Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 okt 2018

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins stijgen na belangrijk nieuws

We rapporteerden gisteren dat de koersen van Bitcoin en Altcoins dalend waren met een trend die op verdere daling wees. Deze vooruitzichten leken lange tijd te kloppen. Het nieuws dat cryptobeurs Gemini erin geslaagd is de digitale assets van haar klanten te verzekeren zorgde voor een positieve trendbreuk. Het marktsentiment sloeg positief om. Alle reden voor een blik op onze grafische crypto-analyse. Ook buiten de top-10 werd de stemming positiever, zoals je in onze analyse kunt lezen. In de afgelopen 24 uur draaiden de persen met cryptonieuws volop. Hoogste tijd dus voor een nieuwsoverzicht. Met de agenda en vooruitblik proberen we de komende handelsdag te duiden op weg naar de crypto-analyse van morgen. We beginnen waar het hoort, bij de grafische crypto-analyse van de afgelopen 24 uur.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

De grafische crypto-analyse laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Na de daling die gisteren werd ingezet herstelden de koersen van Bitcoin en Altcoins in de vroege ochtend. Ook de meeste weekkoersen herstelden. We kunnen je dan ook een hoofdzakelijk groene grafiek presenteren.

Crypto-analyse 4-10: Bitcoin en Altcoins positief na belangrijk nieuws
Crypto-analyse 4-10: Bitcoin en Altcoins positief na belangrijk nieuws. Live koersen vastgelegd om 7.45 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 liften de koersen van de top-25 Altcoins ook mee op het belangrijke nieuws van Gemini. De grootste stijger is de Nem (XEM) met een positief resultaat van + 5,98 %. Alleen de koers van de Lisk (LSK) daalde in de top-25 en wel met met 0,32 %.

In het nieuwsoverzicht vindt je het bericht over cryptobeurs Gemini dat de aanleiding is voor het positieve sentiment van de cryptokoersen.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur:

Wij brachten maar liefst 3 achtergrondartikelen. Zo legden wij uit hoe de koers van de Bitcoin gemanipuleerd wordt door Bots, konden we melden dat uit onderzoek blijkt dat de meeste crypto-investeerders meer munten kopen en stonden we in onze serie ‘de volgende Bitcoin’ stil bij de Iota (MIOTA) dat zich richt op het Internet of Things.

Cryptomunten:

In dit artikel wordt de Bitcoin (BTC) geanalyseerd. Conclusie is dat de volatiliteit van de afgelopen 12 weken nu het laagst is. Volgens de auteur wachten potentiële beleggers op een goedkeuring van de eerste EFT en stappen ze daarna massaal in.

Gisteren dook de koers van de Bitcoin even onder $ 6.500,-. Hoewel dit procentueel gezien niet bijzonder was schrokken analisten. De 6.500,- is namelijk een belangrijke indicator om de marktontwikkeling in te schatten. Deze analist verwacht dan ook een flinke koersdaling. Op het moment van schrijven van deze crypto-analyse lijkt de Bitcoin de weg omhoog echter weer gevonden te hebben.

Crypto-legende Mike Novogratz heeft zijn voorspelling over de Bitcoin-koers versoberd. Hij verwacht nu niet meer dat de munt boven de $ 10.000,- komt voor het einde van het jaar. Hij voorziet pas weer 5 cijfers in 2019.

Ripple (XRP)

Ook vandaag domineert de Ripple (XRP) het nieuws, al is dat in dit geval helaas vooral vanwege de koersbeweging die toch wat achterblijft bij hetgeen analisten dachten. Dit artikel vat samen wat Bill Clinton tijdens zijn speech tijdens de Swell zei. Deze expert ziet de Ripple als de Microsoft van de cryptomunten. Deze analyse duidt op een bull-trend en dus koersherstel. De bull-markt wordt door deze analyse bevestigd.

Overige cryptomunten

Dit achtergrondartikel gaat in op Altcoins in het algemeen en verklaart factoren die de koersen beïnvloeden.

