Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 sep 2018

Crypto-analyse: koers Bitcoin stijgt, Altcoins blijven wisselvallig

In onze crypto-analyse van gisteren zagen we dat de koers van de Bitcoin (BTC) steeg terwijl de Altcoins wisselend presteren. Dat beeld is de afgelopen 24 uur niet veranderd. In onze grafische analyse zien we dat de Bitcoin weer een kleine koersstijging noteert en dat de Altcoins wisselend koersstijgingen en koersdalingen noteren. Buiten de top 10 lijkt de koersontwikkeling van de Altcoins iets positiever. Uiteraard brengen we je ook vandaag weer het belangrijkste cryptonieuws van de afgelopen 24 uur en kijken we met de crypto-agenda vooruit naar de komende 24 uur.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Zoals je hierna in één oogopslag kunt zien is de Bitcoin (BTC) steeds verder aan het stijgen en ontstaat er bij de Altcoins wat meer onderscheid. Dit geldt zowel voor de weekresultaten als voor de 24-uurskoersen.

De crypto-analyse van 5 september, Bitcoin stijgt verder, beeld Altcoins wisselt
De crypto-analyse van 5 september, Bitcoin stijgt verder, beeld Altcoins wisselt. Live-koers vastgelegd om 7.50 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 schrijven de Altcoins betere resultaten. Alleen de Dash (DASH) (- 2,71%) en Ethereum Classic (ETC) (- 0,18%) beginnen de dag negatief hoewel de weekresultaten positief blijven. Met uitzondering van Lisk (LISK) en Ontology (ONT), die eerder deze week zwaar moesten incasseren zijn alle weekresultaten positief.

We hebben ook vandaag het cryptonieuws weer voor je geselecteerd zodat je in kunt schatten of het nieuws positief blijft.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

We hebben het nieuws voor je gesplitst zodat je direct kunt vinden wat van jouw gading is. We beginnen bij de cryptomunten.

Cryptomunten

De auteur van dit artikel gaat op onderzoek in antwoord op de vraag waarom zoveel experts verwachten dat de Bitcoin (BTC) in november gaat stijgen.

Om de groei te controleren en stabiel te blijven heeft Ethereum (ETH) de ontwikkeling van haar platform Casper vertraagd en de omzetting naar Proof of Stake als validatie minstens een jaar uitgesteld.

In dit artikel gaat men in op de brede toepassing van de Cardano (ADA) Blockchain. Men is optimistisch over de mogelijkheden.

Recent heeft de Satis Group een tienjaars-analyse voor de Ripple (XRP) geschreven. In dit artikel volgt een second opinion en commentaar op die analyse. Auteur dezes verwacht een positievere koersontwikkeling dan uit de analyse wordt voorspeld.

Hier lees je een technische analyse van de Monero (XMR) en krijg je antwoord of er grenzen aan de groei te verwachten zijn.

Een van de cryptomunten buiten de top-10 is de VeChain (VET), die we regelmatig vanwege de koersstijgingen voorbij zien komen in onze analyses. In dit artikel wordt een analyse van de munt gemaakt en uitgelegd welke belangrijke ontwikkelingen een verdere koersstijging in kunnen luiden.

Doordat zij ineens is opgenomen in de Ledger hardware wallets komt Kowala (KUSD) onder de radar vandaan. In dit artikel volgt een kennismaking.

Cryptobeurzen

In dit curieuze artikel wordt een verband bloot gelegd tussen een scam op een Russische cryptobeurs en de beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Crypto exchange Shapeshift verandert haar werkwijze. Het wordt toch verplicht om een account aan te maken.

Blockchain

‘s werelds grootste Blockchain community Founders World heeft in aanloop naar haar congres op 7 en 8 september de 20 meest veel belovende Blockchain startups bekend gemaakt. Deze zullen tijdens het congres hun pitch houden voor zo’n 200 investeerders om de hoofdprijs van 2,5 miljoen dollar te winnen. Wie zich echt wil verdiepen in de Blockchain vindt in dit artikel 13 leestips. Dit artikel gaat in op het vertrouwen dat Blockchain schept en de angst die dit voor het bedrijfsleven geeft. Ook in dit artikel wordt de euforie over de Blockchain, in ieder geval in relatie tot verzekeren, getemperd. Met het nieuws dat rode balonnen en een goed incentive-programma de ontwikkeling van Blockchain een hele andere kant op sturen schakelen we over naar ander crypto-nieuws.

