Bitcoin verslaving: eerste cryptokliniek is een feit

Het blijkt dat mensen toch echt overal verslaafd aan kunnen raken. Met het steeds populairder worden van selfies is een selfieverslaving inmiddels een ding en zou het ook nog behoorlijk gevaarlijk zijn. Ook Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn de laatste tijd behoorlijk populair en jawel, ook daaraan kun je verslaafd raken. In Schotland is nu zelfs de allereerste “crypto kliniek” geopend om mensen te helpen afkicken.

Ontsnappen naar de Bitcoin wereld

De kliniek is gevestigd in het Schotse ziekenhuis Castle Craig Hospital en Tony Marini, welke enkele van de nieuwe behandelingen begeleidt, geeft aan dat de verslaafden het verhandelen van cryptocurrency zien als een manier om te ontsnappen naar een andere wereld. Ze zouden niet tevreden zijn met hun realiteit. De eerste stap tot genezing zou bestaan uit het ontmoeten van andere verslaafden en het delen van verhalen. Dat zou mensen helpen zich te realiseren dat ze niet de enige zijn.

Het belangrijkste cryptonieuws in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief zodat je het grootste Bitcoin-nieuws direct in je inbox krijgt!
[revue_subscribe]

Bitcoin verslaving

Een soort gokverslaving

Wat maakt het verhandelen van cryptocurrencies dan zo verslavend? Chris Burn, één van de Castle Craig Hospital therapeuten, geeft aan dat de hoge risico’s en fluctuaties op de cryptocurrencymarkt vooral aantrekkelijk zijn voor mensen die verslaafd zijn aan gokken. Het zorgt voor dezelfde soort spanning als gokken in een Casino en de behandeling lijkt dan ook op sommige bestaande methodes voor het behandelen van een gokverslaving. Experts geven aan dat cryptocurrencies dusdanig verslavend kunnen werken, dat mensen alleen nog maar bezig zijn met het bijhouden van de marktfluctuaties.

zakenman beurs

Als de combinatie van Bitcoin en gokken je bekend voorkomt, is dat waarschijnlijk omdat je eerder al eens een artikel hebt gelezen over de Berkshire Hathaway CEO Warren Buffet. De miljardair ziet Bitcoin namelijk helemaal niet als een investering, maar ziet de cryptocurrency als een gok. Het lijkt erop dat hij een groter punt heeft dan hij zelf waarschijnlijk denkt.

Cointelegraph

Reageer op artikel:
Bitcoin verslaving: eerste cryptokliniek is een feit
Sluiten