Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Crypto 11 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Crypto-hacker gaat honderden miljoenen aan buit terugstorten

Bitcoin, ethereum en cardano zijn slechts enkele van de verschillende cryptocurrencies. Een crypto-hacker heeft flink wat bijeen gejat, maar gaat het nu weer teruggeven.

Met de populariteit van de verschillende cryptocurrencies neemt ook de belangstelling van criminelen toe. Tegenwoordig hoeven die geen banken te beroven om aan geld te komen, maar hoeven ze ‘slechts’ een crypto-platform te hacken. Dat levert overigens ook nog eens meer op dan het beroven van een bank.

Een miljoenenbuit aan crypto

Uit informatie van The Block en CNBC bleek dat een hacker het had voorzien op het Poly Network. De roof vond plaats op 10 augustus nadat hij een zwakheid in het systeem had ontdekt. Het was de grootste crypto-roof tot nu toe want in totaal werd er 611 miljoen dollar aan verschillende cryptocurrency buitgemaakt. Het zou onder andere gaan om ethereum en shiba ina.

We zijn nu een dag later en de crypto-dief heeft een bijzonder besluit genomen. Hij heeft een deel van zijn buitgemaakte cryptocurrency teruggestort. Hij stuurde een token met de tekst ‘ready to surrender’ en daarbij 256 miljoen dollar van de 611 miljoen dollar.

Betrapt?

Waarom de hacker het geld teruggeeft is onbekend. Mogelijk is de crypto-dief gesnapt. Een aantal veiligheidsonderzoekers zou verschillende gegevens over de hacker hebben opgespoord zoals e-mail, IP-adres en de exchange die hij heeft gebruikt. Mogelijk probeert hij door de teruggave vervolging te voorkomen.

De gevolgen voor de gebruikers van het crypto-platform lijkt dus met een sisser af te lopen. Toch blijft het oppassen om je cryptocurrency niet in de handen van hackers te laten vallen. Dit jaar is in totaal al 361 miljoen in de handen van hackers gevallen. Toch zegt analist Tom Robinson van CNBC dat het moeilijk kan zijn om het digitale gestolen geld wit te wassen. Het is lastig om geld buit te maken zonder digitale sporen achter te laten. Je moet desondanks goed opletten welk platform je gebruikt en wat de beveiliging is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Engadget

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!