Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11 sep 2018

Crypto-analyse: Bitcoin stabiel, Altcoins leveren herstel weer in

Toen we gisteren berichtten dat de koersen van Bitcoin en Altcoin zich leken te herstellen was het woord ‘leken’ goed gekozen. Inmiddels blijkt dat de afgelopen 24 uur genoeg was om de koersstijging weer ongedaan te maken. In de crypto-analyse zien we dan ook helaas overwegend rode cijfers. Buiten de top 10 is het beeld iets wisselvalliger. Ook daar dalen de meeste koersen, terwijl andere valuta juist een stijging met dubbele cijfers noteren. Tether (USDT) en Dogecoin (DOGE) zorgen als enige fondsen in de top-25 voor een positief weekresultaat. Uiteraard bieden we ook vandaag weer een overzicht van het belangrijkste nieuws en bekijken we de financiële agenda’s om ons met de vooruitblik op de komende 24-uur klaar te maken voor de handelsdag. We beginnen met de terugblik in de vorm van een analyse.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Waar we gisteren groen begonnen schieten we vandaag, met uitzondering van de Bitcoin in het rood. Afgezien van de Stellar (XLM), die + 0,04% noteert en de Tether (USDT) dat + 0,2% noteert en een positief weekresultaat weet te behouden zijn alle dag- en weekcijfers negatief. De hoofdzakelijk rode grafische crypto-analyse zegt genoeg.

Crypto-analyse 11 september: Bitcoin stabiel, altcoins leveren herstel weer in
Crypto-analyse 11 september: Bitcoin stabiel, altcoins leveren herstel weer in. Livekoers vastgelegd om 7.15 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 is het beeld iets wisselvalliger. Ethereum Classic (ETC), Tezos (XTZ), Dogecoin (DOGE) en Lisk (LISK) boeken positieve dagresultaten. De Dogecoin (DOGE) weet als enige een positief weekresultaat neer te zetten. Hopelijk brengt de crypto-agenda meer positiviteit.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij brachten gisteren een analyse over de Bitcoin (BTC). Is dit het juiste moment om te investeren? Het antwoord leest u hier.

Cryptomunten

De Ripple (XRP) was vandaag veel in het nieuws. Zo ging dit artikel dieper in op de recente koersval en verwachtten anderen dat dit wellicht een goed moment kan zijn om nieuwe kopers aan te trekken. Ook werd bekend dat XRP een schikking heeft getroffen met bankenconsortium R3. Alle verdere rechtszaken over en weer zijn nu van de baan.

Ook Ethereum (ETH) zat tijdens de koersval in de hoek waar de hardste klappen vielen, zo leert deze analyse. Toch verwachten sommige analisten binnenkort een koersexplosie.

Met de Gemini-dollar (GUSD) introduceren de gebroeders Winklevoss de eerste zogenaamde ‘stablecoin’ ter wereld. Samen met de tweede stablecoin in de wereld, de Paxos Standard (PAX) zijn zij bovendien goedgekeurd door de financiële autoriteiten van New York. Hierdoor worden belangen van beleggers beschermd en zijn er garanties in geval van faillissement van deze munten.

De Tron (TRX) staat centraal in deze achtergrondartikelen. De prestaties van het netwerk achter Tron zijn goed en worden steeds breder toegepast. Ook het personeel is zelfverzekerd. Enig punt is dat de aandelenkoers achterblijft. Onderwaardering ligt dus op de loer. Is dit het moment om te kopen?

Met het nieuws dat Stellar (XLM) een belangrijke Blockchain-startup heeft gekocht kijken we naar ander Blockchain nieuws.

Blockchain

Op het gebied van Blockchain kwam het verbazingwekkende nieuws naar buiten dat het EOS-protocol veel minder gedecentraliseerd is dan gedacht. Nog veel schokkender is dat het bedrijf achter dit protocol een extern consultancybedrijf heeft ingehuurd om deze Bitcoin te ontwikkelen.

Dit artikel laat zien hoe Blockchain de energiesector kan veranderen.

Overig cryptonieuws

Het verhaal van crypto-investeerder Sean Russel bevestigt maar weer eens hoe belangrijk het is om op het juiste moment uit te stappen. Hij investeerde $ 120.000,- in Bitcoin (BTC) en zag zijn investering al snel groeien tot bijna een half miljoen. Uiteindelijk zag hij de koersen dalen tot van zijn investering nog $ 4.800,- over was. Hoe dit verhaal afloopt lees je in dit artikel.

Beter nieuws is dat blijkt dat investeerders in ICO’s de tokens wel erg makkelijk ‘verdienen’.

In China is er een verbod op handel in cryptovaluta. Tether (USDT) en een VPN-verbinding lijken voldoende om die wet te omzeilen.

Forbes gaat in dit artikel in op de vraag of het verstandig is om als bedrijf cryptovaluta als betaalmiddel te accepteren.

Met het positieve nieuws dat liefst 72% van de crypto-investeerders verwacht nog dit jaar cryptomunten bij te kopen sluiten we het nieuwsoverzicht van vandaag af. Tijd om vooruit te blikken naar de komende handelsdag met de crypto-agenda.

De crypto-agenda

De bijzonder korte crypto-agenda van vandaag bestaat uit 1 listing, dat is de ZCash (ZEC) die op de Bitpanda exchange wordt genoteerd.

Verder zijn er vier commerciële evenementen:

  • In Stockholm wordt vandaag een Blockchain en Bitcoin conferentie gehouden. Jens Frid, hoofd van Cofound.it (CFI), is een van de sprekers;
  • Ambrosus (AMB) heeft vandaag een meetup in San Diego;
  • Chronologic (DAY) houdt vandaag vanaf 19 uur Nederlandse tijd een livestream over het onderwerp “Stable Coin Use-Cases”;
  • The Abyss (ABYSS) houdt op Youtube vanaf 14.30 uur Nederlandse tijd een Ask-me-Anything meeting waarbij je Vladimir Kurochkin het hemd van het lijf mag vragen.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Afgezien van mogelijk nieuws van de Blockchain en Bitcoin conferentie hoeven we op basis van de crypto-agenda geen bijzondere handelsdag te verwachten. De cijfers over werkeloosheid die vandaag in Engeland en Europa bekend gemaakt worden en de cijfers over zakelijke groei in Augustus die Amerika vandaag bekend maakt zullen veel zeggen over de ontwikkeling van de economie en het vertrouwen daarin. Gezien de volatiliteit van vorige week bestaat de kans dat traditionele beurzen hierop gaan reageren en dat, zoals we vorige week ook zagen, dit sentiment overslaat op de cryptokoersen. Kortom, we voorzien een enerverende handelsdag die de crypto-analyse van morgen nu al spannend maakt.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin stabiel, Altcoins leveren herstel weer in
Sluiten