Crypto analyse: prijs bitcoin en crypto daalt, koersexplosies onderweg?

Tech Robert Kroes 18 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Tijd voor ons om de live Bitcoin prijs en de prijzen voor de top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast kijken we naar bullish signalen voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Kunnen we koersexplosies verwachten?

We beginnen zoals altijd met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in hoofdzakelijk negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.124,70 ($ 44.480,-). Dit is 2,62% lager dan toen de Amerikaanse financiële markten gisteren sloten.

Ook de rest van de cryptomarkt is in mineur. Er zijn nog wel enkele groene koersresultaten te spotten. Terrra (LUNA) noteert met + 17,81% een opvallend goed resultaat in 24 uur. Toch zijn veruit de meeste resultaten negatief. Grootste daler uit de top 25 is VeChain (VET), dat 8,58% verliest in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24/7 alle live cryptoprijzen bekijken.

Bullish signalen voor de Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH)

Ondanks dat de prijzen dalen geven de technische analyses van diverse cryptomunten bullish signalen af. Zo bespraken we al eerder dat de zgn. hash ribbon op enorme koersrecords op langere termijn duidt. Nu speelt deze indicator weer een belangrijke rol, want hij begint weer koopsignalen af te geven. Daarnaast zijn er andere analyses die laten zien dat zich inderdaad een bullish patroon laten zien. Men verwacht dat er in september nog één daling komt waardoor de hash ribbons nog een keer tot een koopsignaal gebracht worden. Als dit gebeurt zal volgens deze analisten daarna de rally naar koersrecords uitbreken. Daarmee zouden we dan een herhaling van zetten kunnen zien van de enorme Bitcoin-hausse in najaar 2017, inderdaad toen ook de tweede helft van het jaar na de halving en dat past in historische analyses.

Een andere populaire analist die op Twitter schuil gaat achter de naam ‘Trader Jackis’ concludeert dat ook voor Ethereum, dat vandaag juist verliest, een koersrally te verwachten valt. Op basis van een zogenoemde channel analyse berekent hij dat de koers terug zal komen richting $ 3.700,- of $ 3.800,- maar dat daarna een forse correctie zal volgen. De hele analyse met bijbehorende grafieken zie je hier.

Komen de koersexplosies er echt aan?

Nu kopen we voor mooie analyses en voorspellingen geen brood. Ook legden we eerder vandaag al uit waarom de koers daalt terwijl er zulke sterke analyses liggen. Ook gaven we aan waarop we wachten om de koersexplosies weer te kunnen zien vormen.

Nu hebben zich nog geen bullish evenementen voorgedaan, maar on-chain matrics laten wel iets anders zien. Het blijkt namelijk dat de grote beleggers, de whales, massaal hun stable coins vanuit hun private wallets naar de exchanges brengen. Dit wil zeggen dat zij hun stable coins op de beurs klaar zetten om te verhandelen tegen andere cryptomunten. Klaarblijkelijk verwachten zij dat de mogelijkheid eraan komt om de spreekwoordelijke ‘dip’ te kopen. Zoals we eerder deze week in onze crypto koersverwachting zagen is dat geen gekke gedachte nu de koers onder $ 45.000,- is gedoken. We zijn dus zeer benieuwd wat er gaat gebeuren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen