Robert Kroes
Robert Kroes Tech 9 nov 2018

Crypto-analyse 9-11: Bitcoin (BTC) en Altcoins verliezen weer, Stellar (XLM) wint

Gisteren was de markt licht negatief en de afgelopen 24 uur bleef de stemming een beetje in mineur. De koersen van Bitcoin en de Altcoin top-10 openen dan ook iets onder die van gisteren. In de crypto-analyse van de top-25 zien we dezelfde tendens, al lijkt daar het aantal cryptomunten met positieve koers iets hoger. In het nieuwsoverzicht blikken we terug op het belangrijkste nieuws van de afgelopen 24 uur. De crypto-agenda en monetaire bekendmakingen bereiden ons voor op wat een rustig handelsweekend lijkt. Of we die koers volhouden kun je vanavond checken bij de site Cryptoclan.nl dat vandaag verslag doet van de World Blockchain Summit in Amsterdam. Maandag zijn wij er uiteraard weer met een uitgebreid crypto-overzicht om je bij te praten over de ontwikkelingen in het weekend.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Nadat we gisteren al wat negativiteit zagen is het sentiment vandaag niet anders. De koersen van Bitcoin en top-10 Altcoins blijven redelijk stabiel maar liggen iets onder die van gisteren. Positieve uitschieter is de Stellar (XLM) dat een winst van X procent mocht noteren. Je kunt het zelf bekijken in onze grafische analyse.

Crypto-analyse 9 november: Bitcoin (BTC) en Altcoins top-10 nog steeds negatief.
Crypto-analyse 9 november: Bitcoin (BTC) en Altcoins top-10 nog steeds negatief. Livekoersen vastgelegd om 7.45 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook in de top-25 Altcoins liggen de meeste koersen iets onder die van gisteren. De sterkste stijger is vandaag de ZCash (ZEC) met 5,94 procent en de sterkste daler de Dogecoin (DOGE) met -7,74 %. Nog steeds zijn 0X (ZRX) en Dogecoin (DOGE) de enige twee munten die een negatief weekresultaat noteren.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast het crypto-overzicht van gisteren stonden we stil bij horlogemaker Hublot dat ter ere van het Bitcoin-jubileum een wel heel bijzonder horloge ontwierp. Ook deden we verslag van de World Crypto Con die in Las Vegas gehouden werd.

Cryptomunten

Deze analyse ziet de Bitcoin (BTC) zakken en duidt ook op de terugkeer van bears. Deze analyse voorziet eerst nog een break-out voordat de beren komen.

Altcoins

Deze analyse van de Ripple (XRP) indiceert dat de gevreesde bears weer terug zijn in de markt.

Waar de aankomende hard fork van Bitcoin Cash (BCH) eerst nog rustig leek te verlopen raken de gemoederen nu danig verhit. Hier een verslag van de strijd.

Dit artikel geeft een analyse over de ZCash (ZEC).

Met de opinie van deze experts, die ons klaarblijkelijk een goed weekend gunnen sluiten we het nieuws over cryptomunten af. Zij verwachten namelijk een zeer nabije koersexplosie van de hele markt.

Blockchain

We zijn nog maar net aan Blockchain gewend of er staat al een opvolger voor de deur. Holochain beweert een beter alternatief te zijn voor Blockchain en cryptovaluta. Dit artikel biedt een kennismaking.

Overig cryptonieuws

Managementbureau VanEck begeleidt de aanvraag tot goedkeuring van ETF’s. Dit zijn de vier voornaamste reden waarom zij verwachten dat de SEC na eerdere afwijzingen het licht nu op groen zetten.

Een Chinese schooldirecteur heeft de campus van zijn school omgebouwd tot illegale mining-farm. De elektriciteitsrekeningen waren voor zijn werkgever. We hopen dat hij genoeg gemined heeft om het even vol te houden, want deze creativiteit werd door de school beloond met ontslag op staande voet. Met dit opmerkelijke bericht sluiten we ons nieuwsoverzicht af en kijken we vooruit.

De crypto-agenda voor vandaag en het weekend

Vandaag is de crypto-agenda vooral commercieel gevuld. Zaterdag zijn er bij twee van de top-25 Altcoins ontwikkelingen en zondag doet de cryptowereld het rustig aan. Wij bieden een overzicht.

Evenementen en beurzen

Voor vandaag zijn er diverse evenementen gepland. Wij zetten ze op een rij:

  • Spatial Summit te San Diego (tot en met 11 november);
  • SteemFest Conference in Krakau;
  • Product Sense in Minsk;
  • Bitcoin & Blockchain Budapest in Budapest;
  • Healthcare Unblocked in Londen;
  • University Blockchain Summer School in Harare;
  • Next Block Conference ‘Evolution of property’ in Lissabon;
  • Blockchain Attack Summit in Warschau;
  • World Blockchain Summit tin Amsterdam;

Voor zaterdag en zondag zijn er geen evenementen gepland.

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Vandaag zijn er voor de Bitcoin en top-25 Altcoins geen publieke evenementen gepland.

Morgen (zaterdag 10 november):

NEO (NEO) heeft voor morgen de ERC20 superfork geagendeerd.

EOS (EOS) organiseert de Global Hackaton in San Francisco.

Voor zondag 11 november zijn er voor de Bitcoin en top-25 Altcoins geen publieke evenementen gepland.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur en het weekend

De crypto-agenda is goed gevuld maar zal naar verwachting in het weekend niet tot grote koersbewegingen leiden.

Voor vandaag staan in Amerika monetaire bekendmakingen op het programma voor de producenten en posities in olie en goud. In Europa zien we vandaag geen monetaire bekendmakingen. Wel houdt Benoît Cœuré, lid van de directie van de Europese Centrale Bank een toespraak. Aangezien het monetaire beleid van Europa voor de komende tijd bekend is verwachten we hier geen schokkend nieuws. Al met al lijkt het dus een weekend te worden waar de cryptokoersen zichzelf, zonder al te veel invloed van buitenaf, kunnen hervinden. Hierbij moeten we ons uiteraard realiseren dat de ETF-beslissing van de SEC boven de markt hangt. Als deze beslissing bekend wordt is het zo goed als zeker met de rust gedaan.

Hoe dit afloopt kun je vanavond als tussenstand op de site van cryptoclan.nl checken. Wij doen uiteraard in onze crypto-analyse van aanstaande maandag weer verslag van het handelsweekend dat dan achter ons ligt.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site cryptoclan.nl staat vandaag in het teken van de World Blockchain Summit. Vanaf dit evenement doen zij de hele dag verslag met diverse bijdragen. Daarnaast, zoals gebruikelijk ook vanavond (naar verwachting om 19 uur) de CryptoClan Daily. Hierin het koersovericht, laatste nieuws en alle bijdragen die vanaf de World Blockchain Summit gemaakt zijn. Ben jij benieuwd? Meld je dan aan op de CryptoClan-site.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 9-11: Bitcoin (BTC) en Altcoins verliezen weer, Stellar (XLM) wint
Sluiten