Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 sep 2018

Crypto-analyse: Bitcoin (BTC) en Altcoins stijgen na weekenddip

Afgelopen vrijdag liet onze crypto-analyse een positief beeld zien en leek een stijgende koers te verwachten. Nu we na het weekend de balans opmaken blijkt de koers van de Bitcoin (BTC) na een weekenddip weer stijgend. Bitcoin en de meeste Altcoins openen vandaag licht lager dan afgelopen vrijdag. Natuurlijk zijn er zowel positieve als negatieve uitzonderingen, zoals je in onze analyses kunt zien. Daarna kijken we terug op het belangrijkste nieuws van het weekend. Als we weer helemaal ‘bij’ zijn kunnen we met de crypto-agenda en de monetaire agenda richting onze vooruitblik voor de komende 24 uur die we controleren met de analyse van morgen. Aan de slag!

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

We verlieten de Bitcoin (BTC) in onze crypto-analyse afgelopen vrijdag bij een koers van EUR 5.606,0229. Zoals je in de grafische analyse kunt zien is dit niveau niet vastgehouden. Na een weekenddip is de tendens wel weer positief. De meeste Altcoins kenden, in vergelijking met vrijdag een wat positiever weekend. Ook het aantal positieve weekresultaten nam toe. Met de grafische analyse is de Bitcoin (BTC) met top-10 Altcoins direct weer inzichtelijk.

Crypto-analyse 17 september: cryptovaluta stijgend na weekenddip.
Crypto-analyse 17 september: cryptovaluta stijgend na weekenddip. Live-koers vastgelegd om 7.50 uur Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook de koersbewegingen in de top-25 zijn wat rustiger. We zien in de afgelopen 24 uur vooral stijgingen tussen 0 en 2% Negatieve uitzondering hierop zijn Tezos (XTZ) en BinanceCoin (BNB) met een daling van respectievelijk – 0,95 en OmiseGo (OMG) – 0,2 % in de afgelopen 24 uur. Lisk (LSK) en Bitcoin Gold (BTG) zijn juist weer de positieve uitschieters met respectievelijk 6,91% en 3,85 %. Nu we de koersen weer kennen is het tijd om het nieuws in te halen.

Het cryptonieuws van het afgelopen weekend

Wij gingen het weekend in met het nieuws dat Michael Novogratz, een van de grootste crypto-influencers, voorzag dat de bodem in de cryptomarkt bereikt was en er herstel aan komt.

Cryptomunten

In dit artikel wordt, met drie nieuwe updates, helemaa bijgepraat over de Ripple (XRP).

Met het snelst groeiende ICO-platform van 2018 en duizelingwekkende rendementen verdient Stellar (XLM) wel wat aandacht. Bij deze!

In dit artikel blijkt dat een diepgaand onderzoek naar de Gemini-dollar (GUSD), de eerste stablecoin ter wereld, die door de heren Winklevoss is opgericht schokkende (negatieve) ontdekkingen aan het licht bracht.

In dit artikel wordt uitgelegd waarom Ethereum Classic (ETC) in 2019 wel eens een winnaar kan worden.

Met dit artikel, waarin 5 kansrijke cryptomunten voor startende beleggers worden genoemd, sluiten we het nieuws over cryptomunten af.

Cryptobeurzen

In de afwikkeling van het faillissement van Mt. Gox gaat deze voormalige exchange de komende weken 160.000 Bitcoins (BTC) uitbetalen. Experts waarschuwen voor de gevolgen voor de koers als de rechthebbende de ontvangen BTC massaal zouden verkopen.

Binance gaat juist uitbreiden met een fiat exchange in Singapore. Deze is vanaf morgen (dinsdag 18 september) geopend.

Overig cryptonieuws

Mario Draghi zei afgelopen vrijdag in dit artikel dat Europa wat hem betreft geen plannen heeft om een eigen cryptomunt in de markt te brengen.

Dit artikel geeft een handige rekenmethode om te berekenen welke koersen de hoogste kans maken op een rebound na koersverlies.

Ook voer voor analysten, de uitleg waarom je eigenlijk geen cryptoprijzen met elkaar moet vergelijken.

In dit artikel deelt Charles Hoskinson, mede-oprichter van top-10 fondsen Ethereum (ETH) en Cardano (ADA), zijn inzichten.

Ben je op zoek naar wat achtergrondinformatie over cryptocurrency in Afrika? Gevonden!

We sluiten het nieuwsoverzicht af met een overzicht van e-mails die volgers van John McAfee deze zomer richting Amerikaanse beurwaakhond SEC zonden na bekendmaking over regelgeving omtrent ICO. De heer McAfee liet zich dit niet welgevallen en dropte diverse privé-gegevens online. Volgers namen contact op, e-mailadressen en telefoonnummers waren niet helemaal privé. Wat juridische claims verder liggen ze nu ter inzage. In dit artikel selecteerde men de grappigste. Tijd om met een glimlach de crypto-agenda op te zoeken.

De crypto-agenda voor vandaag

Technische crypto-agenda

Graft (GRFT) verlaagt vandaag de block reward met 50%.

Obsidian (ODN) lanceert volgens de roadmap vandaag haar Blockchain en Proof of Work Premining faciliteit.

Tokenomy (TEN) lanceert vandaag haar eigen exchange.

Ook Tokia (TKA) lanceert haar eigen exchange.

Listings en airdrops

Er is vandaag een flink aantal listings te vermelden. Hiena een overzicht:

  • ChainRift – MaidSafeCoin (MAID);
  • OEX exchange – Dentacoin (DCN)
  • Cryptopia – Gentarium (GMT)
  • LATOKEN exchange – Debitum (DEB)

Commerciële crypto-agenda

Vandaag zijn de volgende conferenties en beurzen:

  • Singapore Blockchain Week (tot en met 22 september), hier is Rate3 (RTE) aanwezig;
  • Blockchain Seoul 2018 (tot en met 19 september), hier is EBCoin (EBC) aanwezig;

Top-10 fonds TRON (TRX) heeft vandaag een meetup in Santa Monica.

Syscoin (SYS) organiseert vandaag in Toronto het seminar “Building an Ecosystem of Blockchain-Based Solutions”

Met het nieuws dat LBRY Credits (LBC) de winnaars van haar video-wedstrijd bekend maakt sluiten we de crypto-agenda voor vandaag.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De crypto-evenementen, met name listings, kunnen uiteraard invloed hebben op de koers van de betreffende munten. We verwachten geen invloed op het gehele sentiment. In Europa worden vandaag de cijfers over de handel en het consumentenvertrouwen in heel Europa bekend gemaakt. Wanneer daar verrassingen optreden heeft dit naar verwachting wel invloed op de cryptokoersen van morgen. Hoe dit uitpakt ziet u morgenochtend in onze crypto-analyse.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin (BTC) en Altcoins stijgen na weekenddip
Sluiten