Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 sep 2018

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins tonen voorzichtig herstel

Afgelopen vrijdag zagen we in onze analyse dat de Bitcoin, na de koersval van eerder vorige week, een koers van EUR 5.602,4224 noteerde. Daar is na het weekend nog EUR 5.441,9440 van over. Toch zien we dat de koersen zich in de loop van zondag langzaam herstellen. Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin + 1,72%, ook de koersen van Altcoins, zowel in de top-10 als daarbuiten, stijgen. Wellicht kun je dit verklaren naar aanleiding van het nieuws van dit weekend. Wij bieden je een uitgebreide selectie. Ook kijken we vooruit naar een nieuwe handelsweek met onze crypto-agenda en de financiële agenda voor vandaag in ons nieuwsoverzicht. Nu eerst de crypto-analyse.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Zoals je ziet beginnen we de dag met uitsluitend groene 24-uurs resultaten. Nadat de koersen zaterdag nog terugliepen zette in de loop van zondag het herstel in. Helaas moeten we de feestvreugde een beetje dempen. Uit onze grafiek blijkt immers dat, met uitzondering van Tether (USDT), het koersverloop nog niet gunstig genoeg is om de weekresultaten ook groen te kleuren. In onze analyse zie je de koersontwikkelingen in één oogopslag.

Crypto-analyse 10 september: Bitcoin en Altcoins tonen voorzichtig herstel
Crypto-analyse 10 september: Bitcoin en Altcoins tonen voorzichtig herstel. Live-koers vastgelegd om 7.55 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we hetzelfde beeld. Over de afgelopen 24 uur positieve resultaten die nog niet genoeg zijn om het weekresultaat positief te krijgen. Enige uitzondering hierop is in de top-25 de Dogecoin (DOGE). Vorige week was deze munt voor de algehele koersval een van de weinige munten met rode cijfers. Die positie zorgt er nu voor dat zij met een koersstijging van 6,86% op het moment van schrijven voortbouwen aan een positief weekresultaat.

Het cryptonieuws van het afgelopen weekend

Een kenmerkend verschil tussen cryptomunten en mensen is dat de munten nooit vrij zijn. Daarom gaat het nieuws 24 uur door. Gelukkig hoef je niets te missen want na het lezen van onze nieuwsselectie ben je weer helemaal bij.

Wij sloten de week af met de geruststellende gedachte dat de oprichter van Litecoin (LTC), Charlie Lee, zelfs nu nog positief adviseert over investeren in Bitcoin (BTC).

Gisteren brachten wij een achtergrondartikel waarin we uitgebreid ingaan op de bewering van Brian Armstrong, oprichter en CEO van crypto-exchange Coinbase, die voorspelt dat binnen vijf jaar meer dan een miljard mensen cryptovaluta zullen gebruiken.

Cryptomunten

In deze analyse wordt uitgelegd dat de koersdaling van de Bitcoin (BTC) van vorige week moet worden gezien als correctie van een te snelle groei. De auteur voorspelt de komende weken een redelijk stabiel prijspijl. In dit artikel wordt uitgelegd waarom de Bitcoin (BTC) wel eens de smaakmaker kan blijken tijdens een volgende economische crisis. De snelle stijging van de Bitcoin na de koersval van vorige week verdiende uiteraard ook een analyse.

Vrijdag gaven we al aan dat wanneer Vitalik Buterin tijdens een van zijn speeches in het weekend een rake opmerking zou maken, deze de koers kan beïnvloeden. Hoe waar dit is hebben de bezitters van Ethereum (ETH) helaas direct in hun portemonnee gevoeld toen Buterin tijdens zijn speech in Hongkong aangaf dat Blockchain te mainstream geworden was om nog excessief te kunnen groeien. Dat er voordien ook andere factoren hebben bijgedragen aan de koersval lees je in dit artikel.

Ook de Ripple (XRP) wordt nader geanalyseerd.

Jackson Palmer, oprichter van Dogecoin (DOGE) maakt een analyse van zijn munt en de cryptomarkt als geheel.

Cryptobeurzen

Cryptobeurs Bithumb heeft, zo leren we uit dit bericht, de handel stilgelegd nadat zij getroffen is door een miljoenenhack.

