Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 sep 2018

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins vertonen tekenen van herstel

De crypto-analyse van gisteren liet dalende koersen zien. Vandaag is dit gelukkig anders. Zowel de Bitcoin als Altcoins vertonen tekenen van herstel. De 24-uursresultaten zijn dan ook positief. In het nieuwsoverzicht de nodige analyses en aandacht voor de ruzie tussen Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin en Justin Sun, CEO van Tron (TRX). Ook vandaag weer een goed gevulde crypto-agenda met daarin een aantal top-10 munten en onze vooruitblik voor de komende 24 uur om je weer helemaal voor te bereiden op de komende handelsdag en de crypto-analyse van morgen. Nu eerst die van vandaag.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Nadat we de afgelopen dagen alleen maar rode cijfers zagen en de koersen gisteren onder belangrijke grenswaardes zakten trad er in de afgelopen 24-uur een onverwacht krachtig herstel op. De groene cijfers in onze grafische analyse spreken voor zich.

Crypto-analyse 13 september: Bitcoin en altcoins herstellen
Crypto-analyse 13 september: Bitcoin en altcoins herstellen. Live koers vastgelegd om 8.00 uur Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook onder de top-10 zijn de dagkoersen in de top-25 zonder uitzondering positief. Alleen in het geval van Tezos (XTZ) en Dogecoin (DOGE) leidt dit ook tot positieve weekresultaten, de koersen van de andere munten hebben daar nog wat meer stijging voor nodig. Wellicht biedt het cryptonieuws daartoe aanleiding.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij publiceerden gisteren een achtergrondartikel over het standpunt van Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum (ETH), die stelt dat de tijd van dramatische groei voor de cryptomarkt voorbij is. In een tweede artikel gingen we nader in op de koersontwikkeling van Bitcoin (BTC) en het kelderende Ethereum (ETH).

Cryptomunten

Ethereum (ETH) is vandaag in bijna elke rubriek vertegenwoordigd. In dit artikel beantwoordt de auteur de vraag of dit het goede moment is om in de munt te investeren. Dit artikel geeft een meer technische analyse over de vrije val van Ethereum.

In dit artikel vinden we een analyse van de Litecoin (LTC).

Met het nieuws dat Basic Attention Token (BAT) een rechtszaak tegen Google begint wegens schendig van GDPR en privacy sluiten we het nieuws over cryptomunten af.

Cryptobeurzen

Bittrex maakte bekend dat zij vanaf 17 september USD-pairings aanbieden voor Tron (TRX) en Litecoin (LTC). Accounts die voor 4 september 2018 zijn gecreëerd kunnen nu al in USD-pairing handelen. Dit is goed nieuws voor de beide munten, want in het verleden leidden dergelijke aankondigingen en listings vaak tot koersstijgingen.

Ook hier weer aandacht voor Ethereum (ETH). Beleggers en fans van de munt zijn boos op exchange Bitmex omdat deze de koers bewust negatief zou beïnvloeden. Dit naar aanleiding van een aanbeveling van hun CEO om short te gaan op deze munt.

Inmiddels is de funding rond voor de nieuwe cryptobeurs Seed CX dat voor het eerst derivaten aan wil bieden die gereguleerd worden door de Amerikaanse overheid.

In dit artikel de achtergronden rond de strijd die Australische cryptobeurzen voeren met de regelgevende instanties. Een strijd die wellicht in veel landen nog gevoerd moet worden.

Overig cryptonieuws

In dit artikel wordt ingegaan op belangrijke signaalpunten in de crypto-koers. Aangezien de koersen gisteren door een steun-level zakte voorzag deze analyse een verdere daling. Zoals uit onze analyse blijkt is dit gelukkig (nog) niet aan de orde.

De reden dat Ethereum (ETH) vandaag overal opduikt komt vooral omdat oprichter Vitalik Buterin de aandacht op zich vestigt. Dit begon van het weekend toen hij pittige uitspraken deed over de cryptomarkt in het algemeen. Deze uitspraken werden negatief geïnterpreteerd en hadden zeker invloed op de negatieve koersen. In de afgelopen 24-uur stond hij weer volop in de spotlights omdat hij via Twitter een venijnige woordenwisseling kreeg met TRON (TRX) CEO Justin Sun. Dit naar aanleiding van de voorspelling van Sun, die verwacht dat de cryptomarkt juist harder zal groeien dan de succesvolste reguliere bedrijven zoals Amazon en Apple.

Inmiddels hebben we ook de eerste trends voor 2019 gespot. Deze vindt je in dit artikel, waarmee we direct het nieuwsoverzicht afsluiten.

De crypto-agenda

Zoals iedere dag ook vandaag weer een volle crypto-agenda. Wij lopen de agendapunten door.

Technische crypto-agenda

PCChain (PAI) lanceert vandaag haar Testnet 1.0.

Wagerr (WGR) heeft vandaag een Fork op de agenda staan.

BitRewards (BIT) presenteert vandaag haar WordPress plug-in.

Listings

Electra (ECA) ontvangt vandaag haar notering aan de CoinBene Exchange.

Commerciële crypto-agenda

Vandaag staat de Upbit Developer Conference in Jeju (Korea) op het programma. Hoe belangrijk deze conferentie is blijkt uit het grote aantal cryptomunten dat vertegenwoordigd is. Zo vinden we de top-10 munten IOTA (MIOTA) en Cardano (ADA) daar vandaag. Ook Ost (OST), Ontology (ONT), aelf (ELF) en QuarkChain (QKC) zijn vertegenwoordigd.

Ook in Korea, maar dan in Busan wordt games-festival BIC gehouden. Hier is Enjin Coin (ENJ) aanwezig.

Op de Token Fest Expo Conferentie die vandaag en morgen in Boston wordt gehouden vinden we Education Ecosystem (LEDU) en Zap (ZAP) vertegenwoordigd.

De CEO van Patientory (PTOY), Chrissa MCFarlane, is als spreker uitgenodigd voor een Bloomberg Live broadcast.

Met het nieuws dat Cube (AUTO) een meetup in Seoul houdt sluiten we de crypto-agenda voor vandaag af.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Met de schaduw van Buterin over de markt en de vele cryptomunten die er vertegenwoordigd zijn zou er zomaar belangrijk nieuws van de Upbit Developer Conference kunnen komen. De overige agenda-items doen geen grote koerswisselingen voor de gehele markt vermoeden.

Ook vandaag worden er veel financiële cijfers gepresenteerd. Wat veruit het belangrijkste nieuws zal opleveren zijn naar verwachting de monetaire beleidsnota’s die de centrale banken van Engeland en Europa hebben aangekondigd. Ook houdt de Europese centrale bank daarna een persconferentie. In het licht van de Brexit bezien kan onverwacht nieuws tot sterke koersbewegingen leiden. Kortom, weer een drukke handelsdag en spannende crypto-analyse voor morgen in het verschiet.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins vertonen tekenen van herstel
Sluiten