Crypto-analyse: Bitcoin (BTC) en Altcoins verliezen zwaar

In onze crypto-analyse van gisteren leek er geen bijzondere handelsdag aan te komen. Hoezeer de schijn kan bedriegen bleek in de afgelopen 24 uur. Binnen een half uur verloor de Bitcoin 2 % in waarde en daalden de koersen van de meeste Altcoins ook scherp. Uitzondering is de Bitcoin Diamond. Waardoor deze correctie komt en wat de scenario’s voor de komende periode kunnen zijn lees je in ons nieuwsoverzicht. Met een blik in de crypto-agenda en vooruitblik naar de komende 24 uur maken we ons op voor een belangrijke handelsdag. Hamvraag zal zijn of en hoe snel de koersen herstellen.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Gisterenmiddag kleurden de koersen plotseling diep rood. Bitcoin (BTC) verloor in een half uur ruim 2% in waarde en ook de Altcoins daalden stevig. In de uren daarna bleef het gehoopte herstel uit. De Bitcoin staat op het moment van schrijven op een resultaat van – 12,24 % en ook de overige Altcoins krijgen zware klappen. Door de scherpe koersval worden ook de weekkoersen aangetast. Positieve uitzondering is de Tether (USDT) dat vaak tegengesteld reageert op de Bitcoin.

crypto-analyse: dieprode cijfers voor Bitcoin en Altcoins
crypto-analyse: dieprode cijfers voor Bitcoin en Altcoins. Live-koersen vastgelegd om 7.30 uur Tradeincrypto.com

 

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-1o zijn de resultaten scherp negatief. Op één uitzondering na zijn de 24-uurs koersen negatief en ook de meeste weekkoersen zijn in rode grafieken uit te drukken. Zeer opvallende uitzondering  is de Bitcoin Diamond (BCD) dat voor de koersdalingen van gisteren een stijging van meer dan 180% noteerde. Inmiddels is daar op het moment van schrijven nog een stijging van 86,54% van over.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Uiteraard staat het nieuwsoverzicht in het teken van de plotselinge koersdalingen. Zo brachten wij een artikel met mogelijke scenario’s voor de Bitcoin (BTC) en de (on)wenselijkheid om in Altcoins te investeren.

Cryptomunten

Andere media speculeren ook volop over de oorzaak van deze plotselinge koersdaling. Waar sommigen de aanjager zien in het nieuws dat Goldman Sachs afziet van een handelsdesk voor Bitcoins (BTC) zijn er ook wildere theorieën. Een van deze theorieën is dat er sprake is van koersmanipulatie. Het feit dat een partij vlak voor de koersval een ‘short’-positie (speculeren op koersdaling) van maar liefst $ 72 miljoen heeft ingenomen is dan ook dankbaar voer voor speculaties.

Een wildere theorie baseert zich op het feit dat een ‘slapende’ Bitcoinwallet die sinds 2014 niet meer actief is geweest ineens voor grote waardes aan Bitcoins naar de beurzen brengt. Analisten voorzien dat deze hoeveelheden met een waarde van meer dan 100 miljoen dollar op korte termijn gedumpt zouden kunnen worden. In het artikel wordt uitgelegd hoe desastreus dat kan zijn en wordt een parallel getrokken met een vergelijkbaar geval voor Ethereum (ETH) die ineens van ruim $300,- naar 10 dollarcent zakte. Uiteraard zijn er veel speculaties over de identiteit van deze bezitter zo’n groot aantal Bitcoins. Sommigen claimen dat dit uit de hoek van de eerste Silk Road afkomstig is terwijl anderen voorzien dat de buit van de hack op de Mt. Gox nu wordt verzilverd. In dit artikel wordt die theorie voorzien van een aantal technische analyses.

Stellar (XLM) is het netwerk waarop IBM een wereldwijde dienst uitrolt. Positief nieuws dus!

VeChain (VET) kondigde een samenwerking aan met een maker van batterijen voor elektrische auto. Dit betekent een grote distributie voor het VeChain Blockchain.

Forbes publiceerde een zeer uitgebreid artikel over de Ripple (XRP) en een van zijn grondleggers, David Schwartz.

Naval Ravikant maakt in korte tijd naam als belangrijke crypto-influencer. Wie deze man is en wat zijn gedachten over cryptovaluta zijn lees je in dit artikel.

Cryptobeurzen

Handelaren die via crypto-exchange Changelly in Monero (XMR) willen handelen hebben te maken met verhoogd toezicht en wellicht kostbare maatregelen. Het blijkt dat deze beurs transacties soms bevriest. De beurs verklaart geen vooroordeel tegen de Monero te hebben.

