Mt. Gox. Het feit dat deze whale inmiddels is begonnen met de verkoop van Bitcoins (BTC) en men verwacht dat er veel verkocht gaan worden verlamt de markt. Dit artikel biedt de achtergronden en analyses.

De Bitcoin (BTC) dreigt met deze onverwachte koersval belangrijke steunkoersen te gaan raken. In deze historische analyse worden bepaalde verbanden getrokken die jaarlijks terug lijken te komen. In deze analyse zien we dat de Bitcoin zich gedraagt zoals voorspeld kon worden.

Ook de Ethereum (ETH) verliest veel, de helft van de winst tijdens de rally van vorige week verdampte. Ontwikkelaars hebben een nieuwe toepassing voor wallets bedacht die het mogelijk maakt om transacties in cryptocurrency, voorlopig alleen nog Ethereum (ETH), vooraf te plannen. Hiermee ontstaan allerlei nieuwe betaalmogelijkheden.

Ben jij benieuwd naar de achtergronden van de Cardano (ADA)? Dit artikel biedt een aantal achtergronden.

Deze analyse voorspelt een koersdaling van de Litecoin (LTC) in de komende dagen.

Ook de analyse van de Ripple (XRP) voorziet een komende daling. Deze analyse voorziet wat support in de lancering van een komende app.

Blockchain

Na diverse cryptomunten heeft ook de mobiele divisie van LG een op Blockchain gebaseerde oplossing voor internationaal betalingsverkeer gelanceerd.

In dit artikel wordt de toekomst van Blockchain geïnventariseerd in combinatie met andere technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en internet of things (IoT)

Bancor is een van de grotere Blockchain-projecten van dit moment. Zij werken nu aan een Blockchain-toepassing om de handel in cryptovaluta te verbeteren.

In dit artikel wordt de verdere ontwikkeling van de Blockchain in kaart gebracht.

Overig cryptonieuws

Dit artikel is een open brief aan de SEC (Amerikaanse beurswaakhond) om optiehandel in Bitcoinfondsen toe te staan. In de brief staan sterke voorbeelden van het verschil van benaderen van de cryptomarkt en andere markten door de SEC. Ook weerlegt de brief beargumenteerd de argumenten voor afwijzing die de SEC aanvoerde.

Dit artikel onderzoekt de vraag of betaalservices, zoals Paypal, op de lange duur nog bestaansrecht hebben.

Oplichters proberen zich op social media voor te doen als beroemdheden om zo berichten te sturen die de cryptohandel moeten beïnvloeden. Hoe los je dat op als je Elon Musk bent? Dan stuur je Jackson Palmer, oprichter van Dogecoin (DOGE), gewoon een tweet met de vraag of hij daar een scriptje voor heeft. Vriendelijk als Palmer is regelt hij het even. Met dit stukje naastenliefde sluiten we het cryponieuwsoverzicht van vandaag. Op naar de vooruitblik met de crypto-agenda.

De crypto-agenda

Het is weer tijd om de goed gevulde crypto-agenda door te nemen. We beginnen met de technische punten.

Technische crypto-agenda:

Aegeus (AEG) lanceert vandaag het prototype van haar InterPlanetary File System (IPFS) en discussieert daarover op Discord.

BitRewards (BIT) lanceert haar marktplaats.

Ook is er een listing te vermelden:

Listing:

IGToken (IG) krijgt haar notering op de TopBTC Exchange.

Zoals iedere dag ook vandaag weer volop commerciële evenementen.

Commerciële crypto-agenda

Vandaag zijn er de volgende beurzen en conferenties:

  • Singapore Blockchain week (tot en met 22 september)
  • Blockchain Seoul 2018 (vandaag en morgen)
  • Blockchain Fest te Istanbul (vandaag en morgen)

Rondom de Singapore Blockchain week houden PolicyPal Network (PAL) en MediBloc/ERC20 (MEDX) meet-ups in Singapore.

EBCoin (EBC) houdt vandaag een meet-up in Seoul.

Lykke (LKK) is aanwezig op het Blockchain Fest te Istanbul.

Lisk (LSK) houdt vandaag vanaf 16 uur Nederlandse tijd een twee uur durende AskMeAnything sessie op Reddit.

CasinoCoin (CSC) houdt vanavond vanaf 19 uur Nederlandse tijd eenzelfde sessie via videoplatform Zoom us.

Bigbom (BBO) houdt morgenochtend om vijf uur Nederlandse tijd een zelfde sessie op Youtube.

SONM (SNM) houdt vandaag ook een vraag- en antwoordsessie.

Ardor (ARDR) pitcht vandaag op de Finnovista Pitch Day in Madrid.

Power Ledger (POWR) houdt een meet-up in Melbourne.

Ontology (ONT) organiseert vandaag een community meet-up in Bali. Met dit zonnige nieuws kijken we vooruit naar de komende handelsdag.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

We verwachten vanuit de crypto-analyse geen ontwikkelingen die de hele markt zullen beïnvloeden, tenzij er spannend nieuws van één van de conferenties komt. De diverse overheden publiceren vandaag ook geen trendsettende cijfers. We verwachten dan ook, tenzij er bijzonder nieuws komt, dat de handelsdag vooral in het teken zal staan van de plotselinge koersval die heeft ingezet. Treedt er weer een snel herstel op of zet de daling deze keer door? Uiteraard vertellen we je het verloop in onze crypto-analyse van morgen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 18-9: Bitcoin daalt, koersval Altcoins
Sluiten