Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto keldert, 4x waarom? Nu de dip kopen?

Inmiddels is het weer lunchtijd. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Deze kelderen hard vanochtend en wij vragen ons af waarom. Ook vragen we ons af of het een goed moment is om de dip te kopen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin keldert net als de prijzen van de top 25 crypto

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 53.000,77 ($ 60.247,91). Dit is 8,39% lager dan tijdens onze crypto koersverwachting van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten ondergaan een correctie. Afgezien van de stable coins zien we alleen rode cijfers. De grootste koersdaling is voor Litecoin (LTC), dat 13,62% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen 24 uur per dag volgen. We zien daar dat er veel meer cryptomunten verliezen met dubbele cijfers.

4 redenen voor daling Bitcoin prijs en crypto markt?

Voor de correctie zijn 4 oorzaken aan te wijzen. Allereerst nam men in Amerika de controversiële ‘infrastructure bill‘ aan. Hier zijn regels voor belasting van crypto in opgenomen en dat is voor veel Amerikaanse investeerders slecht nieuws.

Daarnaast hebben we te maken met ‘buy the rumor, sell the news’ voor de Bitcoin. We zagen de koers oplopen in aanloop naar de Taproot-update. Na uitvoering van deze update zien we dat investeerders winst nemen.

De derde reden voor de correctie is de publicatie van een interview met Twitter-CFO Ned Segal in de Wall Street Journal. In dit interview haalt de CFO onverwacht hard uit naar de Bitcoin en zegt hij onder meer dat het onverstandig is om nu in crypto te handelen. Dit is opvallend en ook onverwacht omdat Twitter (en met name kopman Jack Dorsey) een bijzonder groot voorstander van Bitcoin is.

Tot slot zorgde deze flash crash voor een effect dat ook wel bekend staat als de crypto sneeuwbal. Inmiddels is er al voor meer dan $ 300 miljoen aan Bitcoin geliquideerd of verkocht.

Is dit het moment om de dip in Bitcoin te kopen?

Uit analyses blijkt dat het bullish-sentiment op (middel)lange termijn nog niet is aangetast. Analisten denken dat dit ook niet het geval zal zijn zolang de koers boven de $ 58.000,- blijft, zoals we gisteren in onze crypto koersverwachting zagen. Op de korte termijn zien we weinig indicatoren voor een sterk herstel dat deze crash teniet kan doen. Analisten raden dan ook aan om af te wachten tot de markt stabiliseert (naar verwachting in de komende 48 tot 72 uur) en dan pas in te stappen als je de dip wilt kopen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!