Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15/10/2018

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins terug na minirally

Wie vandaag de crypto-analyse bekijkt zonder voorkennis zou al blij zijn door de groene 24-uurskoersen. Wie echter de analyse van vrijdag erop terug slaat zou zien dat de koersen van het weekend een minirally hebben meegemaakt. In onze analyse leggen we dit nader uit. Ook buiten de top-10 blijft de markt redelijk stabiel na de koersval van vorige week. In ons cryptonieuws-overzicht kijken we terug naar het nieuws van het afgelopen weekend. Met die kennis paraat kijken we door middel van de crypto-agenda en monetaire ontwikkelingen vooruit naar wat wel eens een enerverende handelsdag of zelfs -week kan worden. Zo weet je dat we weer genoeg spannends te bieden hebben in de crypto-analyse van morgen. Nu eerst die van het voorbije weekend.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Vrijdag overheerste opluchting nadat de gevolgen van de koersval eerder die week gedempt leken. Ten tijde van onze analyse van vrijdag noteerde de Bitcoin (BTC) bijvoorbeeld EUR 5.448,70, Ripple (XRP) 0,364879 en Tron (TRX) EUR 0,019131. Hoewel de stijging over de afgelopen 24 uur in % niet te groot lijkt, liggen veel koersen in geld nu hoger dan vrijdag. Dit komt doordat er afgelopen weekend een kleine rally ontstond. Zoals we in de cijfers zien is deze rally inmiddels aan de volgende etappe begonnen. Helaas zijn de weekkoersen nog niet positief. Onze grafische crypto-analyse brengt alles scherp in kaart:

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins positief na minirally
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins positief na minirally Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 is het sentiment over 24 uur en voor de week iets wisselender. Grootste stijger over de afgelopen 24 uur is de Bitcoin Gold (BTG) met 3,54%. Grootste daler in de afgelopen 24 uur is de Maker (MKR) en OX(ZRX) die ieder – 1,38% dalen. Helaas leidt dit positieve sentiment nog niet tot stijgende weekkoersen..

Met dit beeld van de markt voor ogen vinden we wellicht wat duiding in het cryptonieuws. Ons overzicht van belangrijkste nieuws van het weekend lees je hierna.

Het cryptonieuws van het afgelopen weekend

Wij zorgden er vrijdag voor dat de crypto-liefhebbers zich in het weekend niet hoefden te vervelen. Zo bekeken wij in onze serie ‘de volgende Bitcoin’ de mogelijkheden van de Qtum. Ook onderzochten wij de rol en invloed van de rijkste cryptotraders. Ook informeerden wij je dat de hacker van adult entertainment start-up Spankchain ook wat rijker is geworden. Tot slot berichtten wij dat een andere start-up een gratis Blockchain-universiteit biedt.

Cryptomunten

Deze analyse bestudeert de kleine koersstijging van de Bitcoin en voorziet een grotere stijging. Ook deze analist voorziet een bull-uitbraak en spreekt van stilte voor de storm.

Altcoins

Deze analyse van Ethereum (ETH) gaat vooral in op de koersontwikkeling nu Whales (grote bezitters) hun ETH’s naar de beurs brengen.

Ripple (XRP) voert ook xSpring. Door de te verwachten adoptie schrijven analisten aan deze toepassing meer (positieve) invloed op de koers toe dan aan xRapid. Sowieso bouwt de munt aan vertrouwen. Zo werd bekend dat American Express een van de gebruikers van xCurrent is. Ook dit interview met Ripple’s Chief Marketing Strategist Cory Johnson laat zien dat de invloed van Ripple voelbaar is. Zo overleggen zij klaarblijkelijk zelfs met de entourage van de president Trump.

Tron (TRX) schermt al even met een samenwerking met een zeer grote en invloedrijke partner. Inmiddels gaan de geruchten dat het de Chinese reus Baidu betreft. In dit artikel bekijkt men de gevolgen. ook dit artikel bekijkt de gevolgen, maar dan met de ambitie van oprichter Justin Sung als invalshoek.

Met een achtergrondartikel over een bijzondere cryptomunt, de Faircoin (FAIR), sluiten we het nieuwsoverzicht over cryptomunten af.

Regelgeving

De beurs van Hong Kong wil een leidende positie vasthouden door zich te onderscheiden met haar regelgeving.

In november zal cryptohub Zuid-Korea haar positie over ICO’s bekend maken.

Cryptobeurzen

Cryptobeurs Bithumb heeft 40% van haar aandelen verkocht voor $ 350 miljoen.

Overig cryptonieuws

Crypto-analist en autoriteit Jimmy Song gaf dit weekend een interview waarbij de term ‘ongezouten mening’ terecht was. Bekijk het zelf maar.

Nouriël Roubini draagt momenteel bij aan toenemende volatiliteit. Deze analist met bijnaam ‘dr. Doom’ en bekend door kreten als ‘Bitcoin moet dood’ roert zich danig. Hij staat in de spotlight doordat de SEC zijn mening heeft gevraagd als een van de meningen om een besluit te nemen over ETF. Hoe de markt over hem denkt lees je in dit artikel van Forbes.

Een ambitieuze hacker kondigt op Twitter aan live verslag te gaan doen van door hem uit te voeren zogenaamde 51% aanvallen op minder bekende valuta.

Dit interessante artikel leert ons dat er een verschil is tussen prijs en waarde van een cryptomunt. De schrijvers adviseren om eerst de door hen uitgelegde berekening te doen om zo beter te weten of beleggen zinvol is.

Met dit grappige artikel dat uitlegt hoe je jouw oude smartphone met een app omtovert tot hardware wallet sluiten we het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag

Vandaag zien we een vooral commerciële agenda en een top-25 listing.

Evenementen en beurzen

Ook deze week zijn er uiteraard ook weer de nodige beurzen en evenementen:

 

  • Blockchain Unbound te Tokio (14 tot en met 16 oktober);
  • GITEX Technology Week te Dubai (14 tot 18 oktober);
  • SolarTech Summit in Porto (vandaag en morgen);
  • BlockBeats Blockchain Conferentie in Munchen (vandaag en morgen);
  • Blockchain Awareness Event in Mumbai;

 

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Dogecoin (DOGE) ontvangt vandaag haar notering aan de Lescovex, een relatief nieuwe, Zwitserse cryptobeurs.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Op de evenementen zien we vandaag op het eerste gezicht geen sprekers die de cryptokoersen met hun uitspraken kunnen beïnvloeden. Ook de overige agenda-items lijken de markt niet te gaan beïnvloeden.

Monetair gezien zijn er wel ontwikkelingen te verwachten. Zo is vandaag de deadline voor Italië om haar begroting in Europa in te leveren. Hier wordt met terughoudendheid naar de schuldpositie gekeken. Ook gaan er geruchten dat er snel een akkoord tussen Europa en de Brexit gepresenteerd gaat worden. Hoewel het idee is dat men wacht tot de Europese top later deze week, die woensdagavond begint, zullen de geruchten over de impact van afspraken zeker invloed hebben.

Waar de Europese Centrale Bank aangegeven heeft te wachten tot het voorjaar met eventuele rente-verhogingen ruziën president Trump en de FED in Amerika openlijk over het te voeren rentebeleid. Dit is ongebruikelijk omdat de centrale bank normaal gesproken zelfstandig opereert. De Dollar-koersen reageren dan ook negatief op deze onzekerheid. Al met al gaan we dus hoogst waarschijnlijk een enerverende handelsdag tegemoet. We houden je daarvan met onze crypto-analyse van morgen graag op de hoogte.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins terug na minirally
Sluiten