Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 jul 2020
Leestijd: 6 minuten

Crypto-analyse is terug bij stijgende Bitcoin, wat kunnen we verwachten?

#6 Bitcoin bites: Lopen jouw cryptomunten gevaar door datalek bij Ledger?

Lopen jouw cryptomunten gevaar door datalek bij Ledger?

Ledger is een bekende producent van wallets voor cryptomunten. Beleggers zouden hun munten zo veilig kunnen bewaren omdat zij, in tegenstelling tot bewaren van cryptomunten op een beurs over de private key beschikken. Nadat het wallet-bedrijf eerder al in opspraak kwam door een gevonden zwakte in het systeem meldt zij nu zelf een datalek. In een blogpost meldt het bedrijf vandaag dat een kwaadwillende derde via een API-koppeling toegang heeft gehad tot klantendata en orderinformatie. Ledger benadrukt dat betaalgegevens en opgeslagen cryptobezittingen veilig zijn.

Voor investeerders betekent het lek volgens Ledger dan ook niet anders dan dat gegevens op straat liggen en gebruikt kunnen worden voor de bekende oplichtingsvormen, zoals phishing en malware. Zij claimt dat zij alle betrokken klanten inmiddels heeft geadviseerd. Verder adviseert zij niet anders dan NOOIT de herstelzin van 24 tekens prijs te geven, ook niet als daar uit naam vaan Ledger om wordt gevraagd. Ledger zou namelijk zelf nooit om die gegevens vragen. Wat Ledger niet specifiek adviseert, maar wat wel logisch is, is dat klanten ook alert moeten zijn op hun e-mail. Open geen onbekende mails en zeker geen onbekende bestanden. Zo voorkom je dat je slachtoffer wordt van ransomware of andere vormen van phishing. Het hele blog van Ledger kun je hier nalezen.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van CryptoClan.nl en onze crypto-analyse van morgen, waarvoor je jezelf nu al gratis kunt inschrijven, brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-analyse is terug bij stijgende Bitcoin, wat kunnen we verwachten?
Sluiten