Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 dec 2018

Crypto-analyse 5-12: koersen Bitcoin en Altcoins volatiel

Gisteren moesten we melden dat de koersen van Bitcoin en Altcoins achteruit gingen. Op deze Sinterklaasmorgen kunnen de koersen de neiging om te zakken beter bedwingen. Al zien we best nog koersen in het rood, het aantal groene cijfers is gelukkig ook groot. In onze grafische crypto-analyse tonen we de resultaten van de Bitcoin en Altcoins top 10. De tendens in koersen van de Altcoins top 25 laten we in de volgende crypto-analyse zien. Met het cryptonieuws zeggen we de afgelopen 24 uur gedag. De crypto-agenda en vooruitblik zorgen voor inzicht in de komende dag. Op de site van CryptoClan.nl kun je het verloop met live-koersen beschouwen. Zo zie je direct hoe wij onze crypto-analyse van morgen weer onderbouwen. We gunnen je vandaag dan ook een fijn Sinterklaasfeest, maar een gunstig koersverloop nog het meest.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Gisteren zagen we in de grafische crypto-analyse dat de koersen van Bitcoin en Altcoins stevig daalden. Na een opleving van de Bitcoin gisteren is zij nu flink aan het strijden voor een positief koersresultaat. Dit leek zij de vroege ochtend vol te houden. Iets voor 8 uur werd de koers negatief. Bij de Altcoins zien we ook veel dagresultaten schommelen tussen positief en negatief, maar worden de weekresultaten weer positief. Ook is er, zoals je ziet, her en der een kleine koersstijging te detecteren.

Crypto-analyse 5 december: koers Bitcoin en koersen Altcoins volatiel
Crypto-analyse 5 december: koers Bitcoin en koersen Altcoins volatiel. Live koersen vastgelegd om 8.00 uur. TradeinCrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 is er een flinke spreiding in resultaten van de Altcoins top 25. Zo schrijven BinanceCoin (BNB) en Maker (MKR) de koersstijging van respectievelijk 11,34% en 11,58% met dubbele cijfers. Aan de andere kant noteert Tezos (XTZ) het zwaarste verlies met een koersdaling van 6,73%. Ook de weekkoersen tonen in dit segment een wisselend beeld.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast onze crypto-analyse gingen we dieper in op de opleving van de koers van de Bitcoin.

Cryptomunten

In deze analyse zien we dat de Bitcoin support kan vinden in een zogenoemde bear-triangle.Er is discussie over de meting van de marktkapitalisatie. Het blijkt afhankelijk van de meetmethode, dat Ripple Bitcoin steeds dichter nadert. Deze analyse laat zien dat de positie van de Bitcoin dominanter wordt, maar ook dat de markt de bodem nog niet heeft bereikt. Bitcoin heeft de moeilijkheidsgraad voor mining verlaagd. Dit is goed nieuws voor miners, maar levert ook veiligheidsrisico’s op volgens dit artikel.

Altcoins

De kortetermijnanalyse van Ripple (XRP) voorziet een dalende tendens. Dit ondanks dat de munt is toegevoegd aan door betaalsysteem Skrill geaccepteerde betaalmethodes.

Ethereum (ETH) werkt aan de decentralisatie door haar meest gecentraliseerde layer aan te passen.

VeChain (VET) heeft een nieuwe token gelanceerd om flexibeler te kunnen opereren.

Deze analyse van Ethereum Classic (ETC) laat zien dat het koersverloop lijkt op dat van de Ripple voor de laatste rally.

Dit artikel gaat in op de verwachtingen voor ZCash (ZEC) in 2019.

De Chinese miljardair Li Xiaolai werkt aan de introductie van een nieuwe stable coin.

Blockchain

Binance werkt aan een eigen Blockchain, Binancechain, die in de komende maanden wordt gelanceerd.

Dit artikel biedt achtergrond over Blockchain-toepassingen in de financiële sector in 2018.

Regelgeving

De Amerikaanse overheid werkt aan regelgeving en methodes om cryptovaluta te ‘tracken’ en zo de eigenaars te achterhalen. De cryptogemeenschap is hier niet blij mee en ziet dit als aantasting van de privacy.

Overig cryptonieuws

Met het bericht dat de Amerikaanse overheid voor het eerst juridische actie heeft genomen tegen 2 Bitcoin-wallets (in verband met schending van de sancties tegen Iran) sluiten we dit nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag

De crypto-agenda is al de hele week rustig en daar is vandaag geen uitzondering op.

Beurzen en evenementen

Vandaag zijn er twee evenementen:

  • Latin American Bitcoin & Blockchain Conference (LABITCONF) in Santiago, Chili (tot en met 8 december);
  • FinTech Connect in Londen (vandaag en morgen).

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Ripple’s vice president voor strategische accounts in de EU, Jeremy Light, zal vandaag spreken op Fintech Connect.

Zooko Wilcox, CEO van Zcash, spreekt vandaag op de LABITCONF.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De crypto-agenda van vandaag zal de koersen naar verwachting niet beïnvloeden. Er zal vandaag naar verwachting ook geen invloed uit Amerika komen aangezien er vandaag een dag van nationale rouw is afgekondigd naar aanleiding van het overlijden van oud-president Bush. Beurzen en financiële instellingen zijn gesloten en er zijn, logischerwijze, ook geen monetaire bekendmakingen. In Europa staan alleen enige vooruitblikken op basis van leveranciersgegevens op het programma. Al met al lijkt het dus een normale en wellicht zelfs rustige handelsdag te worden.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site CryptoClan.nl brengt de hele dag live-koersen en vanavond het laatste nieuws in hun CryptoClan Daily. De CryptoClan Daily Special staat vandaag in het teken van cryptoclass. Deze keer bespreken we fundamentele analyse. Wil jij weten hoe deze werkt en hoe jij jouw voordeel ermee kunt doen? Meld je dan aan op de CryptoClan-site.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 5-12: koersen Bitcoin en Altcoins volatiel
Sluiten