Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto stijgt. Chaos op komst, ADA ontkent…

Tech Robert Kroes 23 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus serveren wij vandaag een cryptolunch. Zo bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna bekijken welke chaos er voor de crypto markt dreigt. Tot slot bekijken we de geruchten die Cardano (ADA) ontkent en koersverwachting voor Cardano (ADA).

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, cryptomarkt blijft positief

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 37.708,38 ($ 44.140,-). Dit is 3,98% hoger dan tijdens de lunch van gisteren.

Ook de rest van de crypto markt is positief gestemd. De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten stijgt. We zien, afgezien van de stable coins, alleen positieve koersen op het digitale koersenbord. De prijs van Cosmos (ATOM) stijgt met 22,44% in 24 uur het hardst. Op de website van Tradeincrypto.com, waar je alle live cryptoprijzen kunt bekijken, zien we dat meer cryptomunten de winst in dubbele cijfers noteren.

Chaos in Zuid-Korea, wordt de crypto markt geraakt?

We bespraken al eerder dat Zuid-Korea de regelgeving voor cryptobeurzen aanscherpt. Dit betekent dat vanaf a.s. vrijdag de cryptobeurzen die niet aan de regelgeving voldoen hun activiteiten geheel of gedeeltelijk moeten staken. Vorige week berichtten we al dat veel cryptobeurzen nog niet klaar lijken te zijn voor de wijzigingen die vanaf 24 september gaan gelden. Nu blijkt dat er chaos dreigt.

Er is namelijk slechts 1 cryptobeurs (van de 60) die aan alle voorwaarden voldoet. Deze eer is voor Upbit, de grootste Zuid-Koreaanse beurs. Daarnaast zijn er drie beurzen die een vergunning lijken te krijgen. Deze zijn Bithumb, Coinone en Korbit.

Daarnaast is er een grijs gebied. Een aantal beurzen 928) heeft geen partnerschap met een bank kunnen inrichten. Daarmee mogen zij geen fiat-crypto transacties meer aanbieden. Omdat de deadline nog niet verstreken is heeft men nog geen melding bij de autoriteiten gemaakt en de klanten nog niet geïnformeerd omdat zij hopen nog voor de deadline wel een akkoord met een bank te bereiken.

We zagen eerder dat cryptobeurzen direct na verstrijken van deadlines ingrijpen en klanten voor een verrassing zetten. Deze ‘Koreaanse problemen’ hebben al eerder tot een wereldwijde koersdaling gezorgd doordat Korea een van de grootste spelers ter wereld op de cryptomarkt is. Het is dus afwachten en goed volgen wat er de komende dagen gaat gebeuren in Korea.

Cardano (ADA) ontkent crypto gerucht

Inmiddels gaat er al een tijd een gerucht dat Amazon de crypto markt wil betreden. Een van de genoemde partners zou Cardano (ADA) kunnen zijn. Inmiddels werd er al een poll gestart, waarin veel stemmers dachten dat zo’n partnerschap eraan zit te komen.

Dit kan leiden tot koersopdrijving omdat men daarmee op prijsstijging speculeert. Cardano (ADA) voorzitter Charles Hoskinson was duidelijk in zijn reactie.

Uiteraard is dit geen garantie voor de toekomst, maar schept voor dit moment wel duidelijkheid. Tot slot bekijken we de Cardano (ADA) koersverwachting.

Op dit moment bedraagt de Cardano (ADA) prijs $ 2,211 en dat is een prijsstijging van 4,39% van gisteren. De verwachting is dat de munt vandaag vooral de liquiditeitszone rond $ 2,40 zal testen. Op basis van technische analyses is de gedachte dat de beren zich terugtrekken als de koers boven $ 2,381 komt. Of men daardoor heen breekt kunnen de bulls weer terugkomen. Pas als dit gebeurt en de handelsvolumes stijgen is er ruimte om door te stoten richting $ 3,-.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen