Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 sep 2018

Crypto-analyse: koersval Bitcoin (BTC) en Altcoins stabiliseert

In onze crypto-analyse van gisteren zagen we een zware koersval. In de afgelopen 24 uur waren er geen dubbele cijfers bij de koersverliezen in de top-10. Toch zette de koersdaling door. Zoals we in onze grafische analyse kunnen zien was de enige uitzondering de XRP (voormalige Ripple) (XRP). De negatieve reactie op het overige financiële nieuws van gisteren zal daar ongetwijfeld een rol in gespeeld hebben. Ook buiten de top-10 zien we verdere koersdalingen. In de top-25 is op de XRP na geen koersstijging te vinden. Na onze analyses werpen we een blik in de crypto-agenda voor vandaag en het komend weekend. Zoals elke dag sluiten we de analyse af met het overige financiële nieuws en de verwachting voor de komende 24 uur. Zo weten we zeker dat je goed voorbereid het crypto-weekend ingaat.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Zoals we in de grafische analyse kunnen zien zetten de koersdalingen de afgelopen 24 uur, weliswaar minder sterk, door. Zowel de Bitcoins als de top-10 Altcoins leverden verder in met uitzondering van de XRP (XRP). Monero (XMR) is de enige cryptomunt met positief weekresultaat.

Crypto-analyse 7 september, koersval dempt, negatief senitment blijft
In de grafische crypto-analyse van vandaag zien we dat de koersval dempt, maar dat het negatieve sentiment blijft. Live koers vastgelegd om 7.45 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 Altcoins blijven de resultaten negatief. Opvallend is dat het eerste positieve 24-uurs resultaat net buiten de top 25 (de Ox (ZRX) op plaats 26 met + 6,33%) te zien is en daarna de rest van de top 50 bijna zonder uitzondering positieve resultaten neerzet. Wellicht een teken van herstel?

Uiteraard was er rond de koersval veel nieuws. Ook vandaag presenteren we je een overzicht met de belangrijkste feiten.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

In alle negativiteit rond de koersval vonden wij een optimistische analyse die voorspelt dat de Bitcoin (BTC) binnen 5 jaar $ 96.000 waard kan zijn.

Cryptomunten

Diverse analisten blijven, ondanks de klap van gisteren, positief over de gedachte dat de Bitcoin (BTC) in november sterk zal stijgen. Deze analyse is een van de vele voorbeelden.

In dit artikel gaat de auteur verder in op de ‘meltdown’ van de koers van Ethereum (ETH).

Ook het feit dat de Ripple (XRP) de positieve uitzondering blijkt viel ons niet alleen op. Hier lees je er meer over.

Dit artikel gaat verder in op de Horizen (ZEN) dat een koerswinst van ruim 13% boekte na een investering van Greyscale.

Met deze analyse in Forbes die de vraag beantwoord of het nu een goed moment is om in Bitcoin (BTC) te investeren sluiten we het nieuws over cryptomunten af.

Cryptobeurzen

Cryptobeurs Coinbase voegt binnenkort noteringen toe van vijf bekende Altcoins. Dit artikel toont aan dat eerdere bekendmakingen tot stijgende koersen voor betreffende Altcoins leidde en welke vijf munten nu genomineerd zijn.

Ook onderzoekt Coinbase samen met Wallstreet investeerder Blackrock de mogelijkheid om een ETF (Exchange Traded Fund) op te zetten met Bitcoin (BTC) en een aantal Altcoins in het fonds.

Kraken, een van de grootste en oudste exchanges kampt met een intern probleem en ontsloeg 57 medewerkers in Canada. Als reden noemt men kostenbesparing en focus op groei elders. Het gerucht dat er een veiligheidsprobleem is wordt door betrokkenen ontkend.

Blockchain

Inmiddels is bekend dat ook Facebook groot inzet op Blockchain. Zij hebben momenteel voor die afdeling 6 vacatures waaronder een voor een zeer ervaren dealmaker.

In dit artikel legt de schrijver uit hoe Blockchain de oplossing kan zijn voor vervalsingen en plagiaat in wetenschappelijke publicaties.

Onder het pseudoniem ‘Sunny King’ bedacht een computerspecialist het systeem ‘PoS’ (Proof of stake) als goedkeuring voor Blockchains. Nu heeft hij een nieuwe vinding gedaan om de veiligheid verder te vergroten.

Overig cryptonieuws

Uiteraard wordt er volop gespeculeerd over de oorzaken van deze plotselinge koersval. In het nieuws van gisteren bespraken we dat er een Whale actief geworden is. Vandaag analyseert men welk gevolg dit voor de prijzen van cryptovaluta kan hebben.

Een van de oorzaken voor de daling was het bericht dat Goldman Sachs afziet van haar plannen om een platform voor cryptotrading op te zetten. Tijdens een speech op de TechCrunch Disrupt Conference in San Francisco nam de CFO van Goldman Sachs afstand van deze theorie. hij noemde het nepnieuws.

Cryptoguru George Weiskner heeft voor zijn bedrijf Pocketful of Quarters een samenwerking met onder meer Kanye West en John Legend aangekondigd. Zij helpen dit bedrijf dat cryptogames maakt om een miljoen financiëring op te halen. Best een prestatie van George, die pas 12 is.

In dit artikel stelt de auteur de vraag of ICO’s onder Europees recht hetzelfde zouden moeten worden behandeld als IPO’s die aan allerlei eisen moeten voldoen.

We sluiten het cryptonieuws af met dit artikel waarin vijf Altcoins getipt worden die na de koersval interessant zijn.

De crypto-agenda voor vandaag en het weekend

De crypto-agenda is, zoals iedere dag goed gevuld, dus we kijken alvast vooruit naar vandaag en het weekend.

Technische crypto-agenda

Op vrijdag vinden we de volgende technische agendapunten:

Bitcoin Interest (BCI) heeft vandaag een Fork.

MyWish (WISH) lanceert vandaag haar ICO-contract gebaseerd op EOS Blockchain

BitRewards (BIT) lanceert vandaag haar Google Play App

Zaterdag 8 september

Bitcoin (BTC) lanceert de Bitcoin Core v.0.17.0

Zondag 9 september

WandX (WAND) lanceert de MainNet Desktop App

Lympo (LYM) lanceert de bèta-versie van haar App

Citadel (CTL) lanceert haar CryoSyS Mainnet

ZClassic (ZCL) heeft een co-fork. De nieuwe munt gaat Anonymous Bitcoin heten.

Naast de technische punten staan er ook diverse listings en airdrops op de agenda.

Listings en airdrops

Ontology (ONT) ontvangt vandaag haar Bibox Exchange notering

Bionic (BNCo) ontvangt vandaag haar Hotbit exchange notering

Zaterdag 8 september

PRiVCY (PRIV) heeft haar 14de Airdrop

Voor het overige staat de crypto-agenda vol met commerciële evenementen.

Commerciële crypto-agenda

Van vandaag tot 11 september wrodt de 2018 Coinsbank Mediterranean Blockchain Cruise georganiseerd. Vertegenwoordigers van Hacken (HKN), Crypterium (CRPT) en SONM (SNM) varen in ieder geval mee.

Van 7 tot 9 september wordt het ETHBerlin Event georganiseerd. Hier kun je vertegenwoordigers van Ethereum (ETH), Status (SNT), OST (OST) en POA Network (POA) vinden.

Van 7 tot 12 september vindt ook de Shanghai International Blockchain Week 2018 plaats waar Vitalik Buterin namens Ethereum (ETH) spreekt.

Daarnaast zijn er ook veel individuele evenementen.

Bitcoin Interest (BCI) houdt een live-sessie op Youtube.

DADI (DADI) houdt een Ask Me Anything sessie.

Vexanium (VEX) distribueert de prijzen voor winnaars van de creative content campagne.

Mass Vehicle Ledger (MVL) houdt een event ‘talk concert’ in Seoul.

SingularDTV (SNGLS) houdt de WyoHackathon 2018

Zaterdag 8 september

Ook op zaterdag is er genoeg te doen.

Zo spreekt Vitalik Buterin namens Ethereum (ETH) vandaag op het Ethereum Industry Summit in Hong Kong.

IOTA (MIOTA) houdt een meetup in Hamburg.

Ambrosus (AMB) houdt een meetup in Portland en San Francisco.

Elastos (ELA) houdt een meetup in Washington en XinFin Network (XDCE) in Harare.

CPChain (CPC) publiceert de antwoorden op 20 AMA-vragen die gesteld zijn.

Bibox Token (BIX) houdt een global meetup in Singapore en als laatste agendapunt voor vandaag kunnen we melden dat Enjin Coin (ENJ) te vinden is op de Minefaire in Chicago.

Zondag 9 september

Ambrosus (AMB) blijft dit weekend ontmoeten, want vandaag houden ze een Meetup in San José.

Matrix AI Network (MAN) organiseert iets nieuws, een Crypto deepdive in Shibuya, Japan.

Phore (PHR) maakt het gezellig op social medium Discord met een heuse Trivia Night.

Met het nieuws dat Neurochain (NCC) op hetzelfde Discord een AMA-sessie houdt sluiten we de meer dan rijk gevulde crypto-agenda af.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur en het weekend

De financiële cijfers van gisteren vielen wat tegen en dat had een direct effect op de beurs. Ook vandaag worden er veel belangrijke industrie-cijfers en cijfers over de import en export in zowel Europa als Amerika bekend gemaakt. Ook zijn er diverse speeches van diverse centrale banken van staten. Uiteraard zullen deze evenementen hun invloed hebben op de cryptokoersen. Ook de diverse grote cryptoconferensies kunnen met belangrijk nieuws komen en met wat gepeperde uitspraken kan Vitalik Buterin op zichzelf al een koersbeweging in gang zetten. Kortom, er wacht ons een spannend handelsweekend en maandag een uitgebreide analyse.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: koersval Bitcoin (BTC) en Altcoins stabiliseert
Sluiten