Crypotobeurs Binance verwelkomde de Bitcoin Diamond (BCD). Gevolg? Een koersstijging van liefst 182,92% die momenteel terugloopt maar op het moment van schrijven nog steeds 86,54% bedraagt.

Blockchain

Vitalik Buterin, een van de grondleggers van Ethereum (ETH) plaatst kritische kanttekeningen bij de huidige Blockchain en pleit voor goedkeuring door Proof of Stake (PoS) in plaats van Proof of Work.

Twitter heeft meer vertrouwen in Blockchain en wil die technologie inzetten voor haar diensten.

De eerste veiling waarbij een aandeel in een kunstwerk kon worden gekocht is vandaag geëindigd. Via Blockchain werd 31,5% van Andy Warhol’s ’14 small Electric Chairs’ verkocht.

Overig cryptonieuws

Eerder vanmorgen presenteerde een Europese denktank een advies aan de ministers van financiën binnen de EU om met uniform en streng toezicht te komen.

In dit achtergrondartikel staat men stil bij de overnamestrijd rond Bittorrent. Naast koper Tron (TRX) was namelijk de Neo (NEO) als koper in beeld. Waarom deze ondanks een hoger bod achter het net viste lees je in dit artikel.

De gebroeders Winklevoss blijven inzetten op crypto. In dit artikel lees je over hun nieuwste patent-aanvraag en eerder verleende patenten. Wellicht vinden we de resultaten binnenkort in de crypto-agenda. In de agenda voor de komende 24 uur zijn ze, zoals je kunt zien, nog niet opgenomen.

De crypto-agenda voor vandaag

Plotselinge koersval of niet, ook vandaag staan er weer de nodige evenementen op de crypto-agenda.

Technische Crypto-agenda

Het feit dat Cardano (ADA) vandaag een roadmap-update presenteert is het enige technische agendapunt.

Listings en launches

Universa (UTNP) wordt vandaag genoteerd op de Ethfinex exchange om verhandeld te worden tegen Ethereum (ETH) of dollars (USD)

TokenCard (TKN) ontvangt eenzelfde notering op deze beurs

Commerciële crypto-agenda

Bankex (BKX) sponsort de IMN Total Alts Conference die vandaag en morgen in San Francisco gehouden wordt.

eBoost (EBST) stuurt een afvaardiging naar de International Game beurs GAMEX die vanaf vandaag tot 9 september in Istanboel wordt gehouden.

Iota (MIOTA) spreekt tijdens hun Meetup in New York

OST (OST) organiseert een OST & Ocean Token Engineering workshop in Berlijn

Modum (MOD) stuurt haar co-founder, Marc Degen, als spreker naar de besloten bijeenkomst ‘Vontobel: Thinking Outside the Box’ die vandaag in Zurich is georganiseerd.

De CEO van Zen Protocol (ZP), Adam Perlow, is een van de sprekers tijdens de Dezentral Blockchain conference 2018 die vandaag in Berlijn wordt georganiseerd.

Gnosis (GNO) houdt een demonstratie met cases op het DutchX netwerk tijdens de Developer Workshop in Berlin.

De CTO van SONM (SNM) leidt vandaag een interactieve workshop tijdens de TechCrunch Disrupt 2018 in San Francisco.

SingularityNet (AGI) houdt een Ask Me Anything sessie op Reddit, in Nederlandse tijd is dat vrijdagochtend om 5 uur.

Hacken (HKN) organiseert een trading contest. Als je mee wilt doen speel je voor de hoofdprijs van $ 400,- in Ethereum (ETH)

Mocht je je in willen schrijven, doe dit dan nadat je de vooruitzichten voor de komende 24 uur gelezen hebt.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Hoewel er veel commerciële evenementen gepland staan biedt de crypto-agenda geen aanleiding om effect op het koersverloop te verwachten. Veel spannender is de vraag hoe de koersen vandaag zullen reageren op de enorme koersval van gisteren. Als zij zich herstellen zou een volgende rally aanstaande kunnen zijn. Bij een verdere daling zijn de vooruitzichten minder gunstig en lijkt een ‘race to the bottom’ niet uitgesloten. Ook de traditionele financiële markten kunnen de koersen vandaag beïnvloeden. Zowel in Europa als in Amerika worden er vandaag belangrijke handelscijfers bekend gemaakt. Daarbij houden zowel leden van de Europese als van de Amerikaanse Centrale bank toespraken. In onze crypto-analyse van morgen zien we in hoeverre deze maatregelen invloed hebben op de rentes en daarmee op de cryptokoersen. Kortom, een spannende dag!

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin (BTC) en Altcoins verliezen zwaar
Sluiten