Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11 nov 2021

Crypto break: Prijs Bitcoin en ETH record, markt schrikt. Dit is er gaande

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we de bizarre ontwikkelingen op de cryptomarkt. Wat is er gaande?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 cryptomunten diep rood na records

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 56.417,41 ($ 65.079,49). Dit is 3,32% lager dan toen de Amerikaanse markten gisteren sloten.

Ook de prijzen van de andere cryptomunten uit de top 25 kleuren diep rood. Afgezien van de stable coins zien we alleen verliezen. De grootste tik is voor Cosmos (ATOM), dat 10,34% verliest. Bij de collega’s van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Amerikaanse inflatie zorgt voor prijsrecord Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH)

Veel investeerders die de koersresultaten zien worden niet vrolijk. Toch was dat eerder vanavond anders. De Amerikaanse consumentenprijsindexcijfers werden bekend gemaakt. Toen hieruit bleek dat de inflatie in Amerika oploopt tot liefst 6,2% (het hoogste punt in 30 jaar) schoten de koersen op de cryptomarkt omhoog. Dit leidde tot koersrecord.

Na het record van gisteren stelde men de prijs van de Bitcoin vandaag nog scherper op $ 69.044,77. Ook Ethereum (ETH) schoot omhoog naar een record. Deze cryptomunt zette het record vandaag op $ 4.868,-. Dit bleek voor veel investeerders echter een te verleidelijk aanbod.

Investeerders nemen BTC winst, de crypto sneeuwbal rolt weer

Nagenoeg direct na het bereiken van de koersrecords gebeurden er opmerkelijke dingen op de cryptomarkt. Zo begonnen investeerders in onverwacht hoog tempo winst te nemen. Ook kwam er een Bitcoin wallet in actie die sinds 2013 sliep. Deze transfereerde 2.207 BTC met een waarde van $ 147 miljoen. Dit maakte de markt nog onrustiger.

Hierdoor volgde er een flash crash, waarbij de Bitcoin binnen korte tijd $ 7.000,- aan waarde verloor. Deze forse correctie triggerde de crypto sneeuwbal. Hierdoor kwamen ook de resultaten van andere cryptomunten onder druk te staan. Hoewel ook de vroege Aziatische markt winstnemingen laat zien en de sneeuwbal naar verwachting nog even doorrolt weten we dat er al meer dan $ 700 miljoen geliquideerd is. We zijn dan ook benieuwd wat we morgen kunnen verwachten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crypto break: Prijs Bitcoin en ETH record, markt schrikt. Dit is er gaande
Sluiten