Blockchain

Dit artikel gaat verder in op de Chinese plannen om de Blockchain-markt te domineren.

14 banken hebben de eerste fase van een test met afwikkeling van interbancair verkeer via Blockchain afgerond. De resultaten waren positief en men gaat de volgende testfase uitvoeren.

Ook Zuid-Korea heeft vergaande plannen met Blockchain. De burgemeester van Seoul heeft zelfs een actieplan om Blockchain te promoten vrijgegeven.

Cryptobeurzen

Cryptobeurs crypto.com heeft Ripple (XRP) toegevoegd aan haar Wallet-app.

Gemini heeft als eerste exchange een verzekering gesloten ter bescherming van de digitale bezittingen die klanten in wallets bij hen hebben gestald. Naast een unieke concurrentiepositie verwacht Gemini dat de verzekering helpt bij het verkrijgen van goedkeuring voor bijvoorbeeld EFT’s van instanties.

Cryptobeurs Poloniex wil een professionaliseringsslag maken met oog op komende regelgeving. Ook gaat zij drie munten delisten.

Overig cryptonieuws

Crypto-legende Tom Lee was een van de sprekers tijdens de SWELL. Naar nu blijkt heeft hij de banken daar nogal onder vuur genomen over hun gebruik van het SWIFT-systeem. Tegelijkertijd trekken diverse analisten zijn eerdere voorspelling over de koers van Ethereum (ETH) (nog in 2018 stijging naar $ 1.900,-) in twijfel.

Ethereum-oprichter Joseph Lubin heeft via zijn investeringsvehikel een belang genomen in een start-up die zich bezig houdt met financiële analyses, DrumG. Analisten maken zich zorgen om belangenverstrengeling.

Met deze informatie in ons achterhoofd maken we ons op voor de handelsdag van morgen. We beginnen met de crypto-agenda.

De crypto-agenda:

De crypto-agenda is vandaag weer snel gevuld. Hierbij ons overzicht.

Technische crypto-agenda:

Cardano publiceert vandaag een update van haar roadmap.

Commerciële crypto-agenda

Uiteraard is er ook deze week een aantal nieuwe evenementen en beurzen.

  • Austin Startup Week
  • London Blockchain Conference (4 oktober)
  • Delta Summit 2018 op Malta (tot 5 oktober)
  • Global Blockchain forum in San Francisco (4 en 5 oktober)

Wings (WINGS) is een spreker op de London Blockchain conference, die vandaag gehouden wordt.

Nem (XEM), Auger (REP) en Civic (CVC) zijn aanwezig op het Global Blockchain forum.

WeTrust (TRST)is sponsor van het seminar ‘Blockchain for social impact’ dat vandaag eveneens in San Francisco wordt gehouden.

Education Ecosystem (LEDU) houdt een meet-up in Santa Monica.

Lisk (LSK) houdt vandaag een meet-up in Berlijn.

FantasyGold (FGC) maakt vandaag een partnerschap met nog onbekende partij bekend.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Het nieuws dat cryptobeurs Gemini erin geslaagd is een verzekering te sluiten heeft een positief koerseffect tot gevolg. We verwachten niet dat de evenementen op de crypto-agenda dit effect kunnen verstoren.

Vandaag worden de werkeloosheidscijfers in Amerika bekend. In Europa houdt een lid van de board van de ECB een toespraak, maar gezien de eerdere standpunten over steun lijkt daar niet veel nieuws te verwachten. Ook Randel Quarles, vice voorzitter van de commissie regelgeving van de Federal Reserve houdt vandaag een toespraak. Dit is in het licht van het Gemini-nieuws interessanter.

Wij verwachten op basis van de vooruitzichten dan ook een vervolg van de positieve trend. Of die inschatting hout snijdt zien we in de crypto-analyse van morgen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins stijgen na belangrijk nieuws
Sluiten