Crypto-analyse 12 september: Bitcoin en Altcoins weer in het rood

In de crypto-analyse van gisteren zagen we een wisselend beeld. Vandaag zijn de koersen helaas weer negatief. De Bitcoin (BTC) blijft redelijk stabiel met een koersverlies van minder dan 1%. Bij de Altcoins is het verlies groter. Ook buiten de top-10 blijven de cijfers rood. In het nieuwsoverzicht zien we dat een aantal analisten een verkoopgolf voorziet. Ook zien we positief nieuws dat het vertrouwen in de cryptomarkt zou moeten herstellen en de koersen zou moeten doen stijgen. In de crypto-agenda vandaag vooral veel commerciële agendapunten en in de vooruitblik voor de komende 24 uur zien we belangrijke handelscijfers en aankondigingen die de koersen verder kunnen beïnvloeden. We beginnen met de analyse van de cijfers van nu.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

In de top-10 zien we alleen Stellar (XLM) een positieve 24-uurs koers noteren. Hoe de markt de afgelopen 24 uur verder daalde zie je in één oogopslag in de grafische crypto-analyse.

Crypto-analyse 12-9, Bitcoin en Altcoins dalen verder
Crypto-analyse 12 september: ook de afgelopen 24 uur daalden de Bitcoin en Altcoins met uitzondering van Stellar. Livekoers vastgelegd om 7.50 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zijn de 24-uurs koersen in de top-25 zonder uitzondering negatief. Dit geldt ook voor de weekresultaten, met uitzondering van de Dogecoin (DOGE) die, ondanks een 24-uurs resultaat van – 4,71% toch een positief weekresultaat laat zien. Voor de eerste cryptomunt met een positieve 24-uurskoers moeten we afzakken naar de 52-e plaats. Daar vinden we de Cryptonex (CNX) dat een winst van + 0,11% laat zien, hetgeen nog niet genoeg is om de weekkoers positief te laten zijn.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Na deze sombere koersen openen we het nieuws met een vrolijker bericht. Wij berichtten dat Nederlandse sekssites met de AEN een ‘erotische Bitcoin‘ lanceerden. Nog leuker is dat je deze nu met korting kunt aanschaffen en er ook (anoniem) geld mee kunt verdienen.

Cryptomunten

Over de echte Bitcoin zijn de berichten wat minder positief. Zo voorspelt men in dit artikel dat er een verkoopgolf aankomt en dat de bodem van $ 6.000,- getest zal worden. Deze analist acht zelfs een breakdown naar $ 3.000,- reëel. Hoe vervelend dit ook klinkt, deze verwachting ligt in lijn met eerdere voorspellingen, die duiden dat de Bitcoin eerst nog een flinke crisis tegemoet gaat voor deze in oktober/november sterk gaat stijgen. Deze crypto-analyse geeft een positiever beeld, namelijk dat de koers zich op een kritiek punt begeeft, waarbij ook een rally niet uitgesloten is.

Dit achtergrondartikel gaat verder in op de Stellar (XLM), de cryptomunt die als enige een positieve dagkoers noteert.

Deze analyse vergelijkt het koersverloop van Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC) na de hard fork van begin 2017. Dit artikel gaat verder in op de recente koersdalingen van de Ethereum (ETH).

Een volgende analyse voorziet een rally (sterke koersstijging) voor Altcoins in oktober en baseert dit op de analyse van de Ripple (XRP).

Blockchain

Men verwacht dat beurswaakhond SEC actie gaat nemen tegen de topmannen achter Riot Blockchain. Hoewel Riot zelf geen onderwerp van onderzoek is wordt zij natuurlijk wel beïnvloed door de gang van zaken. Een tekort aan cash is het gevolg.

Dit artikel gaat dieper in op de invloed van Blockchain op digitale media.

Cryptobeurzen

Sinds de piek in januari is het handelsvolume op sommige beurzen met wel 80% gedaald. Menig exchange grijpt dan ook naar dubieuze manieren om hun inkomsten op peil te houden. Welke manieren dit zijn lees je in dit artikel.

Star Xu is de oprichter van de een na grootste crypto-exchange ter wereld en OKEx/OKcoin is door de Chinese politie gearresteerd in een fraudezaak rond de munt WFEE.

De kans bestaat dadelijk dat je op de beurs aandelen in een beurs kunt kopen. Cryptobeurs Binance heeft namelijk een CFO ingehuurd die het specialisme heeft om bedrijven naar de beurs te brengen.

De Nasdaq beweegt zich ook nadrukkelijk in de markt voor cryptomunten. Insiders fluisteren dat zij een tool ontwikkelt die het koersverloop van cryptovaluta kan voorspellen. Deze zou vanaf november als analysetool worden gelanceerd.

Regelgeving

In Amerika heeft een federale rechter geoordeeld dat ICO’s onder de bestaande wetgeving voor financiële securities vallen. Op de dag van deze uitspraak maakte de SEC bekend dat zij schikkingen met twee partijen trof die de regeling voor securities bij hun ICO’s niet hadden opgevolgd. Zoals het goede schikkingen betaamt bevestigen noch ontkennen partijen dat de SEC gelijk had, lijken ICO’s vaak niet te voldoen aan security-regelgeving. De actie tegen een derde partij lijkt vooralsnog wel op een rechtszaak uit te draaien.

Om hun belangen te bevorderen en samen met wetgevende instanties op te treden tegen bijvoorbeeld witwassen en terrorisme hebben vertegenwoordigers uit de industrie, zoals cryptomunten, Blockchain-eigenaren en investeerders de eerste officiële lobbygroep voor de crypto-industrie opgezet.

