Crypto lunch: Prijs Bitcoin & crypto daalt. Weekendcrash Ethereum (ETH)?

Tech Robert Kroes 12 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd. Wij serveren de laatste cryptolunch voor het weekend. Daarbij brengen we uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast zoemen we in op een bizarre gebeurtenis van vanmorgen, slecht nieuws en de weekendvooruitzichten voor Ethereum (ETH).

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, prijzen top 25 cryptomunten dalen harder

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 55.676,90 ($ 63.721,33). Dit is 1,62% lager dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Ook de actuele prijzen van de andere cryptomunten uit de top 25 dalen. Uitzondering is Algorand (ALGO), dat + 9,68% noteert. Bij de verliezers is de grootste tik voor ChainLink (LINK), dat 6,45% verliest. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Slecht nieuws en opmerkelijke transactie voor Ethereum (ETH)

De SEC blijft inzoomen op cryptoprojecten. Een van de cryptomunten die wellicht een probleem kan krijgen met de Amerikaanse toezichthouder is Ethereum.

Vanmorgen verscheen er een artikel waarin diverse experts uitleggen waarom zij verwachten dat de één na grootste cryptomunt wel eens het volgende doelwit kan worden. Een presentatie van Vitalik Buterin uit 2014 (toen de oprichter van Ethereum pas 19 was) heeft hierbij de schijn tegen. Hij legt in deze presentatie uit dat Ethereum (ETH) in Zwitserland gevestigd wordt omdat men daar minder strenge regelgeving heeft. Deze presentatie kun je hier bekijken.

Ethereum foundation verkoopt voor $ 100 miljoen ETH

Naast dit slechte nieuws kwam er een volgend opmerkelijk bericht. De Ethereum Fundation verkocht via cryptobeurs Kraken vanmorgen namelijk 20.000 ETH met een waarde van meer dan $ 100 miljoen tegen de koers van dit moment.

Dit deed investeerders direct denken aan 17 mei van dit jaar. Ethereum Foundation verkocht toen namelijk een hoeveelheid ETH ter waarde van $ 112 miljoen. Vervolgens schoot de koers in de periode daarna liefst 61% omlaag. Analisten vragen zich nu af of er een vergelijkbare koersval te verwachten is.

Moeten we voor Ethereum (ETH) een weekend crash verwachten?

Als we dit proberen in te schatten zien we dat de koers sinds de gebeurtenissen van vanmorgen licht daalt. De huidige Ethereum (ETH) prijs is $ 4.60,66. Dit is 2,16% lager dan gisteren.

Als we naar de analyse voor de korte termijn kijken zien we support levels op $ 4.500,- en $ 4.489,-. Aan de andere kant zien we weerstanden op $ 4.867,81 en $ 4.899,-.

Afhankelijk van de koersbewegingen van vanmiddag en vanavond kunnen we twee scenario’s verwachten. Als koers terug kan komen richting $ 4.696,- en daarna de $ 4.800,- kan passeren lijkt er een bullish weekend te volgen. Als de koers verder weg zakt onder $ 4.600,- moeten we ons opmaken voor een bearish weekend. Als we daar het sentiment van onzekerheid bij voegen zou het wel eens een moeilijk weekend voor Ethereum (ETH) kunnen worden. Wij zouden ons dus voorbereiden op een onzekere cryptomarkt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen