Robert Kroes
Robert Kroes Tech 03/10/2018

Crypto-analyse 3-10: Bitcoin en Altcoins dalen

In onze crypto-analyse van gisteren gaven we al aan dat de koersen redelijk stabiel bleven. Vandaag blijkt dat de koersen verder gedaald zijn. De tendens is bij de 24-uurskoersen negatief. De Bitcoin (BTC) (-1,74%) en Altcoins verliezen met uitzondering van Monero (XMR). Verder valt op dat de koersexplosie, die min of meer verwacht werd na de Swell voor Ripple (XRP) vooralsnog uitblijft, sterker nog, de Ripple verliest 8,26 % . Het was weer een dag vol cryptonieuws, dus we kunnen je weer een mooi overzicht brengen. Zodra we zeker weten dat je helemaal bijgepraat bent beginnen we aan de crypto-agenda en de monetaire bekendmakingen die van belang kunnen zijn voor de handelsdag die voor ons ligt. Kortom, laten we beginnen!

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

In de top-10 overwegend rode dagkoersen. Ondanks de indrukwekkende line-up van sprekers blijkt de Swell geen goed gedaan te hebben voor de Ripple (XRP), dat met 8,26 % de grootste daler is. Daarmee lijkt de oude beurswijsheid ‘buy the rumour, sell the news’ weer bevestigd. Gelukkig toont de grafische crypto-analyse ook aan dat de weekkoersen overwegend positief blijven.

Crypto-analyse 3-10: Bitcoin en Altcoins dalen fors
Crypto-analyse 3-10: Bitcoin en Altcoins dalen fors. Live-koers vastgelegd om 7.45 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 is de top-25 al even negatief. De cryptomunt die het hardste stijgt is de Binance Coin (BNB) met 2,44 % en de Dogecoin (DOGE) met 4,66 % daalt het hardst. Het negatieve sentiment trekt inmiddels de helft van de weekkoersen in het rood.

Het nieuws van de afgelopen 24 uur geeft wellicht duiding aan de cijfers die we in onze crypto-analyse zagen. Wij bieden je een overzicht.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur:

Wij brachten twee artikelen. In onze serie ‘de volgende Bitcoin‘ stond deze keer de Stellar (XLM) centraal. In een ander achtergrondartikel zetten we de Bitcoin af tegen de traditionele goudhandel. Is de Bitcoin digitaal goud?

Cryptomunten:

Analisten zeggen vaak dat de koers van de Bitcoin (BTC) pas echt explodeert als institutionele beleggers instappen. In dit opmerkelijke artikel wordt uitgelegd dat dit moment nabij is. Sterker nog, institutionele beleggers zijn waarschijnlijk al ingestapt en kopen nu massaal, buiten de beurzen om, in. Het lijkt dan ook niet lang te duren voordat zij bekend maken dat zij ‘in crypto’ zijn. Waarom ze dat nu nog niet doen? Je leest het in dit artikel.

Hoewel de geruchten aanhouden dat er een flinke koersstijging aankomt voorziet deze analyse zowel op korte als lange termijn een bear-markt.

Ripple (XRP)

Tijdens de Swell gaf CEO Brad Garlinghouse een diepte-interview. Hij gaat onder meer in op de relatie tussen het bedrijf Ripple en de cryptomunt en benadrukt dat de XRP Blockchain veel sneller is dan de Bitcoin. Ook heeft Ripple inmiddels haar xRapid platform gelanceerd.

Dit artikel gaat op zoek naar een antwoord op de vraag of de XRP dit jaar nog een koers van $ 1,- kan halen.

Overige cryptomunten

Deze analyse toont aan dat de Cardana (ADA) overgewaardeerd is. Vraag is in welke mate.

Routers van het merk Mikrotik kunnen door hackers misbruikt worden om illegaal Monero (XMR) te minen. Gebruikers van de routers merken dat door tragere verbinding en hoger energieverbruik.

Voor de recente beleggers in Litecoin (LTC) lijkt de recente koerswinst aantrekkelijk. Beleggers die al langer in deze munt investeren denken nog wel eens melancholisch terug aan de hoogste koers ooit van ruim $ 100,-. Zou de munt ooit tot op dat niveau herstellen? Dit artikel gaat op zoek naar een antwoord.

Tron (TRONX) heeft een eigen digitale Wallet ontwikkeld die positief ontvangen is. Bovendien zijn er verdere verbeteringen op komst.

