Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 28 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin bingewatchen? Dit zijn de 5 beste crypto films en docu’s

Natuurlijk zijn Bitcoin en andere crypto’s erg interessant als belegging, maar er is meer. Zo gaat er achter crypto’s een wereld van techniek schuil. Ook zijn er steeds meer nieuwe uitvindingen en zijn er tal van invloedrijke influencers actief. Inspiratie genoeg voor makers van films en documentaires om mooie producties te maken. Daarom delen wij vijf crypto films en docu’s die beslist de moeite waard zijn.

Het mooie is dat je niet hoeft zoeken. Jouw vrienden van Want helpen je gewoon met dit lijstje. Je vindt ze onder andere op streamingdiensten als Netflix en Videoland.

Crypto op Netflix en andere streamingdiensten

In de lijst vind je verschillende genres. Kies je liever waargebeurde verhalen, of juist een informatieve docu? Er is voor ieder wat wils.

# Waargebeurde crypto-crime: Trust No One: The hunt for the crypto king

Deze documentaire volgt de gedupeerde beleggers van cryptobeurs QuadrigaCX in hun zoektocht naar de waarheid. Klopt het verhaal dat alleen de eigenaar toegang tot het fortuin had? Is hij inderdaad onverwacht overleden waarmee het geld voor eeuwig onbenaderbaar is? De gedupeerden gaan op jacht naar antwoorden.

#2 Hoe werkt de Bitcoin wereld? Cryptopia: Bitcoin, Blockchains and the future of the internet

Documentairemaker Torsten Hoffmann duikt in het diepe en onderzoekt de wereld van blockchains en cryptomunten. Hij gaat op zoek naar sleutelfiguren, achtergronden en conflicten voor een spannend inkijkje in de goede en slechte aspecten van de cryptomarkt.

 

Overigens blijft het natuurlijk interessant om te beleggen in Bitcoin en crypto. Ben jij tussen het bingewatchen door benieuwd of er nog iets te verdienen valt? Check dan 24 uur per dag de live Bitcoin prijs en cryptoprijzen op Tradeincrypto.com.

#3 Gaat geld verdwijnen? Bitcoin: the end of money as we know it

Cryptopia was niet het eerste project waarvoor Torsten Hoffmann onderdook in de wereld van Bitcoin en crypto. Hij maakte namelijk ook de documentaire Bitcoin: The end of money as we know it. Hierin gaat hij in gesprek met bekende influencers zoals Roger Ver en Andreas Antonopoulos over de vraag in hoeverre Bitcoin en crypto het traditionele geld zullen vervangen.

#4 Ontspannen met Crypto: Start-up

In deze serie, die drie seizoenen duurt, duik je in de wereld van Izzy. Zij werkt in Miami aan GenCoin, de nieuwste cryptomunt. Doordat ze met bankier Nick en gangster Ronald een opvallend team vormt krijgen ze al snel hackers, foute investeerders en de FBI achter zich aan. De hoofdrolspelers in deze spannende misdaadserie zijn Adam Brody, Martin Freeman en Edi Gathegi.

De serie is momenteel te zien op Videoland.

#5 Nederlandse cryptopioniers aan het woord: Cryptokoorts

Ook de laatste van deze 5 bingewatch-tips kun je momenteel op Videoland bekijken. In de Nederlandse documentaire Cryptokoorts nemen de makers je aan de hand van Nederlandse spelers op de cryptomarkt mee in de wereld van Bitcoin en crypto. De documentaire is redelijk verborgen. Videoland heeft dan ook geen trailer beschikbaar gesteld. Gelukkig is er op YouTube altijd wel een review te vinden, zo ook voor deze docu.

Uiteraard wensen we je veel kijkplezier. Als je tussendoor zin hebt om zelf wat meer te zien van de wereld van beleggen in Bitcoin en crypto kun je natuurlijk altijd voor de prijzen gaan in de gratis paper trading competitie van onze collega’s van Virtueelbeleggen.com.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin bingewatchen? Dit zijn de 5 beste crypto films en docu’s
Sluiten