Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 okt 2018

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins op tweesprong

Afgelopen vrijdag verlieten we de crypto-analyse met een koers van EUR 5.706,90 voor de Bitcoin (BTC), EUR 192,37 voor Ethereum (ETH) en EUR 0,455160 voor de Ripple (XRP). Over het weekend zijn de koersen van Bitcoin en Ethereum een fractie gestegen. Ripple is iets gedaald. Hoe het de overige Altcoins vergaan is zie je direct in onze grafische crypto-analyse. Buiten de top-10 zijn de resultaten van de top-25 Altcoins wisselvalliger. Ook deze analyseren we voor je. Daarna blikken we terug op het belangrijkste nieuws van het afgelopen weekend in ons cryptonieuwsoverzicht.

Zodra we zeker weten dat je weer bij bent met alle ontwikkelingen kijken we met de crypto-agenda en vooruitblik voor de komende 24 uur vooruit naar deze eerste handelsdag van de week. Voorlopige conclusie is dat de markt op een tweespalt staat. Zijn we aan de vooravond van een flinke Bull-uitbraak of schiet de markt in mineur? Genoeg te doen, dus laten we beginnen!

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Toen we afgelopen vrijdag de crypto-analyse samenstelde was er sprake van dalende koersen. Tijdens het weekend zijn de koersen wat gestabiliseerd. De koersen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) mogen een klein plusje noteren terwijl de koers van de Ripple (XRP) verder daalde. Ook de overige Altcoins laten hoofdzakelijk een negatief beeld zien over de afgelopen 24 uur. Dit is voor de weekresultaten niet anders. Positieve uitschieter met positief weekresultaat is de Tron (TRX) dat liefst 11,22 % steeg. Onze grafische crypto-analyse laat het direct zien.

Crypto-analyse 8 oktober Bitcoin en Altcoins op tweespalt
Crypto-analyse 8 oktober Bitcoin en Altcoins op tweespalt. Live-koers vastgelegd om 7.50 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 is er dit weekend niet veel gebeurd. Dit zien we ook terug in het koersverloop. De grootste stijger is de Maker (MKR) met 6,65 % en de grootste daler de Bitcoin Gold (BTG) met 2,99 %. De meeste dalingen en stijgingen zijn rond 2%, dus al met al weinig bandbreedte in de koers van de top 25.

Met deze cijfers in het achterhoofd hebben we een referentiekader om de nieuwsberichten uit ons nieuwsoverzicht te plaatsen.

Het cryptonieuws van het afgelopen weekend

Na de analyse brachten wij vrijdag een aantal interessante achtergrondartikelen. In dit artikel legden wij uit hoe scammers Bitcoin stelen via Fortnite. Ook stonden we stil bij het dalende optimisme rondom Bitcoin. In onze serie ‘de volgende Bitcoin’ namen we de TenX (PAY) onder de loep. We sloten onze artikelen af met een overzicht van vijf cryptomunten die de potentie hebben om nog dit jaar flink te stijgen.

Cryptomunten

Het sentiment ten aanzien van de Bitcoin (BTC) is tweeledig. Enerzijds verwacht men een grote koerssprong. Dit leidt men onder meer af aan het feit dat David Swensen, bijgenaamd ‘Warren Buffet van Yale’ instapt. Andere analisten zijn pessimistischer. Deze analyse op basis van de afgenomen volatiliteit geeft dan weer vertrouwen. Er zijn zelfs analisten die menen dat Bitcoin nu de bodem ziet en nog voor het eind van het jaar richting $ 10.000,- zal stijgen. Ook deze analyse indiceert dat Bitcoin elk moment een bull-uitbraak mee kan maken.

Ripple (XRP)

Er was van het weekend ook genoeg te doen om de Ripple. Zo is de Ripple volgens deze analyse overhyped. Dit artikel gaat dieper in op de dalende Ripple koers en het handelsvolume dat met liefst 50% daalde. Volgens deze technische analyse is dit stilte voor de storm. Zij voorzien een grote rol voor Ripple in 2019.

Overige Altcoins

Ook ten aanzien van Ethereum (ETH) is het sentiment wisselend. Dit artikel gaat op zoek naar een antwoord op de vraag of er een koersstijging of beartrend aankomt.

Dit artikel gaat dieper in op de koersdaling van de Stellar Lumens (XLM).

Het sentiment is duidelijk positiever voor de Tron (TRX). In deze technische analyse en dit achtergrondartikel gaat men op zoek naar een verklaring. Blijkens dit telefonisch interview met Justin Sun, oprichter en CEO van Tron, is men zelf ook bijzonder tevreden met de ontwikkelingen in het bedrijf. Hij verwacht dat Tron in de komende 6 maanden een vaste waarde in de top-10 van meest verhandelde cryptomunten wordt.

Ook Ox (ZRX) maakt een sterke koersstijging mee door de geruchten dat zij een notering op Coinbase krijgen. In dit artikel de achtergronden.

Met dit positieve bericht sluiten we het nieuws van dit weekend over de cryptomunten af.

Blockchain

De overheid van Hong Kong heeft een nieuw betaalsysteem ingevoerd. Volgens de monetaire autoriteit, die het systeem 2 weken geleden aankondigde, hebben zich direct 450.000 gebruikers ingeschreven.