Dit artikel praat je bij over de ontwikkelingen rond de Nano (NANO).

SIA (SC) is voor velen een onbekende munt. Toch baarde zij de afgelopen 24 uur met een stijging van ruim 5% opzien. Deze stijging volgde op de aankondiging dat zij haar Proof of Work gefundeerde Blockchain zo had gewijzigd dat ASIC Miners geblokkeerd worden.

Blockchain

Tijdens de Swell werd een onderzoeksrapport gepresenteerd waaruit blijkt dat de massa-acceptatie van Blockchain nabij is.

Ook de Bank of America voorziet een goede toekomst voor de Blockchain. Zij benoemen ook de invloed op internetgiganten zoals Amazon en Microsoft en voorzien een markt van ruim zeven miljard per jaar.

De CEO van Blockchain browser Brave roept de Amerikaanse overheid op om privacyregels conform de Europese GDPR in te voeren.

Cryptobeurzen

1Broker, een cryptobeurs op de Marshall-eilanden, is gesloten door de FBI. De verdenkingen zijn onder meer witwassen en het ongeregistreerd verhandelen van zekerheden. Die laatste verdenking leidt tot de vraag of er meerdere beurzen gesloten gaan worden.

Cryptobeurs Coinbase is op zoek naar een investering van $ 500 miljoen. In de onderhandelingen daarover blijkt dat het bedrijf nu op zo’n $ 8 miljard gewaardeerd kan worden.

Overig cryptonieuws

Uit dit onderzoek blijkt dat minder dan 1 % van de wereldpopulatie cryptomunten gebruikt en dat massa-adoptie nog even weg is.

De Wall Street Journal had vorige week vrijdag een artikel waarin de crypto-industrie, in bijzonder beurs ShapeShift werd beschuldigd van het actief bevorderen van witwassen. ShapeShift heeft nu gereageerd, of beter gezegd teruggeslagen. Zij beschuldigen WSJ van onnauwkeurigheid en gebruik van verkeerde data.

Brazilië geeft investeringsfondsen toestemming om (indirect) in crypto te investeren.

Zoals alle ontwikkelingen schrijven ook cryptomunten hun eigen geschiedenis. In dit artikel een terugblik over de afgelopen vijf jaar voor de top 10 cryptomunten.

In dit artikel constateert men dat cryptovaluta steeds verder penetreert in de adult entertainment industrie.

Met dit zinneprikkelende nieuws gaan we goed gemutst over naar de crypto-agenda van vandaag.

De crypto-agenda

Met 6 items hebben we vandaag een korte crypto-agenda.

Technische crypto-agenda:

Prospectors Gold (PGL) heeft vandaag een token swap op de agenda staan.

Listing:

Aidos Kuneen (ADK) ontvangt haar notering op de IDAX Exchange.

Commerciële crypto-agenda

Uiteraard is er ook deze week een aantal nieuwe evenementen en beurzen.

  • Imaguru Blockchain School in Minks (tot 4 oktober)
  • Austin Startup Week
  • Tot en met 5 oktober vindt de Delta Summit 2018 op Malta plaats

Iconomi (ICN), XinFin Network (XDCE), Stipend (SPD) en Thrive Token (THRT) zijn aanwezig op de Delta Summit 2018.

StreamrDATAcoin (DATA) houdt een ‘Ask me Anything’ sessie op Telegram.

Euno (EUNO) houdt eenzelfde sessie op Youtube.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Het geringe aantal evenementen van vandaag betreft vooral de kleinere cryptomunten. Tenzij er spannende berichten van de Delta Summit komen verwachten we op basis van de crypto-agenda dan ook geen invloeden op de marktbeweging.

In Europa worden de maandcijfers over september van de dienstensector zowel centraal als in diverse landen bekend gemaakt. Ook maakt Europa centraal de retailcijfers over augustus bekend gemaakt en vergeleken met vorig jaar. Beide cijfers leggen de vinger op de pols met de ader waar het consumentenvertrouwen door klopt.

Ook Amerika maakt de cijfers van de dienstensector over september bekend. Daarbij geven zowel de federale bank als federale reserve diverse speeches. Deze monetaire ontwikkelingen kunnen, zeker bij onverwachte cijfers of aankondigingen, de markt en daarmee de cryptokoersen weldegelijk beïnvloeden.  Het wordt dus weer een spannende handelsdag en uitzien naar de volgende crypto-analyse.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 3-10: Bitcoin en Altcoins dalen
Sluiten