Robert Kroes
Robert Kroes Tech 20 sep 2018

Crypto-analyse 20-9: Bitcoin en Altcoins stabiel na bijzondere dag

Toen we in de crypto-analyse van gisteren zagen dat de koersen zich weer snel herstelden na de onverwachte koersval van dinsdag leek er op basis van de 24-uurs vooruitzichten geen bijzondere handelsdag in het verschiet te liggen. Wie alleen de grafische analyse bekijkt kan die conclusie wellicht eenvoudig onderschrijven. De Bitcoin en de meeste Altcoins noteren kleine stijgingen of dalingen, tot zover niets vreemds. Wie echter de moeite neemt ons nieuwsoverzicht te bekijken komt tot een andere conclusie. Een aantal bijzondere gebeurtenissen zorgden voor een bijzondere dag met koerssprongen, hacks en opvallende analyses. Uiteraard bieden we je een overzicht. Daarnaast kijken we met de crypto-agenda en de monetaire bekendmakingen vooruit naar de komende handelsdag. We beginnen bij het begin, de analyses.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

We zagen gisteren koersstijgingen van tegen de 10%. Zo’n handelsdag volgde niet. Kleine koersdalingen of stijgingen ten opzichte van de koersen van gisteren vormen de hoofdmoot. Ook de weekkoersen blijven overwegend groen. Onze grafische analyse biedt je een inzicht in een oogopslag.

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins stabiel
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins stabiel. Livekoers vastgelegd om 7.45 uur Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 hebben de Altcoins ook een rustige dag beleefd. De koersen schommelen licht tussen + en – 2 %. Negatieve uitschieter is de Dogecoin (DOGE) dat in de afgelopen 24 uur weer 3,06 % verloor. Grootste stijger in de top 25 is de Ethereum Classic (ETC) met 1,48 %. De weekkoersen tonen een vergelijkbaar beeld.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij openden het nieuws met twee artikelen over de comeback van de Bitcoin en het momenteel veelbelovende momentum.

Cryptomunten

Volgens deze analyse is de rustige handelsdag van vandaag een voorbode van slecht nieuws. Zij voorzien dat de Bitcoin (BTC) zelfs wel eens een nieuwe laagste jaarkoers kan noteren.

Deze analist detecteerde vandaag een bijzondere koersbeweging. Binnen enkele uren daalde de Bitcoin scherp om daarna $ 300,- te stijgen.

Ook vandaag was er weer erg veel aandacht voor de Ripple (XRP). In dit artikel wordt uitgelegd dat zij de belangrijkste kandidaat zijn om door Youtube gekozen te worden als social media cryptocurrency. Ook werd vandaag bekend dat zij een samenwerking aangaat met de PNC bank. Deze grote Amerikaanse bank gaat RippleNet gebruiken voor haar internationaal betalingsverkeer. Hiermee is RippleNet inmiddels actief in 40 landen op 6 continenten. Na al dit positieve nieuws kon een flinke koersstijging en positieve analyse natuurlijk niet uitblijven.

Verder is er ophef rond een bijzondere voorspelling over een zeer hoge eindejaarskoers voor de Ripple (XRP). De koers, die nu rond EUR 0,30 beweegt, zou $ 589,- bedragen per eind 2018. Op zich lachwekkend, ware het niet dat de mysterieuze voorspeller, die inmiddels verdwenen is, eerdere voorspellingen goed deed. Kortom, voer voor complotdenkers. Enige kritiek is er ook, zo geeft dit achtergrondartikel aan waarom xRapid overgewaardeerd wordt door handelaars.

Buiten de top 10 viel op dat de Tron (TRX) door diverse beurzen een prominentere plaats kreeg toebedeeld door de munt te pairen. Dit nieuws leidde tot koersstijgingen.

Met deze analyse, waaruit blijkt dat de NEO (NEO) een interessante munt is om in te investeren zolang de koers onder $ 50,- blijft, sluiten we het nieuws over cryptomunten af.

Blockchain

Alibaba-oprichter Jack Ma pleit voor een milieuvriendelijkere toepassing van Blockchain.

