Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 mrt 2019

Crypto: Hollywood-film over Bitcoin, Russische Maffia en meer…

De wereld van Bitcoin en cryptocurrencies is omgeven door een hoop mysterie en intrigerende verhalen. De crypto-industrie wordt niet voor niets geregeld het Wilde Westen genoemd. Hollywood ziet daar blijkbaar wel brood in. Maak kennis met Crypto.

Crypto: Hollywood thriller over Bitcoin

Dat is een film met Kurt Russell, Beau Knapp, Alexis Bledel en Luke Hemsworth in de hoofdrollen. Jup, de broer van Liam en Chris Hemsworth.

Vannacht is de eerste trailer van Crypto verschenen. De film wordt geproduceerd door Yale Productions en gedistribueerd door Lionsgate, met een releasedatum van 12 april.

De ontwikkeling van Crypto begon waarschijnlijk toen de crypto-mania nog in volle gang was, en Bitcoin elke dag nieuwe hoogtepunten leek aan te tikken. Ondertussen is het allemaal weer wat rustiger geworden, en claimen experts zelfs dat we in een nucleaire cryptowinter zitten.

Dat mag de pret niet drukken in Hollywood. Het hoofdpersonage van Crypto is een soort cryptocurrency-whizzkid die een flinke som aan Bitcoin in zijn bezit heeft. Vervolgens barst het feest los, met geweren, hackers, Russische maffia en spionage.

Je merkt het al direct: dit is geen Oscar-materiaal. Ondanks de betrokkenheid van Kurt Russel gaat het hier duidelijk om een B-film, een budget-poging om een relevante thriller eruit te gooien.

Ach, meestal zijn dat soort films het perfecte materiaal voor een verloren avond op de bank. Neem Crypto echter vooral niet te serieus, want de makers lijken zich niet druk te maken om hoe accuraat de film op crypto-vlak gaat worden…

Crypto Hollywood film trailer
Reageer op artikel:
Crypto: Hollywood-film over Bitcoin, Russische Maffia en meer…
Sluiten