Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 sep 2018

Crypto-analyse: Bitcoin stijgt weer licht, Altcoins wisselend

Na een positief weekend zagen we in de crypto-analyse van gisteren een wat meer wisselend beeld. Dit schommelende beeld zien we ook in deze crypto-analyse terug. Zoe zien we de koersen wat schommelen en springt de stijging van Monero (XMR) met dubbele cijfers onmiddellijk in het oog. Na de grafische analyse  werpen we een korte blik op de al even wisselende koersen van de Altcoins net onder de top 10. Met het nieuws, de crypto-agenda en de belangrijke financiële agenda van vandaag blikken we vooruit naar een drukke hnadelsdag. Uiteraard eerst de analyse.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Na de schommeling van gisteren blijven de koersen ook vandaag wisselend. In het grafisch overzicht zien we direct welk resultaat dit heeft op de dag- en weekkoersen.

crypto-analyse 4 september: Bitcoin stijgt, altcoins wisselender.
crypto-analyse 4 september: Bitcoin stijgt, Altcoins wisselender. Live-koers vastgelegd om 7.40 uur Tradeincrypto.com

Het springt uiteraard direct in het oog dat Monero (XMR) een resultaat met dubbele cijfers schrijft. In ons nieuwsoverzicht daarover een analyse.

Crypto-analyse overige Altcoins

Buiten de top 10 is de tendens (nog) positiever, daar zien we slechts een enkel negatief resultaat. Alleen de Lisk (LISK) en Ontology (ONT) noteren nog een negatief weekresultaat.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij brachten een achtergrondartikel waarin de echte wolf of Wall Street, Jordan Belfort zijn twijfels plaatst bij cryptocurrency. Hij stelt dat het hele systeem op oplichting gebaseerd is en dat beleggers zelfs gehersenspoeld worden om in Bitcoin te investeren.

Cryptomunten

De beleggers in Monero (XMR) voelen zich beduidend minder bedrogen. Een achtergrondartikel over de koerswinst in dubbele cijfers lees je hier.

 

Cryptobeurzen

In dit artikel worden belangrijke beurzen gereviewd. De Bittrex exchange heeft de listing van Bitcoin Gold (BTG) geschrapt na een dispuut over schadevergoeding voor een hack. In dit artikel lees je de details en meer achtergrond over de Bitcoin Gold (BTG), dat als een van de weinige munten een slecht jaar kent.

Een aantal vooraanstaande cryptokenners blijft geloof houden in de Bitcoin (BTC) en voorspellen een koers van $ 10.000,- in november.

In deze analyse van Ripple (XRP) lijkt cosolidatie in het verschiet.

Met het nieuws dat de Tron (TRX) een verrassend snel platform heeft gelanceerd en een artikel met beleggingstip in Chinese cryptomunten voor hele avontuurlijke beleggers sluiten we het nieuws over cryptomunten af.

Blockchain

Wie Alibaba associeert met de Chinese marktplaats kan binnenkort verbaasd opkijken. Blockchain wordt namelijk de nieuwe corebusiness als we dit onderzoek mogen geloven. Volgens de onderzoekers heeft dit bedrijf 10% van alle wereldwijde Blockchain-patenten in handen.

Overig cryptonieuws

Met het vrolijke nieuws dat Walmarkt nu een suikerzoete aanbieding heeft waarbij een Bitcoin slechts 1 dollar kost sluiten we het nieuwsoverzicht.

De crypto-agenda voor vandaag

Voor vandaag staan er geen technische ontwikkelingen op de agenda. Uiteraard zijn er wel commerciële evenementen en listings te vermelden. Onze crypto-agenda voor vandaag is als volgt:

Listings agenda

HYCON (HYC) ontvangt vandaag haar listing op de BIT-Z exchange.

Cube (AUTO) krijgt vanaf vandaag haar listing op de CPDAX exchange.

Commerciële crypto-agenda

Holo (HOT), houdt vanavond een AMA-sessie op Youtube.

Hacken (HKN) houdt vanmiddag om 16 uur Nederlandse tijd een Ask Me Anything (AMA) sessie op Reddit.

Chronologic (DAY) houdt vanavond om 19 uur Nederlandse tijd een livestream over Second Layer Execution Markets en haar oplossingen op dat gebied.

Het POA Network (POA) is sponsor van de Elixirconf 2018 in Bellevue, Washington.

Diverse medewerkers van XinFin Network (XDCE) spreken vandaag op het Blockchain awareness event in Mumbai.

Zen Protocol (ZP) ziet vandaag haar CEO, Adam Perlow, speechen op het World Blockchain Forum in Londen.

Bankex (BKX) heeft haar nieuwe wallet-app geïntroduceerd een een promotiecampagne gestart, waarmee je BKX kunt verdienen. Vandaag is de laatste dag dat je die mogelijkheid hebt.

Op het gebied van Blockchain zijn er diverse evenementen waar wellicht nieuwsberichten vandaan kunnen komen en listings zorgen vaak voor een koersbeweging van de betreffende munten. Wat betekent dit voor de komende handelsdag?

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Listings kunnen voor individuele munten een stevige koersbeweging veroorzaken. Ook zouden de diverse congressen tot nieuws kunnen leiden, maar al met al verwachten wij niet dat de evenementen op de crypto-agenda een stempel zullen drukken op het algemeen koersverloop. De overige financiële agendapunten zouden meer invloed kunnen hebben. Zo maakt Australië vandaag bekend of de Centrale Bank de rente verandert. Europa komt met de Producer Price Index over juli. In Engeland komt een rapport uit over de inflatiecijfers en in Amerika houdt de voorzitter van de Centrale Bank (FED), Charles Evans, een toespraak. Al met al wordt er dus veel duidelijk over het wereldwijde prijspeil en consumentenvertrouwen. We verwachten dat deze sentimenten wel tot koersbewegingen zullen leiden. We voorzien dus een enerverende handelsdag. Hoe deze verloopt lees je uiteraard in onze analyse van morgen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin stijgt weer licht, Altcoins wisselend
Sluiten