Overig cryptonieuws

In dit artikel analyseert men de toekomst voor geldautomaten waar je cryptomunten kunt aan- en verkopen. Men verwacht in de komende 5 jaar booming business.

Zelfs voor cryptofraudeurs is er vandaag goed nieuws. Als u in Californië wordt betrapt kun je de borgtocht gewoon in Bitcoins afrekenen. Wellicht rekenen de masterminds achter de pump-and-dump van Bitcoin Dark (BTCD) ook wel af in crypto als ze gevonden worden.

Met het nieuws dat de interne strijd bij Bitcoin Cash (BCH) steeds meer op soapserie begint te lijken en splitsing daarmee steeds onvermijdelijker wordt sluiten we het nieuws af en wenden we ons tot de crypto-agenda.

De crypto-agenda voor vandaag

Technische crypto-agenda

Dogecoin (DOGE): deze cryptomunt presenteert vandaag om 19 uur haar brug tussen Doge en Ethereum (ETH), de Dogethereum, tijdens een livestream.

Vice Industry Token (VIT) lanceert vandaag haar platform.

Listings and launches

Zowel de Cardano (ADA) als Zcash (ZEC) vieren vandaag de USD markt lancering op de Bittrex exchange.

PKG Token (PKG) ontvangt vandaag een notering op de Inquant Exchange. Patron (PAT) en Dovu (DOV) zijn vanaf vandaag genoteerd op de Latoken Exchange.

Airdrops

Loopring (NEO)-(LRN) heeft vandaag de tweede LRN airdrop voor 20% van het beschikbare LRN op het programma staan.

WandX (WAND) heeft eveneens een airdrop gepland voor de gebruikers van haar desktop-app.

Commerciële crypto-agenda

Neo (NEO) is aanwezig en spreekt tijdens de Uruguayan Blockchain Summit in Montevideo. Andere collega’s zullen aanwezig zijn tijdens de NEO Malaysia Meetup in Cyberjaya.

Raiden Network Token (RDN), Golem (GNT) en Status (SNT) zijn alle drie aanwezig op het seminar ‘Mass adApption and Use Cases’ in Berlijn.

Een van de oprichters van Stellar (XLM) spreekt tijdens de Crypto Finance Conference in Californië.

Emercoin (EMC) is aanwezig op de TechCrunch Disrupt SF die tot en met 7 september in San Francisco wordt gehouden.

SONM (SNM) houdt vandaag op dezelfde beurs een vraag- en antwoordsessie.

De CEO van CanYaCoin (CON) is spreker op de Crypto Investment and ICO Summit in Sydney

STEEM (STEEM) heeft haar eigen Steem creators beurs in Toronto georganiseerd.

Seele (SEELE) start vandaag haar Global College Tour in Taipei met een dieptediscussie met een van de professoren van de plaatselijke universiteit.

De Basic Attention Token (BAT) houdt een AMA-sessie op Reddit.

Vericoin (VRC) heeft vandaag een meet-up in Praag.

Brickblock (BBK) houdt voor haar achterban eenzelfde meet-up in Berlijn.

Met het nieuws dat het vandaag de laatste mogelijkheid is om mee te doen aan de youtube-contest van Steneum Coin (STN) sluiten we het crypto-nieuwsoverzicht van vandaag af.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Hoewel de crypto-agenda meer dan rijkelijk gevuld was verwachten we niet dat er evenementen bij zijn die de handel zwaar zullen beïnvloeden. Wel kan beursnieuws of een opzienbarend antwoord leiden tot een koersbeweging bij één betreffende munt. In de financiële agenda zien we dat lid van de Europese Centrale Bank, Peter Praet vandaag een speech houdt. Ook maken zowel Europa als Amerika belangrijke cijfers bekend over de industrie en retailsector. Een rente-besluit van de ECB of onverwachte cijfers over het vertrouwen kunnen zeker een invloed hebben op de koersen van cryptomunten. We houden deze spannende handelsdag dus in de gaten en brengen in de crypto-analyse van morgen de resultaten.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: koers Bitcoin stijgt, Altcoins blijven wisselvallig
Sluiten