In dit overzichtsartikel lees je een aantal Blockchainprojecten waarbij overheden betrokken zijn.

Ierland wil een toonaangevende rol spelen op het gebied van Blockchain. Daarom zijn zij samen met onafhankelijke kwaliteitskeuringsinstelling ISO in overleg om een ISO-certificering voor Blockchain op te zetten. De richtlijnen moeten tijdens een volgend jaar te houden conferentie worden gelanceerd.

Dat Blockchain werkelijk ieder economisch segment kan veranderen lees je in dit artikel over het inzetten van Blockchain bij distributie van hulpgoederen aan vluchtelingen in vluchtelingenkampen.

Regelgeving

Ook de regering van Litouwen maakt zich zorgen om de schimmigheid rond ICO’s. Zij zinspelen op regelgeving.

Amerikaanse senatoren pleiten voor sterkere sancties tegen de Venezolaanse Petro.

Cryptobeurzen

Cryptobeurs Bitfinex verdedigt zich sterk tegen de geruchten over insolventie en ontkent problemen.

Bithumb troeft Binance af met de opening van de eerste decentrale cryptobeurs. Het ironische wil dat een conflict waar Binance momenteel een hoofdrol in speelt juist de roep om decentrale handelsbeurzen versterkt.

Binance is namelijk in conflict met een klant naar aanleiding van het feit dat zij de wallet van de klant, met daarop liefst 1.200 Bitcoin, voor een maand heeft vergrendeld op verdenking van fraude. De zaak is om diverse redenen juridisch interessant en leidt tot een hoop beroering.

Zuid Korea speelt een grote rol in de wereld van crypto. Men is daar dan ook bezorgd over een hack die liefst 7 cryptobeurzen en 158 wallets raakte.

Bitstamp had vandaag te maken met een ‘op hol geslagen’ tradingbot van een klant die voor zeer bijzondere koersverlopen zorgde.

Overig cryptonieuws

Twee crypto-legenden, Charlie Lee en Roger Ver gingen met elkaar in debat. Het werd een pittig gesprek over de ruzies in de Bitcoin Community tussen voorvechters van Bitcoin en het afgesplitste Bitcoin Cash.

Over de eigendomsrechten op de cryptomunt en andere mogelijke juridische problemen bij een hard fork gaat dit theoretische artikel.

Dit artikel legt uit hoe scambots worden ingezet om cryptofraude te plegen.

Voor de startende cryptobelegger worden in dit artikel 10 basisbeginselen uitgelegd.

Dit artikel legt de werking van smart contracten uit.

In dit artikel delen diverse autoriteiten op het gebied van ‘crypto’ hun visie op de toekomst van cryptovaluta.

In Azië is er een nieuw initiatief om cryptomunten te gebruiken in combinatie met de populariteit van beroemdheden. Bokslegende Manny Pacquiao zal tijdens een event in Manilla, te houden op 11 en 12 oktober, zijn eigen cryptomunt PAX lanceren, die te verhandelen is op GCOX. Deze cryptobeurs geeft aan dat er meerdere beroemdheden met een eigen munt zullen komen.

Met deze nieuwe beleggingsmogelijkheid kijken we vooruit naar de handelsdag die voor ons ligt met de crypto-agenda en de vooruitzichten voor de komende 24 uur.

De crypto-agenda voor vandaag

Technische crypto-agenda

The Abyss (ABYSS) lanceert vandaag haar product roadmap.

Swaps, listings, Utility drops en Airdrops

Stellar (XLM) ontvang vandaag haar notering op de Altcointrader Exchange.

Bithumb en Binance voeren vandaag de Mainnet-migratie van CyberMiles (CMT) door.

Mass Vehicle Ledger (MVL) ontvangt vandaag haar notering aan de Bitsonic.

Vandaag eindigt de Utility drop van Sentinel (SENT)

Commerciële crypto-agenda

Ook deze week zijn er uiteraard ook weer de nodige beurzen en evenementen:

  • In Kiev wordt (tot en met 10 oktober) het HackIT 4.0 Global CyberSecurity Forum gehouden.
  • Tot 12 oktober vindt de San Francisco Blockchain week plaats.

Monero (XMR) vaardigt een spreker af naar HackIT 4.0.

Zilliqua (ZIL) vaardigt CEO Dong af als spreker naar de San Francisco Blockchain week.

E-boost (EBST) komt vandaag met een mededeling over de integratie van haar beurs. Met deze verrassing in de lucht slaan we de crypto-agenda dicht en kijken we naar de vooruitzichten voor de handelsdag van vandaag.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Met zoveel nieuws en tweespalt voorzien wij dat er een spannende handelsdag in verschiet kan liggen. Zeker wanneer je je realiseert dat de markt erg tweeslachtig is en de markt een bull rally voorziet is het raadzaam alert te zijn.

Op de monetaire agenda vinden we vandaag betrekkelijk weinig evenementen aangezien het in Amerika Columbus day is en in Canada Thanksgiving. In  Europa is alleen de niet onbelangrijke Sentix index van het investeerdersvertrouwen aangekondigd. Uiteraard kan een scherpe wending van het vertrouwen tot reactie op de (crypto)beurzen leiden.

Met deze kennis in het achterhoofd zijn we benieuwd naar wat de crypto-analyse ons morgen brengt.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins op tweesprong
Sluiten