Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 dec 2018
Leestijd: 5 minuten

Crypto-analyse 3-12: Dagkoersen Bitcoin en Altcoins negatief, weekkoersen positief

Afgelopen vrijdag noteerde de Bitcoin nog een koersstijging en was het beeld bij de Altcoins wisselend. Gedurende het weekend daalden de koersen, waardoor nu de Bitcoin en Altcoin top 25, met uitzondering van Ethereum Classic (ETC), negatieve dagkoersen noteren. Door het lichte herstel van eerder vorige week zijn de weekkoersen nog wel positief. Met onze grafische crypto-analyse van de Bitcoin en Altcoin top 10 en crypto-analyse van de Altcoin top 25 ben je snel weer op de hoogte van de actuele koersen. In combinatie met onze nieuwsselectie van het nieuws van het afgelopen weekend brengen we je weer op de hoogte. Met onze crypto-agenda en vooruitblik kun je jezelf een beeld vormen van de komende handelsdag. Hoe die dag zich ontwikkeld kun je checken met de livekoersen op de site van Cryptoclan.nl. Hoe de handelsdag is verlopen lees je morgen weer in onze volgende uitgebreide crypto-analyse.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Afgelopen vrijdag verlieten we de koersen met de volgende standen voor de Bitcoin en de belangrijkste Altcoins: Bitcoin (BTC) € 3.786,70, Ripple (XRP) € 0,3342 en Ethereum (ETH) € 105,86. Vandaag moeten we concluderen dat het weekend een negatieve invloed op de koersen heeft gehad. Zoals je in onze grafische crypto-analyse kunt zien noteren de koersen beduidend lager. Doordat er na de crisis van de afgelopen weken sprake is geweest van een licht herstel zijn de meeste weekkoersen wel positief. Met onze grafische crypto-analyse ben je weer op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Crypto-analyse 3 december: dagkoersen Bitcoin en Altcoins negatief.
Crypto-analyse 3 december: dagkoersen Bitcoin en Altcoins negatief. Livekoersen vastgelegd om 7.50 uur. TradeinCrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top 10 zien we in de top 25 overwegend negatieve dagkoersen. Enige uitzondering is Ethereum Classic (ETC), dat + 3,20 procent stijging over de afgelopen 24 uur noteert. De overige dagkoersen zijn negatief. Omisego (OMG) noteert met -5,10% het grootste dagverlies, maar behoudt, net als de meeste Altcoins, een positief weekresultaat. Ontology (ONT), Tezos (XTZ) en Dogecoin (DOGE) noteren als enige negatieve weekresultaten.

Het cryptonieuws van het afgelopen weekend

Naast onze crypto-analyse brachten we afgelopen vrijdag een artikel waarin lieten zien dat de interesse in Bitcoin volgens Google stijgt. Asus biedt nu de mogelijkheid aan gamers om hun krachtige videokaarten voor cryptomining in te zetten als ze niet aan het gamen zijn.

Cryptomunten

Ondanks de negatieve trend van de afgelopen weken blijven de analisten enthousiast over de koers van de Bitcoin. Zij zien zelfs historische patronen die erop duiden dat het record van de hoogste koers zal breken. Op korte termijn lijkt de trend echter negatief.

Altcoins

Dit artikel laat zien dat de Ripple (XRP) de komende jaren veel potentie heeft als investering.

De fans van Ripple (XRP) bestoken de Dogecoin (DOGE). Doge-oprichter Jackson Palmer heeft hen nu digitaal geblokkeerd en het script van de blokkering gepubliceerd.

Deze analyse vergelijkt de toepassingen van Ripple (XRP) en Stellar (XLM) voor internationaal betalingsverkeer. Welke optie scoort het best?

Tron (TRX) lanceerde verzamelpoppetjes voor de Blockchain, de Blockchain cuties zijn binnenkort verkrijgbaar.

Deze analyse laat zien dat de Litecoin (LTC) de steunkoers voorlopig vast kan houden.

Met dit overzicht van de vijf best presterende cryptomunten van de afgelopen week sluiten we het nieuws over de cryptomunten af.

Cryptobeurzen

Blockchain

Regelgeving

De handhaving van regels op gebied van cryptovaluta wordt steeds verder opgevoerd.

Estland is een pionier in cryptovaluta. Zij gaat de regelgeving herzien en aanscherpen.

Tijdens de G20-top in Argentinië heeft men besloten regelgeving voor handel in cryptovaluta te gaan opstellen. Het heffen van belasting is daarbij een optie.

Overig cryptonieuws

Noord-Koreaanse hackers proberen nu de cryptomunten van individuele beleggers te stelen.

De FBI heeft de CEO van cryptobank Arisebank opgepakt wegens verduistering van gelden voor ICO’s.

Analist Tom Lee blijft onverminderd positief en ziet naast veel goeds voor de Bitcoin ook positieve verwachtingen voor Ripple (XRP) en Ethereum (ETH).

De cryptocrisis raakt nu ook de start-ups, zij moeten door waardedaling van hun digitale fundingkapitaal vaak de deuren sluiten.

Cryptoclan.nl en cryptokado houden een actie waarmee je gratis cryptovaluta kunt winnen.

Met het opmerkelijke nieuws dat ‘Satoshi Nakamoto’ voor het eerst in 4 jaar van zich zou hebben laten horen sluiten we het cryptonieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag

De crypto-agenda voor vandaag is met 1 evenement en geen agendapunten voor de Bitcoin en top 25 Altcoins bijzonder kort.

Het evenement is de Digital Currency Con in New Orleans, die vandaag en morgen gehouden wordt.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Een nagenoeg lege crypto-agenda zal geen invloed kunnen hebben op de koersontwikkeling. De monetaire agenda is iets voller. Zo maakt Europa de verwachtingen van producenten en investeerders voor de komende periode bekend. In Amerika volgen cijfers over autoverkoop, de bouwsector en cijfers van toeleveranciers. Ook houden drie leden van centrale banken van verschillende staten speeches. Al met al verwachten we niet dat naar aanleiding van deze uitspraken en cijfers een koersbeweging op de cryptomarkt wordt ingezet. We verwachten al met al op basis van de kennis van nu geen externe invloed op de cryptokoersen. Hoe deze zich zullen ontwikkelen is dan ook de vraag. Dit kun je gedurende de dag bijhouden op de site van CryptoClan.nl en morgen teruglezen in onze nieuwe crypto-analyse.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site CryptoClan.nl brengt vanavond het laatste nieuws in hun CryptoClan Daily. De CryptoClan Daily Special gaat vandaag over cryptotaal. We bespreken diverse termen die bij de handel in cryptovaluta worden gebruikt. Wil jij het jargon onder de knie krijgen en de CryptoClan Daily gratis ontvangen? Meld je dan aan op de CryptoClan-site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 3-12: Dagkoersen Bitcoin en Altcoins negatief, weekkoersen positief
Sluiten