Sinds April verbiedt de Centrale Bank van India de handel in cryptovaluta en daarmee de broodwinning van crypto-beurzen. Die lieten het er niet bij zitten en zijn gaan procederen. Dat is wonderbaarlijk snel verlopen want de Hoge Raad doet aanstaande dinsdag uitspraak over de ban. In dit artikel de achtergronden en een inschatting van de belangrijkste directies van crypto-beurzen over de scenario’s en het effect van de uitspraak op de hele crypto-markt.

Overig cryptonieuws

De SEC heeft een tijdelijke stop op de handel in Bitcoin Tracker 01 en Ethereum Tracker 01 geboden.

In dit artikel worden drie scenario’s geschetst voor de crypto-handel op korte termijn.

De Citygroup denkt na over een nieuwe manier van handelen in crypto en de auteur van dat artikel ziet potentie.

Met dit vrolijke artikel waarin uitgelegd wordt hoe videogames en cryptovaluta elkaar kunnen versterken sluiten we het nieuwsoverzicht af. Tijd om de crypto-agenda te raadplegen!

De crypto-agenda voor vandaag

Vandaag belooft wederom een drukke dag te worden. In onze crypto-agenda zien we veel technische agenda-punten, de nodige listings en weer veel commerciële activiteiten.

Technische crypto-agenda

Waves (WAVES) lanceert vandaag de smart contracts op het Waves MainNet.

ZClassic (ZCL) beleeft na de fork snapshot van gisteren vandaag de Hard Fork naar Anonymus Bitcoin (ANON).

High Performance Blockchain (HPB) lanceert vandaag haar Wallet.

Veros (VRS) lanceert vandaag haar internationaal netwerk.

Pure (PURE) lanceert haar Purexchange.

Aion (AION) houdt vandaag haar maandelijkse TRS tokens lancering beleggers die hebben geparticipeerd in de ECO.

Listings en airdrops

Dentacoin (DCN) ontvangt vandaag haar notering op LATOKEN.

Op dezelfde beurs ontvangt ook CyberFM (CYFM) vandaag een notering.

4NEW (KWAT) ontvangt haar Notering op Digifinex.

Commerciële crypto-agenda

Vandaag en morgen wordt de Blockchain 2018 Seattle Conference gehouden. Het evenement wordt gepresenteerd door Dragonchain (DRGN). Education Ecosystem (LEDU) zal ook aanwezig zijn.

Op de Shanghai international Blockchain week is het vandaag Tech Open Day. Matej Michalko, CEO en oprichter van DECENT (DCT), is een van de sprekers.

Ambrosus (AMB) heeft vandaag weer een meetup, deze keer in Los Angeles.

Rentberry (BERRY) houdt vandaag alsnog de vraag-en-antwoordsessie met CEO Alex Lubinsky.

Het Callisto Network (CLO) houdt een Ask Me Anything sessie met medeoprichter en CTO Yohan Graterol.

Met het bericht dat Trade Token (TIO) eenzelfde sessie op Telegram heeft waar CTO Marcin Zduniak present zal zijn sluiten we dit overzicht af.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Hoewel er wel veel nieuws is, betreft het vooral nieuwsitems van kleinere fondsen. Het valt dan ook niet te verwachten dat de gebeurtenissen op de crypto-agenda de koersen direct zullen beïnvloeden. Dit kan uiteraard anders zijn voor algemeen nieuws dat wellicht van één van de evenementen komt.

Het overige financiële nieuws lijkt te worden gedomineerd door cijfers over consumentenvertrouwen in China, vertrouwen van investeerders in Europa en het consumentenkrediet in Amerika. Ook komt Groot Brittannië met veel cijfers. Zoals je in het nieuwsoverzicht zag zou een teruggang in vertrouwen in traditionele financiële markten wel eens een zege kunnen blijken voor de Bitcoin (BTC). Hoe het vertrouwen is en welk effect dit op de cryptokoersen heeft lees je in onze crypto-analyse van morgen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

 

 

 

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins tonen voorzichtig herstel
Sluiten