Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31 aug 2021

Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto bearish, bull-rally aanstaande? + XRP

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus de hoogste tijd om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast bekijken we signalen die erop duiden dat er een bullish omslag aankomt. Ook bekijken we de laatste stand van zaken in de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de SEC + bijbehorende koersniveaus.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Bitcoin prijs daalt, cryptomarkt tweeslachtig

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 39.977,36 ($ 47.160,69). Dit is 1,60% lager dan gisteren rond dezelfde tijd en ook lager dan tijdens onze crypto koersverwachting die we gisteren eerder in de ochtend publiceerden.

Daarmee houdt de Bitcoin het midden tussen twee stromingen die we momenteel bij de prijzen van de top 25 cryptomunten zien. Aan de ene kant zien we, met name bij de DeFi-projecten, sterke prijsstijgingen. Snelste stijger is Solana (SOL), die in 24 uur 16,52% winst noteert. Aan de andere kant zien we dat veel andere cryptomunten nog bearish zijn. Grootste daler is Avalanche (AVAX), dat een verlies van 6,72% in 24 uur noteert. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com alle cryptoprijzen live volgen.

Volgt er een nieuwe Bull-rally voor Bitcoin en andere cryptomunten

Eerder vandaag zagen we dat we op basis van technische analyses pas vanaf de derde week van september een recordrally kunnen verwachten. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de markt tot die tijd stil staat. Uit diverse on-chain analyses van Glassnode blijkt dat het aantal transacties voor de Bitcoin en Ethereum (ETH) terugloopt. Bij de grootste cryptomunt leidt dit ook tot lagere commissies, maar bij Ethereum (ETH) blijven de transactiekosten hoog. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de stormachtige interesse in non-fungible tokens. Hierdoor trekken analisten de conclusie dat Ethereum (ETH) ondergewaardeerd is en dat er een bull-rally aanstaande is die de hele markt mee kan nemen.

Ripple (XRP) vs. SEC, nieuwe ontwikkelingen en hier moet je op letten

Vandaag is de strijd tussen Ripple (XRP) en SEC weer iets verder geïntensiveerd. Ripple heeft namelijk in een motie gevraagd om gegevens over het beleggingsgedrag van de medewerkers van de SEC. Zij willen daarmee aantonen dat de toezichthouder er geen probleem mee had/heeft dat hun medewerkers in wat volgens de SEC ongeregistreerde securities zijn handelen. De SEC weigert deze gegevens al dan niet geanonimiseerd te bewaren, dus nu ligt het verzoek bij de rechter.

De Ripple prijs reageerde niet direct op dit verzoek. De Ripple (XRP) koers is op het moment van schrijven $ 1,117 en dat is 0,96% lager dan gisteren. Crypto-analist Scott Melker verwacht dat de munt snel naar $ 1,50 en zelfs $ 2,- kan stijgen zo lang de munt boven het niveau van $ 1,10 blijft.

Op korte termijn is het vooral belangrijk dat de Ripple boven het pivot punt van $ 1,16 blijft. Als dit lukt is er ruimte voor snelle groei naar $ 1,27. Het worden dus spannende dagen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Reageer op artikel:
Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto bearish, bull-rally aanstaande? + XRP
Sluiten