Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto vlak, coins komen terug. Fraudegevaar!
Ook vandaag serveren we weer de cryptolunch. We bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we twee altcoins die terug lijken te komen na de correctie van de afgelopen dagen. Tot slot vragen we aandacht voor een gevaarlijke fraude die 2-factor autorisatie kan omzeilen om jouw bankrekening of crypto account leeg te halen.
We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.
Prijs Bitcoin vlak net als meeste cryptomunten uit de top 25
Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 53.776,60 ($ 60.708,-). Dit is 0,28% hoger dan tijdens de cryptolunch van gisteren.
Ook de prijzen van de meeste cryptomunten uit de top 25 zijn licht positief, maar vlak. Er zijn wel uitzonderingen. Zo noteert Terra (LUNA) – 2,89% terwijl Avalanche (AVAX) met 12.30% een fikse winst noteert. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.
Deze crypto lijkt terug te komen na de correctie
Aan de vlakke koersen zien we dat de correctiegolf is gaan liggen. Inmiddels tonen diverse cryptomunten tekenen van herstel. Wij lichten er twee uit.
Cardano (ADA) richting supportzone, hoe groot wordt de rebound voor deze crypto?
Als eerste zien we dat Cardano (ADA) op basis van technische analyses een supportzone nadert die ligt tussen $ 1,68 en $ 1,79. Als de koers deze zone weet te houden zien we dat er een oversold-situatie ontstaat. Hierdoor kan er een fikse rebound ontstaan. Afhankelijk van welke analyses we volgen ligt er een kans dat de munt terug gaat naar $ 2,- of zelfs $ 2,08. Op dit moment is de Cardano (ADA) prijs $ 1,885 en dit is 0,42% lager dan gisteren.
Als de markt gelijk heeft gaat Ethereum (ETH) stijgen
Een andere cryptomunt die in de rebound kan gaan is Ethereum (ETH). Hier zijn het niet zozeer de technische analyses als wel de handelstransacties die een rebound doen vermoeden. Grote handelaren halen hun cryptomunten massaal van de beurs. Daarnaast signaleren analisten een bijzonder patroon. De Ethereum koers nu vertoont namelijk opmerkelijke paralellen met de Bitcoin koers van 2017.
I have been showing this spooky chart of ETH now vs BTC in 2017 in various forms. This is my live CIX on Bloomberg…. even nailed this sell off….to the day and price. What happened next? A 300% rally. From tomorrow (ish). 1/ pic.twitter.com/GZiStl4hmG
— Raoul Pal (@RaoulGMI) November 17, 2021
Als de markt gelijk krijgt en de analisten terecht wachten op betere tijden kunnen we dus een flinke rebound voor deze crypto zien. De live Ethereum prijs is met $ 4.241,33 0,99% lager dan gisteren.
Gevaarlijke fraude: SharkBot omzeilt 2 factor authenticatie
Onderzoekers slaan alarm over een zogenaamde Trojan Horse. Deze malware heeft het voorzien op de bankieren-app en cryptobeurs-accounts op Android smartphones. De Trojan Horse meldt zich als een onschuldig venster dat vraagt om toestemming. Als je dit weigert komt het terug en het blijkt dat veel mensen na verloop van tijd toch toestemming geven.
Als die toestemming eenmaal gegeven wordt gaat de Trojan Horse zich in allerlei toepassingen nestelen. Er kan dan van alles gebeuren, waaronder het overboeken van banksaldi en tegoeden op cryptobeurzen, maar ook het activeren van Ransom-software. Tot nu toe is de app in Engeland en Italië gesignaleerd, maar de app werkt met Iban-nummers dus deze kan zich snel verspreiden.
Daar komt bij dat de app moeilijk te ontdekken is door Antivirus-software. Het devies is dus: hoe vaak er ook om toestemming gevraagd wordt, wees alert en geef alleen toestemming als je precies weet welke app die toestemming vaagt en je deze app kent en vertrouwt.
Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?
Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.
Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.