Het Wereld Economic Forum maakte eerder vanochtend bekend dat toepassing van Bitcoin een triljoen dollar (een miljoen miljoen, ofwel een 1 met 12 nullen) aan economische groei kan opleveren.

Cryptobeurzen

De Nasdaq heeft een bod uitgebracht op het Zweedse Cinnober. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van technologie voor beurshandel en gespecialiseerd in het bouwen van cryptobeurzen. Zou dit een teken zijn dat Nasdaq voortmaakt met een eigen cryptobeurs?

Eerder vandaag werd bekend dat vorige week de Japanse cryptobeurs Zaif gehackt is. Het verlies? 59 miljoen dollar!

Cryptobeurs Poloniex kondigt aan dat zij op 25 september 8 cryptomunten zal delisten.

Regelgeving

Leden van het Amerikaanse congres hebben het IRS om duidelijkheid gevraagd over de belastingregels voor cryptomunten in Amerika.

Overig cryptonieuws

Dit artikel gaat uitgebreid in op de beurssentimenten die de koersen kunnen beïnvloeden.

In dit artikel wordt een nieuwe achtergrond geschetst bij de minicrash van afgelopen dinsdag. Het blijkt dat een grote softwarefout in een Bitcoin update grote gevolgen had. Het hele netwerk van cryptomunten had onklaar gemaakt kunnen worden. Men spreekt van 1 van de 3 grootste fouten ooit.

In dit artikel wordt uitgelegd waarom Japan, ondanks de hack van Zaif, nog steeds koploper wil zijn in de ontwikkeling van Bitcoin.

Met het opmerkelijke nieuws dat Ethereum-oprichter Gavin Woods zichzelf in opspraak heeft gebracht door een bijzonder smakeloos verhaal te publiceren over zijn seksuele escapades met een minderjarig meisje dat stervende was aan AIDS sluiten we dit nieuwsoverzicht af. Het feit dat hij het verhaal later verwijderde en aangaf dat dit fictie was, getuigt voor veel Twitteraars van een zieke geest.

De crypto-agenda

Technische crypto-agenda:

BitRewards (BIT) heeft vanaf vandaag de mogelijkheid om betaling voor tokens te accepteren via Shopify en WordPress.

Ook vindt er vandaag een splitsing plaats.

Hard Fork:

BitcoiNote (BTCN) krijgt vandaag een Hard Fork.

Verder is er weer genoeg commercieel nieuws te verwachten.

Listing

De Mass Vehicle Ledger (MVL) ontvangt vandaag haar notering aan de IDCM exchange.

Commerciële crypto-agenda

Vandaag zijn er de volgende beurzen en conferenties:

  • Singapore Blockchain week (tot en met 22 september)
  • Nexus (NXS) conferentie in Scottsdale (tot en met 22 september)
  • Global Innovation Institute organiseert GI12 in Parijs (vandaag en morgen)
  • Consensus Singapore 2018 (vandaag en morgen)

Bankex (BKX) sponsort de GI12 en is daar zeker aanwezig.

Daarnaast zijn er diverse andere commerciële evenementen.

ODEM (ODE) CEO Richard Maaghul spreekt op de Switch ’18 die vandaag in Vilius wordt gehouden.

NavCoin (NAV) houdt vandaag een ask-me-anythingsessie op Youtube. Deze begint om 14 uur Nederlandse tijd.

Alis (ALIS) houdt vanaf 12 uur Nederlandse tijd een ask-me-anything sessie op Discord.

TomoChain (TOMO) houdt vandaag een meet-up in Singapore.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De crypto-agenda geeft, met uitzondering van eventueel nieuws van de conferenties, geen aanleiding om een spannende handelsdag te verwachten. Monetair is vooral de publicatie van de voorlopige cijfers over het consumentenvertrouwen in Europa interessant. Al met al dus genoeg munitie om de crypto-analyse van morgen in te schieten. Komt jouw voorspelling uit?

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 20-9: Bitcoin en Altcoins stabiel na bijzondere dag
Sluiten