Crypto analyse: prijs BTC en crypto stijgt. ETC, ADA en scam alert

Crypto Robert Kroes 6 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Voor de laatste keer voor het weekend bekijken we de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we de Ethereum Classic (ETC) prijs en de Cardano (ADA) prijs. Tot slot delen we een scam alert. Scammers hebben het op jouw wallet voorzien.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) en crypto prijzen.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 22.789,97 ($ 23.170,56). Dit is 2,65% hoger dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen. Afgezien van de stable coins noteert alleen de Leo Token (LEO) een klein verlies van -0,20%. De grootste winst is op dit moment met +16,73% voor Near Protocol (NEAR). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto investeerders enthousiast over daling Ethereum Classic (ETC) prijs

Zoals we eerder al uitlegden profiteert Ethereum Classic (ETC) sterk van de veranderingen bij Ethereum (ETH). We zagen een dat deze munt het grootste rendement over de afgelopen maand noteerde, maar de afgelopen week zagen we winstnemingen. Hierdoor is het weekresultaat -8,32%. Dit ondanks een sterk herstel van de live Ethereum Classic (ETC) prijs. Deze noteert nu $ 37,58 en dit is 8,37%% hoger dan gisteren.

Toch zijn de voortekenen voor de ETC prijs niet ongunstig. Investeerders lijken het te waarderen dat de snelle groei iets afneemt en dat er liquiditeit in de markt komt. Op basis van analyses verwacht men een terugval naar $ 29,-, waarna er een bull rally naar $ 43,- en in gunstig geval $ 50,- volgt.

Analisten verwachten dat de bull trend pas doorbroken is als de koers onder de $ 27,- daalt. Prijsdruk kan de koers dan drukken naar $ 21,-.

Overigens maakten we vanmiddag al een analyse van de Bitcoin (BTC) prijs voor de komende week.

Cardano (ADA) prijs blijft vlak in bewegende crypto markt

In de periode voorafgaand aan eerdere hard forks zagen we dat de Cardano (ADA) koers sterk steeg. De live Cardano (ADA) prijs noteert momenteel $ 0,518. Dat is weliswaar 3,92% hoger dan gisteren, maar van een sterke koersstijging in aanloop naar de Vasil Hard Fork is nog geen sprake.

Sterker nog, op dit moment lijkt de prijs zich in een consoliderend patroon te bewegen. Om dit patroon te breken zal de munt eerst boven de $ 0,52 moeten sluiten en daarna de weerstand op $ 0,5472 moeten doorbreken.

Ook op social media klinkt kritiek op de prijsontwikkeling van Cardano (ADA) en dat laat de ontwikkelaars niet onberoerd. Sterker nog, Charles Hoskinson reageerde persoonlijk op een klagende tweep.

Naast de prijzen van cryptomunten is er nog iets om op te letten.

Twee geavanceerde cryptoscams hebben het op jouw wallet voorzien

Het stadium van opzichtige scams waarvan je denkt ‘hoe trappen ze erin’ is wel voorbij. Op dit moment gaan er twee soorten geavanceerde cryptoscams rond.

De eerste scam richt zich op gebruikers van Coinbase. Men doet het op geavanceerde manier voor alsof er urgente e-mails van Coinbase arriveren. De link in die e-mail leidt naar een fake site. Het wordt geavanceerd op het moment dat er 2-factor autorisatie gevraagd wordt. Daar legt men namelijk een link naar de echte Coinbase site. Vervolgens komt er een melding dat er verdachte activiteiten activiteiten plaatsvinden. Men kan dan contact opnemen met de ‘helpdesk van Coinbase’. Door de eerdere 2FA is men achteloos en krijgen de hackers toegang tot de wallet.

De tweede crypto scam werkt via dating apps. Daar wordt eerst weken of maanden contact gelegd en vertrouwen opgebouwd. Als men na maanden zover is wordt de nieuwe date verleid tot een buitenkansje. De korte route is dan dat de date na maanden verdwijnt.

De lange(re) route is dat men het account laat groeien en de ‘date’ in de volgende maanden probeert zo veel mogelijk bij te laten storten. Op het moment dat er argwaan is trekt men dan alsnog de wallet leeg. Hier ligt het raffinement met name in het vertrouwen dat gebouwd wordt.

Het is dus in meerdere opzichten een weekend om op te passen. Juist daarom publiceren we morgenmiddag 5 tips om gratis crypto te verdienen. Wel zo makkelijk voor het weekend!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen