Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31 aug 2018

Crypto-analyse + vooruitblik 31 augustus: Bitcoins en meeste Altcoins lager

Waar we aan het begin van de week haast alleen stijgende koersen zagen meldden we gisteren dat de koersen van Bitcoin (BTC) en Altcoins met een enkele uitzondering licht daalden. Zoals we in de grafische analyse zullen zien zijn de koersen vandaag ook licht lager, vooralsnog zonder dat dit de weekresultaten in het negatieve trekt. Buiten de top 10 is dit beeld niet anders. Met deze gedachten in ons achterhoofd blikken we terug op het nieuws van de afgelopen 24 uur en kijken we vooruit naar de crypt0-agenda en financiële agenda voor het weekend. Wellicht kunnen we aan de hand daarvan inschatten hoe het koersverloop en de crypte-analyse van maandag eruit zal zien. Nu eerst het overzicht van vandaag.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Na een aantal dagen op rij groene cijfers te hebben gezien sloegen de 24-uurs koersen gisteren wat om. Ook vandaag zien we dat de top-10 cryptomunten, met uitzondering van Iota (MIOTA) en Monero (XMR), negatieve dagkoersen noteerden. De koers over zeven dagen blijft wel stijgend, zoals je in onze grafische analyse kunt zien.

crypto-analyse 31 augustus: Bitcoin en top 10 Altcoins schrijven negatief dagresultaat met uitzondering van Monero en Iota
crypto-analyse 31 augustus: Bitcoin en top 10 Altcoins schrijven negatief dagresultaat met uitzondering van Monero en Iota. Live-koers vastgelegd om 7.40 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 zien we over het algemeen het beeld van dalende dagkoersen en stijgende weekkoersen. Dash (DASH) VeChain (VET) en Nano (NANO) noteerden als enige top 25-munten wel positieve dagresultaten, waarbij Nano (NANO) met een koersstijging van ruim 13% het meest opvalt. De weekkoersen zijn ook voor de top 25 zonder uitzondering positief.

Om je klaar te maken voor de nieuwe handelsdag en het weekend geven we je een overzicht van het belangrijkste nieuws en de komende gebeurtenissen.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij bekeken de koers van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) nader in deze achtergrondanalyse. Uiteraard was er meer nieuws over cryptomunten.

Cryptomunten

Zo voorspelt deze studie in de komende jaren een grote koersstijging voor Bitcoin (BTC), Monero (XMR) en de minder bekende Decred (DCR). Voor andere cryptovaluta zoals Bitcoin Cash (BTC) en Ripple (XMR) lijken de vooruitzichten minder gunstig.

In deze analyse blijkt dat de Tron (TRX) ook een positieve toekomst tegemoet gaat.

Met het nieuws dat de nationale bank van India na een eerdere negatieve houding nu toch overstag gaat en Blockchain en cryptohandel lijkt te omarmen sluiten we het nieuws over cryptomunten af.

Blockchain

De Blockchain wordt met de dag breder toegepast. Zo voorziet men hier een toepassing in verantwoorde winning van grondstoffen, zoals kobalt (gebruikt in batterijen).

Ook in de Arabische Emiraten ziet men mogelijkheden voor toepassing in het bankwezen.

Dit achtergrondartikel toont een overzicht waarin diverse studies worden geanalyseerd over het gebruik van Blockchain in het bedrijfsleven. Ondanks dat het vertrouwen in de technologie moet groeien is men ervan overtuigd dat Blockchain breed gebruikt zal worden in het bedrijfsleven.

Overig cryptonieuws

Eerder berichtten wij al dat de belangrijkste cryptobeurzen zelfregulatie ontwikkelen. Inmiddels krijgt dit initiatief handen- en voeten. Experts denken dat dit wel eens een ‘game-changer‘  kan zijn bij de ontwikkeling van cryptomunten.

Ook opvallend is dat er een of meer investeerders bezig zijn om invloedrijke Twitter-accounts over de Bitcoin op te kopen. Men biedt naar verluid miljoenen voor invloedrijke accounts.

Met al dit nieuws ligt er weer een drukke handelsdag en spannend weekend in verschiet. We werpen een blik in de crypte-agenda en overige financiële agenda’s voor het weekend.

De crypto-agenda voor vandaag en het weekend

We beginnen uiteraard met de (zeer volle) crypto-agenda.

De crypto-agenda voor vrijdag 31 augustus en het weekend

Het is vandaag de laatste dag dat de Bitcoin (BTC) CME futures verhandeld kunnen worden.

Voor het overige staan er zeer veel evenementen en lanceringen voor kleinere fondsen op het programma voor vandaag en morgen. Uiteraard interessant voor specifieke beleggers, maar wellicht nog niet voldoende om het algemene koersverloop te beïnvloeden. Daarom verwijzen we je bij uitzondering naar een aparte agenda.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur en het weekend

Met de bekendmaking van de prijsindexcijfers voor Europa en cijfers over de handel in grondstoffen in de Verenigde Staten is de verwachting dat de cryptohandel door deze cijfers wellicht zal worden beïnvloedt. Alle reden om na een welverdiend weekend uit te kijken naar de crypte-analyse voor aanstaande maandag.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

 

Reageer op artikel:
Crypto-analyse + vooruitblik 31 augustus: Bitcoins en meeste Altcoins lager
Sluiten