Zoals wij vorige week in het nieuws berichtten heeft een denktank in Europa een advies aan de Europese ministers uitgebracht over regelgeving voor cryptocurrency. Inmiddels hebben de ministers een besluit genomen. Ondanks het advies van de denktank om te gaan reguleren hebben zij besloten terughoudend te zijn met regulering en eerst nadere onderzoeken te willen doen.

Ook het Internationaal Monetair Fonds heeft van zich laten horen en de Marshall eilanden laten weten dat zij tegen het voornemen zijn om een digitale munt als tweede valuta (naast de USD) te accepteren.

Overig cryptonieuws

Olaf Carlson-Wee is geen naam die bij veel mensen een bel doet rinkelen. Dat is eigenlijk onterecht, want zijn verhaal leest als een thriller. Hij begon met een kleine 15.000 dollar vlak voordat de Bitcoin in 2017 op weg ging naar de hoogste koers ooit en richtte zijn eigen hedge-fund op, dat op het hoogtepunt een waarde van 800 miljoen dollar vertegenwoordigde. Hoe het nu is en wat deze opmerkelijke man daarvan vindt lees je in dit artikel.

Ook Overstock topman Patrick Byrne is geen bekende, maar in cryptoland wel een gevestigde naam. Als CEO van retailketen Overstock was hij een pionier in de acceptatie van cryptomunten als betaalmiddel. Ook investeerde het bedrijf onder zijn leiding groot in Blockchain. Nu hij, volgens hem om fiscale redenen, 10% van zijn aandelen verkoopt schiet de koers van Overstock onderuit, maar hij verzekert dat hij niet uitstapt en weer wil herinvesteren.

In hun jacht op de verantwoordelijken achter het Bitconnect-drama van eerder dit jaar hebben twee Amerikaanse staten de hulp van India ingeroepen om beslag te laten leggen op bezittingen van verdachten. Met dit bericht sluiten we het nieuwsoverzicht af en is het tijd om te kijken naar de crypto-agenda en vooruitblik.

De crypto-agenda

De crypto-agenda is vandaag goed gevuld met technische agendapunten, listings en airdrops, veel conferenties en andere commerciële evenementen. Wij presenteren een overzicht.

Technische crypto-agenda

Dragonchain (DRGN) presenteert vandaag hun applicatie SlumberSwap.

Bigbom (BBO) lanceert vandaag de alpha-versie van hun marktplaats.

Airdrops en listings

WandX (WAND) start vandaag met de snapshot voor de 1:1 WANDNEO airdrop.

Aurora DAO (AURA) heeft vandaag ook een Airdrop.

Mercury (MER) en Darcrus (DAR) ontvangen vandaag hun listing op de Trebit Exchange.

Commerciële crypto-agenda

  • Vanaf vandaag tot en met 14 september wordt in San José de BlockWorld conferentie gehouden. Bankex (BKX) is een van de sprekers. Ook Anton Mozgovoy, CTO van Humaniq (HMQ) zal spreken.
  • Sinds 10 september is de Futurama Blockchain Inovators Summit op Ibiza gaande. Op dit evenement, dat tot 13 september duurt zal vandaag Chris Meiss, oprichter en CEO van Iconic (ICON) spreken. Een vertegenwoordiger van Cobinhood (COB) zal deelnemen aan een paneldiscussie.
  • Vandaag en morgen vindt in Londen de Pharma Anti-Counterfeiting & Serialization conference plaats. Robert von Arx, directeur business development vna Modum (MOD) is een van de sprekers.
  • Daarnaast vindt vandaag en morgen, ook in London, een Blockchain World Summit plaats. Daneel (DAN) zal voor het eerst aanwezig zijn.
  • In Keulen vindt vandaag en morgen de Digital Marketing Expo en Conference (DIMEXCO) plaats. Cappasity (CAPP) zal aanwezig zijn.
  • Als laatste evenement vindt vandaag in Singapore het Women’s forum plaats. Oprichtster en CEO Val Yap van PolicyPal Network (PAL) zal aanwezig zijn.

Ethereum Classic (ETC) houdt vandaag en morgen haar jaarlijkse conferentie in Seoul.

Aelf (ELF) houdt vandaag haar bijeenkomst, die in het teken zal staan van het 1-jarig bestaan, in Singapore.

OST (OST) houdt vandaag om 16 uur Nederlandse tijd een OST Live meeting op Youtube.

Als laatste item op de crypto-agenda melden we dat EUNO (EUNO) vandaag een community contest waarbij je EUNO kunt winnen. Als je zin hebt om mee te doen kun je je vanaf donderdagmorgen 4 uur (Nederlandse tijd) melden op Telegram.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De crypt-agenda is vandaag goed gevuld, maar afgezien van mogelijk nieuws van een van de beurzen die georganiseerd worden verwachten we niet dat deze evenementen invloed gaan hebben op de algehele koersen van de cryptovaluta of de crypto-analyse van morgen. Op de algemene financiële agenda staan voor vandaag zowel in Europa als in Amerika cijfers over de productie in augustus gepland voor publicatie. Ook worden in Europa, Amerika en Japan cijfers over de financiële investeringen gemeld. Eventuele verrassingen in deze cijfers zullen het beurssentiment zeker beïnvloeden. In Amerika presenteert de FED daarbij het zogenoemde ‘Beige book’ waarin zij de uitkomsten van uitgebreid onderzoek naar de economische situatie en vooruitzichten over economische groei deelt. Uit het verleden blijkt dat de conclusies een directe invloed kunnen hebben op de dollarkoers. Uiteraard zullen beurssentiment en koersveranderingen hun impact hebben op de cryptokoersen. Hoe dit uitpakt zien we in de crypto-analyse van morgen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 12 september: Bitcoin en Altcoins weer in het rood
Sluiten