Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto lunch: prijs Bitcoin daalt, crypto mixt. Vitalik Buterin gaat los & ADA

Inmiddels is het weer lunchtijd op de financiële markten. Tijd voor ons om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken. Daarnaast zien we hoe Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin los gaat op critici en hoe Cardano (ADA) op weg lijkt naar records.

Kortom, nadat we de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van top 25 cryptomunten bekeken hebben is er weer genoeg te besspreken.

Prijs Bitcoin daalt, prijzen top 25 cryptomunten wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.155,66 ($ 44.860,-). Dit is 1,35% lager dan tijdens de Bitcoin update van gisteren.

De rest van de cryptomarkt laat een gemengd beeld zien. Er is een flink aantal winstgevende munten. Snelste stijger is Terra (LUNA), dat 22,99% stijgt in 24 uur. Aan de andere kant zijn er veel rood gekleurde resultaten. ChainLink (LINK) verliest met 2,87% het meest. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin gaat los op concurrentie

Vitalik Buterin is een van de oprichters van Ethereum (ETH) en staat erom bekend dat hij eens in de zoveel tijd in de media afrekent met zijn critici en concurrenten. Klaarblijkelijk was het weer zo’n tijd. In een interview met Bloomberg was hij ouderwets op dreef. Hij opent onder meer het vuur op Jack Dorsey die Ethereum eerder een scam noemde. Ook Facebook krijgt een aantal kritische berichten te verwerken naar aanleiding van hun nieuwste crypto-initiatief. Uiteraard kan een sneer naar de Bitcoin niet ontbreken. Kortom, een pittig interview dat je hier kunt bekijken.

Deze weerstand staat een koersrecord voor Cardano (ADA) in de weg

Cardano (ADA) is al een tijd bullish in het nieuws. De munt wordt getipt als grote investeringskans. Ook op korte termijn gaat het goed. De munt noteert een groei van 4,85% in 24 uur en noteert momenteel $ 2,10. Analisten zien dan ook de mogelijkheid dat de munt bijzonder snel door stijgt naar $ 3,-. Er zijn echter een grote weerstandszone die deze groei in de weg staat. De bovengrens van deze zone wordt vooral bepaald door technische analyses en ligt op $ 2,20. De ondergrens wordt bepaald door on-chain metrics. Veel mensen blijken namelijk rond $ 2,17 Cardano (ADA) te hebben gekocht en zouden kunnen besluiten te cashen als de munt terug komt naar dat niveau.

Als men door die weerstandszone heen kan breken lijkt een verdere koersstijging naar $ 2,50 en daarna $ 3,- snel te kunnen, zeker nu de Alonzo netwerk upgrade eraan komt in september. Een bearish scenario is dat de munt terugvalt. In dat geval ligt er een sterke support rond $ 1,97. Zolang de koers daarboven blijft lijkt een eventuele dip alleen een kans om snel in de rebound te gaan voor een nieuwe aanval op $ 2,50. Wij zijn benieuwd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!