Crypto: eerste dag Terra (LUNA) 2.0. Dit moet je weten, dit doet de prijs

Tech Robert Kroes 28 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Zoals we gisteren aankondigden ging vandaag Terra (LUNA) 2.0 van start. Wij bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna blikken we terug op de eerste dag van Terra (LUNA) 2.0. Wat gebeurde er en hoe ontwikkelde de prijs van deze crypto zich?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs vlak, top 25 crypto positief

Op het moment van schrijven noteert die live Bitcoin prijs EUR 27.156,04 ($ 28,987,36). Dit is 0,75% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook hoger dan tijdens onze crypto update van gisteravond, die later verscheen.

De prijzen van de top 25 crypto zijn over het algemeen positief. Er zijn wel enkele munten die een verlies noteren. Het grootste verlies is voor Monero (XMR), dat 4,12% verliest. De grootste winst is momenteel met + 7,47% voor Avelanche (AVAX). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Terra (Luna) 2.0, dit moet je weten over deze crypto

Gisteren kondigden we al aan dat vandaag Terra (LUNA) 2.0 gelanceerd zou worden. In dit artikel waren echter nog een aantal dingen onduidelijk, dus de hoogste tijd om je volledig in te vullen over deze nieuwe bekende crypto.

Geen hard fork, maar een nieuwe blockchain

Gisteren meldden we dat er een hard fork plaats zou vinden. Dit is echter niet het geval, men heeft een geheel nieuwe blockchain gelanceerd. Dit gebeurde eerder dan verwacht, namelijk om 9 uur Nederlandse tijd in plaats van om 10 uur.

Voorkom naamsverwarring: de oude blockchain verandert

Ook was er sprake van naamsverwarring. De nieuwe blockchain gaat verder onder de naam Terra (LUNA). Ook de oude blockchain met bijbehorende crypto blijft bestaan. Deze gaat vanaf nu verder onder de naam Tera Classic (LUNC).

Wat was de introductieprijs van Terra Luna?

Iedere beurs bepaalde natuurlijk zijn eigen introductiekoers. Wij hanteren de gegevens van Coinmarketcap.com. Daar zien we dat de introductieprijs $ 17,80 was.

Hoe verliep de handel in Terra (LUNA)?

De eerste dag was niet om over naar huis te schrijven. Zoals gezegd begon de munt op $ 17,80. Direct na opening van de handel dook de prijs naar een eerste dieptepunt van $ 13,27. Hierna herstelde de koers snel en was er zelfs ruimte voor koerswinst. Binnen een kwartier steeg de koers naar $ 19,53 en dat is tot nu toe het all time high voor Terra (LUNA) 2.0.

Daarna ging de koers weer hard naar beneden. Binnen minuten daalde de prijs naar de openingskoers en daarna begon de vrije val. Vanmiddag bereikte de koers even een bodem van $ 3,931 om daarna iets terug te komen. Op het moment van schrijven staat de live Terra (LUNA) prijs op $ 4,4969. Dit is dus een koersverlies van 74,74% in minder dan 10 uur.

Heeft de markt vertrouwen in deze oude nieuwe crypto?

Met een koersverlies van 75% in minder dan 10 uur lijkt die vraag snel beantwoord. Sterker nog, het lijkt er gezien de algemene situatie op de cryptomarkt juist op dat veel investeerders een andere investering zoeken.

We zagen gisteren al dat er diverse critici waren die te hoop liegen tegen deze nieuwe oude bekende. Ook Vitalik Buterin kunnen we aan dit rijtje toevoegen. Hij heeft zelfs twee ‘gedachtenstappen’ ontwikkeld om te zien of een geautomatiseerde stable coin levensvatbaar is. Een munt met 20%% rendement (zoals beloofd door Terra vóór de crash) voldoet hier zeker niet aan.

Heeft het zin om in Terra Classic (LUNC) te investeren?

Nu de nieuwe Terra (LUNA) (nog) geen vertrouwen wekt is het wellicht een idee om in de Terra Luna Classic (LUNC) te investeren. Helaas, ook de oude crypto reageert niet zoals veel investeerders graag zien. De Terra Luna Classic (LUNC) prijs is $ 0,000082. Hiermee levert de prijs van deze crypto in 24 uur 40,87% in waarde in.

Daarbij komt dat investeerders de gang van zaken rond de mega crash nog steeds met argusogen volgen. We zagen gisteren al dat de oprichter onder vuur ligt. Vandaag kwam daar het nieuws bij dat de instorting van deze ‘klassieke’ crypto moedwillig veroorzaakt is door 7 whales. Daarmee lijkt het netwerk kwetsbaar en is het dus logisch dat beleggers terughoudend zijn.

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen