Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto break: Prijs Bitcoin daalt, crypto wisselt. Bitcoin bulls, tik Elon Musk

Inmiddels is de eerste handelsdag van de week op de Amerikaanse beurzen ook voor bij. Voor ons een mooi moment om de live bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast bekijken we bullish berichten over de Bitcoin en zien we hoe Elon Musk een plaagstoot te verwerken krijgt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, cryptomarkt wisselt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 38.991,86 ($ 45.944,17). Dit is 1,59% lager dan gisteravond en ook lager dan tijdens het einde van de vorige Amerikaanse handelsweek.

De rest van de cryptomarkt laat een wisselend beeld zien. De prijzen van de top 25 cryptomunten lopen fors uiteen. Zo is er een aantal dalers, waarvan Ripple (XRP) met 9,61% het meeste verliest. Aan de andere kant zien we forse stijgingen. Solana (SOL) voert de markt aan met een koersstijging van 21,03%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je op elk moment de live cryptoprijzen bekijken.

Bullish signalen voor de Bitcoin

Ondanks de prijsdaling die we nu zien is men nog steeds bullish over de Bitcoin. Zo zien we in de technische analyses dat de Bitcoin de vorige week afsloot boven de voortschrijdende gemiddeldes over 21 weken en 200 dagen. Dit is voor het eerst sinds April 2020 en wordt gezien als een sterk koopsignaal. De hele analyse met bijbehorende grafieken zie je hier. Overigens is het voortschrijdend gemiddelde vaker belangrijk om de koers van de Bitcoin en andere cryptomunten in te schatten. Onze collega’s van Tradeincrypto.com legden dit eerder uit.

Ook andere analyses duiden erop dat Bitcoin flinke groeipotentie heeft zodra de koers door de twee weerstanden op $ 48.742,- en $ 50.000,- kan breken. Als dit gebeurt kunnen we volgens analisten rekenen op een koersstijging van 22%, waarmee we terug gaan naar het psychologisch belangrijke niveau van $ 60.000,-. In onderstaande analyse zie je e.e.a. uitgelegd.

Dit ligt overigens exact in lijn met onze Bitcoin koersverwachting voor de komende week die we vanmorgen publiceerden.

Wil jij een (gebruikte) Tesla kopen met Dogecoin (DOGE)? Het kan!

Waar Elon Musk zich vorige week vast verbaasd zal hebben over het voorstel om in de porno-industrie te gaan begon deze week met een nieuwe plaagstoot voor de tech-tycoon. Hij blies namelijk de mogelijkheid om je Tesla met Bitcoin te betalen af. Een andere partij is nu in dit gat gesprongen. Het bedrijf Bots kondigt namelijk aan dat zij voor Tesla dealers een service hebben ontwikkeld waarmee het mogelijk is om jouw Tesla met Dogecoin (DOGE) en andere cryptomunten af te rekenen bij Tesla dealers. Hoewel Elon Musk nog niet officieel gereageerd heeft kunnen we ons zo voorstellen dat hij niet blij is dat een ander de primeur heeft om zijn Tesla’s met crypto te laten betalen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!