Robert Kroes
Robert Kroes Tech 6 nov 2018

Crypto-analyse 6-11: Bitcoin neutraal, Altcoins positief

Gisteren zagen we de koersen positief uit het weekend komen. De positiviteit zette vandaag bij de meeste Altcoins door. Dit werd voornamelijk veroorzaakt doordat de Ripple de grens van $ 0,50 doorbrak. De Bitcoin blijft vooralsnog wat achter. Ook buiten de top-10 is het beeld in de top-25 gemengd. Het nieuwsoverzicht geeft een update van de belangrijkste gebeurtenissen in de afgelopen 24 uur en met de crypto-agenda en 24-uurs vooruitblik, waarin de Amerikaanse verkiezingen centraal staan, kijken we vooruit naar de CryptoDaily van CryptoClan.nl en de crypto-analyse van morgen.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Na gisteren toonde vooral de Ripple de afgelopen 24-uur een sterke koerswinst. Met meer dan 10% stijging voert zij de grafische analyse aan. Zij passeerde zelfs de grens van $ 0,50 en analisten houden er rekening mee dat zij hiermee de langverwachte bullrally hebben ontketend. De cijfers ondersteunen dit nog niet helemaal. Zo blijft de Bitcoin neutraal. Het grafisch crypto-overzicht toont je de details.

Crypto-analyse 6 november: Altcoins positief, Bitcoin neutraal
Crypto-analyse 6 november: Altcoins positief, Bitcoin neutraal. Livekoers vastgelegd om 7.50 uur Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 is het beeld van de top-25 Altcoins nog wisselend. De koersen schommelen grof gezegd tussen + 2% en – 2% met de OmiseGo (OMG) met 1,92 % als grootste stijger en 0x (ZRX) met – 2,42 % als grootste daler. Ook de weekkoersen tonen een wisselend beeld.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast de crypto-analyse brachten wij gisteren een achtergrondartikel over de koersverwachting van Bitcoin voor de laatste twee maanden van het jaar in vergelijk met de laatste 2 maanden van voorgaande jaren. Het werd even 2015. In de serie ‘de volgende Bitcoin’ namen we de 0x (ZRX) als kanshebber.

Cryptomunten

Op grond van deze technische analyse verwachten experts dat de Bitcoin dit jaar nog boven $ 16.000,- uitkomt. Deze analisten zijn minder positief en schatten de kans op maximaal 19% dat de Bitcoin voor juni 2019 de $ 10.000,- overschrijdt.

Altcoins

Metamask is een Wallet die specifiek voor Ethereum (ETH) is. Deze is inmiddels 1,3 miljoen keer gedownload en heeft daarmee een record verbroken. Wat dit betekent voor de populariteit van Ethereum (ETH) lees je in dit artikel.

Vanmorgen schoot de koers van Ripple (XRP) door de psychologische grens van $ 0,50,-. Startte zij daarmee de bull-run waar iedereen zo naar uitkijkt? Cryptobeurs Coinfield gaat de Ripple (XRP) gebruiken voor hun handelsplatform. Welke impact dit voor Ripple heeft lees je in dit artikel.

Dit artikel analyseert de prijsontwikkeling van de Litecoin (LTC).

Het blijft onrustig voor Tether (USDT). Na eerdere geruchten over solvabiliteitsproblemen publiceerde zij op haar website een brief van een bank die bevestigde dat zij daar een rekening heeft. Het magazine Bloomberg stelt nu vragen bij die brief en ging op onderzoek uit en de uitkomsten creëerden onrust.

In dit overzicht wordt een langetermijnvoorspelling voor een aantal Altcoins gedaan.

Cryptobeurzen

Fiatbeurs Liquid heeft aangekondigd een aantal nieuwe munten te willen noteren, waaronder Electroneum (ETC) en diverse stablecoins.

Regelgeving

De Zwitserse Autoriteit Financiële markten heeft een koersmarge van 800% voorgeschreven op cryptovaluta.

Overig cryptonieuws

In een onderzoek, gepubliceerd door het Wereld Economic Forum, is uitgezocht hoeveel cryptomunten nog volgens de oorspronkelijke visie van Satoshi Nakamoto werken. De onderzoekers concludeerden dat dit alleen Bitcoin Cash (BCH) was. De cryptocommunity zet vraagtekens bij dit onderzoek.

Onderzoeksbedrijf Greyscale investment bevestigt dat institutionele beleggers graag instappen in de cryptovalutamarkt.

Een cryptoboef doet zich op Twitter voor als Elon Musk om mensen in een Bitcoin scam te lokken. Hij heeft tot nu toe al ruim $ 170.000,- buitgemaakt. Een andere fraude heeft het, deze keer via de ‘foute programmeur’ op jouw wachtwoorden voorzien.

Met dit schattige bericht, waaruit blijkt dat de kinderen van de Google-directie erg ondernemend zijn en zelf aan het minen geslagen zijn, verleggen we de blik naar de crypto-agenda voor vandaag.

De crypto-agenda voor vandaag

Evenementen en beurzen

Voor vandaag zijn er diverse evenementen gepland. Wij zetten ze op een rij:

  • Websummit te Lissabon (tot en met 8 november);
  • iVentures in Toronto (vandaag en morgen);
  • Digital healthcare 2018 in Helsinki;
  • Blockchain Attack summit in Zueg, Zwitserland (vandaag)

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Ethereum Classsic (ETC) houdt vandaag een meetup in New York.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Voor zover we nu kunnen beoordelen zal de crypto-agenda geen grote invloed op de koersen uitoefenen.

De ogen zijn vandaag uiteraard gericht op de tussentijdse verkiezingen in Amerika. De uitslag daarvan zal zeker effect hebben op de economische situatie en de beurskoersen. Qua monetaire bekendmakingen zien we in Amerika vandaag cijfers over de inflatie en het economisch optimisme van de consument. In Europa staan vooral bekendmakingen van productiecijfers gepland. We verwachten vandaag op grond van de agenda en monetaire bekendmakingen een rustige handelsdag, waarbij een verrassing rondom de Amerikaanse verkiezingen voor deining kan zorgen. Of dit gebeurt kunt u vanmiddag controleren op de site van cryptoclan.nl in de CryptoClan Daily. In onze crypto-analyse van morgen doen we sowieso uitgebreid verslag.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site cryptocryptoclan.nl brengt iedere avond om 18 uur de CryptoClan Daily. Hierin het koersovericht, laatste nieuws en de De CryptoClan Daily Special. Op deze cryptocrime dinsdag staan we stil bij recovery room fraude en bieden we een overzicht met frauduleuze websites. Wil jij de CryptoClan Daily gratis ontvangen? Meld je dan aan op de CryptoClan-site.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 6-11: Bitcoin neutraal, Altcoins positief
Sluiten